Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2020 21:38 - Илюминизъм и масонско въстание, част II: Неста Вебстър за Анри Сан-Симон и неговите утопични протосоциалистически ученици
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 956 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 03.07.2020 21:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Илюминизъм и масонско въстание, част II: Неста Вебстър за Анри Сан-Симон и неговите утопични протосоциалистически ученици

7 февруари 2019 г. Ръс Зима Статии на Russ Winter , Business , Culture , International News , Politics , Winter Watch Article

image

азВръщайки се към историческото ни проследяване на илюминизма и масонството чрез книгите на Неста Вебстър и Джеймс Билингтън, обсъдени в по- ранен пост , виждаме тези обичайни заподозрени да изместват посоките след някои тежки уроци от провалите им във Френската революция.

Прочетете „Дълбоко потапяне в илюминизма и масонството с Неста Вебстър и Джеймс Билингтън“

Масонството бързо се възстанови, след като беше преследвано при Наполеон. Друг френски аристократ, един Анри дьо Сен Симон (1760-1825), (Comte de Saint-Simon), заедно с новата масонска ложа, наречена Huate Vente, или Alta Vendita, ръководи обвинението.

Тези участници продължиха схемата на Адам Вайшауп за прекратяване на частната собственост (която да бъде предадена на държавата) и разпускането на брака и семейството. Но вместо да осъжда християнството като неговите до голяма степен гилотинирани сънародници, Сен-Симон го завъртя така, че неговата комунистическа утопия беше изпълнение на истинското учение на Христос.

imageИзравнителната формула на Сен-Симон за новото християнство: „ Цялото общество трябва да се стреми към подобряване на моралното и физическото съществуване на най-бедната класа ; обществото трябва да се организира по начин, който е най-добре пригоден за постигането на тази цел. "

Той добави чувствена и дори ранна форма на секс, наркотици и рок енд рол към пропагандата на „братската си любов“ върху християнския социализъм, основна политическа тема на Запад до днес.

В действителност това не е като Христос, а по-скоро силно материалистично и измамно погрешно представяне.

Сен-Симон не насърчаваше класовия конфликт до степен, която правят френските революционери. Това имаше повече публична привлекателност, но всичко това все още беше създадено, за да изравни и деморализира обществото.

Като ранен социалист (имайте предвид, че думата „социалист“ не е използвана до 1848 г.), Сен-Симон също леко се тъпче върху „капиталистите“ и плутократите. Той се противопостави на прекомерната държавна намеса в промишлеността. Той се застъпва за форма на технократичен / плутократичен социализъм - споразумение, при което индустриалните собственици и шефовете трябва да контролират и управляват обществото по начин, подобен на философските царе на Платон.

Бих предположил, че Сен-Симон е техен агент. Бързо настъпващата юдейска плутокрация от индустриалната епоха нямаше задължение към работниците и един предмет, за да присвои най-голямата част от работата на другите. Като такъв той е ранен неолиберал и дълбоко се възхищава на философията куче-яде-куче laissez-faire на Адам Смит, когото той споменава и възхвалява като „безсмъртния Адам Смит“.

Прочетете:  Джеръми Бентам: Британо-елитарният агент и странният псевдо-интелектуален кръстник на утилитаризма

По мярка на човека, по време на терора Сен Симон и Талейран планираха да печелят, купувайки  катедралата Нотр-Дам  и събличайки покрива й от метал, който да се продаде за скрап. Той също стана изключително богат чрез валутни спекулации (ефективно скъсявайки френския франк). По-късно Сен-Симон се оказа съсипан и беше принуден да работи за прехрана.

През 1823 г. разочарован от липсата на резултати от неговото писане (той се надяваше, че те ще насочат обществото към социално подобрение), винаги нестабилният Сен-Симон се опита да се самоубие в отчаяние. Забележително е, че той се простреля в главата шест пъти, без да успее, но в крайна сметка загуби зрението си с едно око. Той успя да изживее още две години и в края на философията си намери ключови ученици.

Уебстър на страница 107, „Сюжет на световната революция срещу цивилизацията“ описва отмяната на един от тези ученици, Пиер Леру.

image

Друг ученик, повлиян от Сен Симон, е един Шарл Фурие (1772-1837). Фурие смята търговията, която той свързва с евреите, за "източник на всяко зло" и се застъпва за евреите да бъдат принудени да извършват земеделска работа. Въпреки това до края на живота си Фурие става пламенен ционист, застъпващ се за завръщането на евреите в Палестина с помощта на Ротшилдови.

imageФурие изведе философията на свободата на нови нива. Той настоя за завръщане към природата, като даде безплатно царуване на всички страсти. Това беше по същество безразборна свободна любов между половете - и хомосексуална безплатно за всички.

Уикипедия за човека разкрива: „Някои от социалните и морални възгледи на Фурие, считани за радикални през живота му, са се превърнали в мейнстрийм мислене в съвременното общество.“

Освен че е ционист, той популяризира алчността като „майка на всички индустрии“. Той също така насърчи отвращението към чистотата, така че хората да бъдат привикнали да вършат „мръсна работа“.

Фурие използва думата „цивилизация” в отрицателен смисъл: „Презрението на Фурие към уважаващите мислители и идеологии на неговата епоха беше толкова силно, че той винаги използваше термините„ философ ”и„ цивилизация ”в пейоративен смисъл. В неговия лексикон цивилизацията е била развратена заповед, синоним на перфидност и ограничение ... Нападението на Фурие срещу цивилизацията има качества, които не могат да бъдат открити в писането на нито един друг социален критик на неговото време ”[Бийчър, Джонатан (1986),  Чарлз Фурие: Визионерът и неговият свят,   стр. 195–196].

Фурие също заяви, че моретата ще загубят солеността си и ще се превърнат в лимонада и че Северният полюс ще се превърне по-мек от Средиземноморието. Той прогнозира, че бъдещите мъже ще бъдат високи 7 фута, ще живеят на 144 и ще прекарат 120 от тези години, отдавайки се на „свободната любов“.

Фурие има дълъг списък от модерно обичайни заподозрени момчета на фенове, които пишат безкрайни похвали. Сред тях е  Хърбърт Маркуз , който във въздействащия си труд „  Ерос и цивилизация”  похвали: „Фурие се приближава по-близо от всеки друг утопичен социалист до изясняване на зависимостта на свободата от не-репресивното сублимация.”

Сублимация, n: е „зрял тип“ защитен механизъм, при който социално неприемливите импулси или идеализации се трансформират в социално приемливи действия или поведение, което вероятно води до дългосрочно преобразуване на първоначалния импулс.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39744763
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031