Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2016 10:00 - за европейското безумие
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 501 Коментари: 1 Гласове:
2



 Лошите събития, които днес се случват в Европа, войната в Украйна, избиването на толкова много хора, наводнения, бедствия, всичко това се дължи на греха и отсъствието на Божия мир в душите ни. Егоизмът и самолюбието са на първо място. Днес повече от всякога т.н велики сили се покланят и почитат бог мамона. Войните, както в миналото, така и сега, са подклаждани, разбира се, от бесовски сили, чрез човешкото богоотстъпничество. Именно грехът на богоотстъпничеството е в основата на тази криза, а Бог я допуска, та да отрезви хората и те да се покаят, да се върнат при Него. Друга причина е, че човекът днес се прекланя пред своя разум и само от него черпи цялата си себепрослава. Европейският либерален хуманизъм е изпълнил своята мисия: създал е новият човек, човек без Бог и душа. Св. Иустин Попович в „Православието като философия на живота” казва:” Фабрика за роботи, ето в какво се е превърнала Европа от Ренесанса до днес. А роботът е най-ощетеният тип човек. Който има очи да види, може да види - на тази планета не е имало по-беден, по-уродлив и по-нечовечен човек от европейския робот. Срам и позор, вечен срам и позор за Европа, това е нейният "нов човек", човек без Бог и душа, човек-робот.
Тъй като е „убил” Бога и душата в себе си, европейският човек вече няколко десетилетия върши бавно самоубийство. Защото самоубийството е неизменен спътник на богоубийството... Просветата без Бога е въвлекла Европа в такъв мрак, в какъвто нито един континент не е попадал. В този мрак никой никого не разпознава, никой никого не признава за брат...”

image



Гласувай:
2



1. elianna - !
23.03.2016 11:56
Човеците са забравили Бога, защото се чувстват равни Нему. Или самите себе си имат за богове. Присвоили са си правото да устройват света по свой си начин, да се разпореждат с живота и смъртта на милиони себеподобни. Човек не може, не бива, няма право да престъпва определени граници, поставени от Бога и от морала. Технологическата мощ, подхранваща нашите илюзии трябва да влива в ума ни съзнание за нашата отговорност, да ни изпълва с разсъдителност и предпазливост. Една малка обаче група от хора/малкото Христово стадо/ и днес е будната съвест на човешкия род. На това словесно стадо се крепи днес светът и така ще бъде докато злото достигне своя апогей и се яви сина на погибелта – антихриста. Но победата е за Богочовека и Неговата Невеста – Църквата !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1181133
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930