Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2016 21:51 - Целият Хелзински комитет - на центъра и всеки да мини, да го плюй! (ВИДЕО)
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 501 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.03.2016 21:55


Динко от Ямбол прекара 30 мин. в полицията и си тръгна като герой image

Динко Вълев стана известен от поредица интервюта. Видео: zonaburgas bg

Туй са пълни нещастници... тези Хелзинкски комитет. И изобщо не ми пука, разбираш ли? Аз съм си достоен българин и съм направил това, което трябва.

С тези думи пред събраната агитка, която го подкрепи днес, Динко Вълев от Ямбол влезе на разпит в бургаската ОДМВР. Няколко десетки негови привърженици се събраха в морския град (въпреки че той е от Ямбол, преписката срещу него е образувана в Средец, б.а.) със скандирания "Българи, юнаци", "Динко е герой", "Долу ръцете от Динко" и др.

 

Целият Хелзински комитет - трябва да са постави на центъра на София и всеки да мини, да го плюй, призова развълнувана жена на пенсионна възраст пред тв камерите.

След 30-минутен престой в областната МВР-дирекция Вълев излезе и бе посрещнат като освободител от поддръжниците си. 

По-рано днес от кантората на адвокат Петър Николов съобщиха, че поемат безплатно защитата на "ловеца на мигранти". Новината дойде от сайта на ВМРО. Николов е от Варна и е председател на местната структура на ВМРО в кв. "Аспарухово".

ДИНКО ОТ ЯМБОЛ: VAZMUTEN SAM... ПОСЕГНАХА ДА МЕ БИЯТ, ДА МЕ РЪГАТ

Сайтът цитира и написаното от Николов в социалната мрежа.

"След по-малко от 8 часа разпокъсан сън в последните 2 дни, 1000 км по автобуси, минах да се преоблека и докато си пия кафето знам, че днес с Мартин Пеев ни предстоят няколко важни битки за справедливост и по-добър живот на хората, аз във Варна на две дела, той - в Бургас с Динко. Вярвам, че ще успеем".

Динко стана известен в края на миналия месец, след като бяха излъчени репортажи за това как е заловил нелегални имигранти на южната ни границата.

НОВ ЕПИЗОД ОТ ДИНКО ОТ ЯМБОЛ: ВИНАГИ СЪМ ЗНАЕЛ, ЧЕ ЕДИН ДЕН ЩЕ МЕ ДАДАТ ПО ТЕЛЕВИЗОРА

В сигнал на Български хелзинкски комитет срещу него до прокуратурата са посочени няколко престъпления според Наказателния кодекс, сред които отвличане, саморазправа, нанасяне на телесни повреди, заплаха със смърт и т.н.

"Още като се разшумя за случая, се свързах с Динко и му заявих, че нашата кантора е готова да го защитава абсолютно безвъзмездно. Подбудите ни са чисто патриотични", сподели Николов.

Той добави, че след като е получил призовка да даде свидетелски показания в полицията в Бургас, Динко се е свързал с него и поискал да се възползва от правна защита.

Пристигането му днес в 13 ч в бургаската полиция се превърна в събитие за местните медии - те чакаха цял час по-рано, строени пред сградата на ОДМВР. Същевременно от общината тръгна минимитинг на негови поддръжници, които стигнаха с Вълев до сградата на полицията.

От бургаската дирекция на МВР уточниха пред Клуб Z, че се касае само за предварителна проверка и разследващ полицай ще му зададе няколко въпроса. Те обаче са тайна. Срещу Вълев няма дори досъдебно производство.

От полицията изразиха учудването си откъде на този фон той си е извадил извода, че може да го задържат.

По-рано днес и прокуратурата разпространи изявление по повода:

По преписка номер 82 от 2016 г. на Районна прокуратура-Средец е разпредено извършване на предварителна проверка във връзка с излъчен в медиите репортаж за задържането на мигранти с участието на г-н Динко Вълев, който е заснет на територията на Община Средец.

При проверката следва да бъдат взети обяснения от г-н Вълев и по този повод той е призован в ОД на МВР-Бургас за днес 25.03.2016 г. от 13.00 часа.

Няма разпореждане за задържане, както и законово основание за задържане на г-н Вълев. След вземане на неговите обяснения той ще бъде  незабавно освободен.

За случая са уведомени Апелативна прокуратура-Бургас и Върховната касационна прокуратура.

 

Още по темата

Динко или Обама ще опазят автобус 204 за "Гоце Делчев"?

Правозащитници: От доброволци като Динко може да има трагични последици

Герой ли е Динко Вълев от Ямбол, питат журналисти




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1181529
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930