Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2016 08:36 - за падението, за Москов и за пръстовите отпечатъци
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 807 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Добро утро, Приятели! 
Надявам се греша, но не престава да ме гложди мисълта, че народа български ще даде пръстовите си отпечатъци и ще се съгласи безропотно да влиза в поликлиниките, болниците и аптеките, идентифицирайки се като прокажен във фашистката система на Москов!?!
Аз лично няма да дам отпечатъците си и призовавам всички нормални хора да откажат да бъдат унижавани по този гнусен начин!

На лекар - само с пръстов отпечатък от 1 юни  

НЗОК пуска служебен рамков договор

 

 

От 1 юни достъпът до всякаква медицинска помощ ще става чрез пръстов идентификатор, съобщиха от здравната каса. Въвеждането му е предвидено в служебния рамков договор, който е обявен от НЗОК за обществено обсъждане.

 

Новите правила за лечение - извън това за идентификатора, ще влязат в сила от 1 април като решение на надзорния съвет на касата. До него се стигна, след като Българският лекарски съюз (БЛС) отказа да подпише нов рамков договор. Съюзът е против въвеждането на пръстовия идентификатор чрез рамковия договор и отказа да го подпише, докато не са приети всички важни нормативни промени в здравеопазването.

Пръстовият идентификатор се изработва от консорциума “Стемо Гама консулт”, който спечели обществената поръчка на НЗОК за 477 000 лв. Предложената цена за един четец е близо 290 лв. Четците ще се купуват от болници, ДКЦ, лични лекари, специалисти и аптеки. От юни системата трябва да стартира, засега без аптеките.

Чрез пръстовата идентификация трябва да се намали отчитането на неизвършени дейности, пише в мотивите на НЗОК. Пациентът ще удостоверява, че физически присъства в лечебното заведение и е използвал отчетените услуги.

В служебния рамков договор остават повечето постигнати от касата и съюза промени без увеличението за личните лекари. Бюджетът за първична извънболнична помощ остава 180 млн. лв. Записан е обаче увеличеният брой направления - 640 хил. допълнително.

“Основната цел е да се осигури на здравно осигурените достъпна, качествена и своевременна медицинска помощ от пакета медицинска помощ, гарантиран от бюджета на НЗОК. Цел на посочения акт е да осигури равнопоставеност на лечебните заведения, отговарящи на условията за сключване на договори с НЗОК”, пише в мотивите към документа. В тях липсва формулировката за двата пакета медицински дейности, които трябваше да влязат в сила от 1 април, но промяната в Закона за здравното осигуряване бе върната от Конституционния съд. Текстът се пренаписва от здравното министерство.

Новите правила за работа на лекарите с НЗОК са събрани в 14 приложения. Клиничните пътеки са 265 спрямо 310 сега. Въвеждат се 38 амбулаторни процедури с цена 60% от цената на пътеката.

 

 

     

 




Гласувай:
7



1. olivie - така е,
07.04.2016 09:37
ще има още много, които ще откажат пръстов отпечатък, след това, като не могат да ползват здравната система, и са самоосигуряващи се лица, ще престнат да плащат и здравни осигуровки. Москов наивно си мисли, че има работа с балъци, които хем плащат, хем не се възползват от здравната система. Ще кажете, че джипитата нищо не губят, щото са на брой пациенти в листата, "капитация". Те също губят защото който откаже да снася здравни осигуровки ще ползва направо специализирана мед. помощ /за радост на Москов - кеш/, а личните лекари ще го духат, защото касата не плаща за капитация за неосигурените лица /отново за кеф но Москов/, а в бъдеще, гореспоменатия екзекутор на здравеопазването като им въведе нормативите /15 мин на преглед/ и плащания на бр. прегледи, де факто ще скопи и техните доходи. Те затова Джипитата бяха първи, защото имат поглед в бъдещето, който се изисква от тях за упражняване на специалността им, за разлика от тесните специалисти които виждат само джоба си. Ма вече и те взеха да се усещат. Народът ще се усети чак когато лекарите започнат да бягат да лекуват на други места в ЕС, каквото право им дават новите електронни карти за професионална компетентност в рамките на ЕС, раздадени им тихомълком от ЛС, явно като част от предвиждатната от Москов риформа, дето и здравната карта няма да я спаси. И накрая, тези които все пак дадат отпечатъци, преди да отидат на оня свят, ако все пак работят на трудов договор и задължително ги осигуряват по стария български обичай на задължителноите права, ще се научат че за да получат по - добра здрвана помоще по - добре да отидат да се лекуват в чужбина и после да изискат от касата възстановяване на платените от тях средства, което ще доведе до ново изтичане на лекари и се стигне до там, че да бъдат лекувани в чужбина от български лекари /за ужас на Москов, който тогава вече няма да е министър, а ще Ви гледа сеира на сътвореното от него като Паси-то/ За пенсионерите не е ясно какво ще стане, ако откажат да дадат отпечатък.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1188428
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930