Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2016 21:43 - Слух от Брюксел: ГЕРБ залага на Кристалина за президент?
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 459 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.04.2016 21:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 «Бежанците ще помогнат на България да разреши демографския си проблем».

След такива откровения човек просто трябва да спре малко, да си поеме дъх и да провери дали все пак не му се е присчуло или привидяло.
Думите са на поредният боклук, който продава България срещу постове и пари, и се казва Сталинка/Кристалина/ Георгиева! Партия ГРОБ се кани да я предложи за Президент на Република България! Ако тя или осъдения престъпник Цветанчо Цветанов стане Президент, аз или хващам гората с оръжие в ръка или напускам страната!


Ivo Asenov

Слух от Брюксел: ГЕРБ залага на Кристалина за президент? Най-силният аргумент в полза на еврокомисаря е високият й рейтинг
Еврокомисарят Кристалина Георгиева е сред вариантите за президент, издигната от ГЕРБ, информира Канал 3, позовавайки се на свои източници в Брюксел. Георгиева, която е втори мандат в Еврокомисията, може да смени мястото си с президента Росен Плевнелиев, който няма големи шансове да повтори мандата си на "Дондуков" 2. Като компенсация, че няма да бъде издигнат отново за държавен глава от най-голямата партия, Плевнелиев щял да бъде компенсиран да довърши мандата на Георгиева в ЕК.Аргументите в полза на Георгиева са, че тя е с висок рейтинг и с издигането й ГЕРБ няма да рискуват да загубят първи избори, каквото реална опасност има с Плевнелиев, чието одобрение удари дъното в последните месеци. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече изключи себе си и дясната си ръка Цветан Цветанов от президентската битка. Миналата седмица в телевизионно участие премиерът обяви, че няма кой да избере Цветанов и той ще остане да върши оперативната работа в партията. Борисов неведнъж е споменавал, че е време държавен глава да стане жена. По този критерий за фаворит е сочена Йорданка Фандъкова. Кметицата на София обаче предпочита да не сменя поста и да продължи да върши работата си в Столичната община. Регионалният министър Лиляна Павлова, която също е сред фаворитките на Борисов, няма 40 години, каквото е конституционното изискване за най-високия пост в държавата.

В подкрепа на слуховете, че Георгиева е оглеждана за президент, е и публикуването на акта й за раждане миналата седмица. От документа става ясно, че тя не се е казвала Сталинка. Подобни слухове циркулираха от години, като дори депутатът от БСП Лява България Таско Ерменков ги подхрани с твърдение в телевизионен ефир, че еврокомисарката всъщност е носила името на Йосиф Висарионович Сталин. В годините, в които се е раждала Георгиева, има такава мода - да се кръщават децата на Ленин или Сталин. Публикуването на акта за раждане сега, а не преди две години, когато тръгна слуха, е поредното доказателство, че Кристалина вероятно се готви за сериозен скок във вътрешната политика.

Официалната позиция на ГЕРБ е, че кандидатът за президент ще бъде обявен през лятото, в края на юни или дори юли. Още не е ясно, какъв ще е механизма - дали ще има партийни номинации или ръководството ще го посочи. /БЛИЦ


image



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1172331
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031