Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2016 04:29 - Джамбазки: Ние сме пред избор - или Динко в Странджа или гарата в Кьолн
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 804 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Европа на Меркел е на колене. Европа на Орбан е във възход!

 

Срещата на върха между ЕС и южната ни съседка е предизвикала много силен гняв в европейските общества, смята Джамбазки. По думите му „дори моите изказвания звучаха умерено в сравнение с проекта за споразумението”.

 
     
 

 

Споразумението с Турция ще е краят на Европейския съюз такъв, какъвто е в момента”, каза по БТВ Ангел Джамбазки.

Срещата на върха между ЕС и южната ни съседка е предизвикала много силен гняв в европейските общества, смята Джамбазки. По думите му „дори моите изказвания звучаха умерено в сравнение с проекта за споразумението”.

 

Той каза, че от едната страна на това споразумение стоят хилядите мигранти, които искат да навлязат в Европа, а от другата – лицемерието на европейските лидери, които са готови да си затворят очите за положението в Турция, с цел да спрат потока от мигранти. „Турция води парада в момента”, допълни Джамбазки.

„Европа на Ангела Меркел е на колене, но тази на Виктор Орбан набира сила”, смята Михаил Мирчев. По думите му Европа е закъсняла с реакцията си. „Защо ЕС не реагира когато Турция вкарва бежанците на гръцките острови”, каза той. По думите му Европа заобикаля основния проблем.

И Джамбазки, и Мирчев смятат, че сделката между Турция и ЕС няма да бъде спазена от южните ни съседи. „Европейските либерали си мислят, че могат да правят пазарлък с Турция, но не знаят, че пазарлъкът е измислен в Анкара”, каза Джамбазки.


По повод репортажите за Динко от Ямбол и двамата гости в студиото са единодушни, че подобни действия нямаше да има от страна на гражданите ако съществуваше държавност.

 

„Или Динко в Странджа или гарата в Кьолн”, допълни Джамбазки.


Михаил Мирчев добави, че и Шенгенската система също е неефективна. „В центъра на Европа се изграждат непристъпни държавни граници”, добави той.




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1181960
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930