Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2016 19:29 - Протести в София и Бургас в защита на арестувания Петър Низамов!
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1033 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 13.04.2016 20:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
""Протестът се организира при условията на неотложност, в следствие на създалата се вече огромна опасност за националната сигурност на страната и гражданите в нея.
  • image
 

FRONT.BG  първи се сдоби с информацията за готвените протести в защита на задържания доброволец от отрядите на границата Петър Низамов, известен  и с прякора Йозеф.

Утре (четвъртък, 14.04) в Бургас от 18:00ч., ул.Александровска 101 (площад Тройката), пред сградата на Окръжен съд Бургас се събират близки и приятели в защита на Петър. Те призовават към тях да се присъединят и всички граждани, които подкрепят действията  на  отрядите по границата.

""Протестът се организира при условията на неотложност, в следствие на създалата се вече огромна опасност за националната сигурност на страната и гражданите в нея, а именно поради факта, че на 10 км от южната граница се очаква да преминат над 10 млн. млади, здрави мъже, с боен опит и наслоена още в детска възраст омраза към християните"", пишат организаторите в уведомително писмо, адресирано до община Бургас.

 ""Петър Низамов създаде Цивилните отряди за защита на жените и вярата след случилите се анти-хуманни, анти-християнски опити за посягане върху половата неприкосновеност на жените от Кьолн, Германия, в навечерието на посрещането на новата 2016 година. Създаде организацията, за да се опита да предпази не само българските жени, но и гражданите на Европа.

"Не е признак на държавническо управление фактът, че вместо да бъде обявен за герой на българщината, Петър бива арестуван и охулван от представители на държавната власт", пише още в писмото, подписано от сестрата на арестувания  Петър.

 Поради голяма подкрепа от много европейски граждани, организаторите  регистрираха и петиция в защита на доброволеца, в която може да се подпише всеки, подкрепящ Петър и неговата дейност. (ПОДПИШИ)

 В София също се организира протест, утре (четвъртък, 14.04) от 15:30 пред Главна прокуратура и офиса на БХК.

Пред FRONT.BG oрганизаторите на протестите призоваха всички родолюбци да се застъпят за България и бъгарското и дори да не могат да присъстват на протестите, да закачат българското знаме на терасите си, както правят на 3ти март, в подкрепа на момчетата от границата.

Същевременно редици профили на граждани във Фейсбук осъмнаха с колаж в подкрепа на гражданските отряди:

image

FRONT.BG се свърза със сестрата на арестувания доброволец от отрядите по границата Петър, известен и като Йозеф в социалните мрежи. По нейна молба запазваме името й в тайна.

Пред екипа ни тя сподели, че е очаквала ареста на брат си, защото дейността му , макар и благородна, е неудобна.

Тя ни разказа, че Петър е правил всичко с огромното желание да бъде в помощ на държавата си, която видимо не се справя с пазенето на границата.

""Петър отделяше свои средства, време, желание, за да помогне, за да направи нещо добро, той вярва в каузата.""

Сестрата на доброволеца ни разказа и какъв човек е той извън образът му на лвец на бежанци.

""Той е прекрасен човек. Изключително отговорен, патриот. Чудесен баща.Има прекрасна дъщеричка, още няма две годинки. Жена му е в шок. Винаги се е грижил за всички ни ...""

Всички близки на Петър се надяват да бъде пуснат на свобода възможно най-бързо, тъй като действията му са били само и единствено за доброто на България.

Можете да подкрепите петицията в подкрепа на Петър тук:

https://secure.avaaz.org/en/petition/European_Institutions

И мотористите в готовност: Дайте ни оръжие и отиваме на границата

 

Припомняме, че вчера остри реакции предизвика арестът на "бургаския Динко" Петър Низамов – Перата.

На днешния протест на мотористите пред парламента, пред пратеник на FRONT.BG събралите се от цялата страна заявиха, че категорично подкрепят дейността на доброволческите отряди по границата, дори много от тях обмислят включване в организацията. 

"Дайте ни оръжие и оттук директно към границата. До един ще тръгнат всички, дето виждате, че сме се събрали.", заяви един от моторджиите.

Припомняме, че вчера остри реакции предизвика арестът на "бургаския Динко" Петър Низамов – Перата. 

Това бе човекът, който за първи път пред Карбовски разказа за отрядите, които охраняват границата ни от нелегални имигранти. В интервюто на Карбовски, Петър се представи каточаст от „Цивилен отряд за защита на жените и вярата”

"Доброволческите отряди са си окей. Когато бях млад, преди 35 години, задължително бях отрядник. Тогава обаче милицията ни командваше. Тези отряди трябва да се командват от Гранична полиция. Трябва да има регламент - днеска еди кои си ще дежурят в еди кой си район.", каза гражданин сред събралите се.

Припомняме, че днес Низамов ще бъде привлечен като обвиняем за незаконно лишаване от свобода на трима души, като за това са образувани три отделни производства. Прокуратурата ще удължи ареста му на 72 часа и ще внесе искане за постоянна мярка задържане под стража в съда.

"Всеки един, който виждате тук, подкрепя доброволческите отряди по границата. В казармата едно време ни учеха, че "браненето на границата на Република България е свещен дълг", допълват събралите се пред сградата на Народното събрание.

Според мотористите трябва депутатите да установят регламент, който да се следва от доброволците и отрядите да бъдат узаконени като народно опълчение. Така ще се предотврати безразборното насилие, по думите на събралите се пред парламента. 

"Като няма държава, сами се грижим за себе си и пак сме виновни.", коментират мотористи.

"Институциите отдавна се провалиха, всичко е в наши ръце, лошо че трябваха 25 години, за да го задействаме.", заяви един от представителите на мотоклуб в страната.

 

Габриела ПЕТРАКИЕВА

image




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1182172
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930