Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2016 20:49 - ПРОБИВ! НАЙ-ПОСЛЕ СЕ НАМЕРИ ПРОКУРОР ДА ОБРАЗУВА ДОСЪДЕБНО СРЕЩУ МОСКОВ И СЛУЖИТЕЛИ ЗА ВАКСИНИТЕ!
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 566 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Разгеле! Намери се един истински прокурор, който да образува досъдебно производство срещу длъжностни лица от Министерството на здравеопазването, респективно министъра Петър Москов. Вчера е образувано досъдебно производство от прокурор от СГП /чието име умишлено не пишем/ по член 282 от НК – престъпление по служба – за този, който е внесъл ваксината Пентаксим, забранена за деца, за този, който е внесъл ваксината Еувакс, трето – за този, който е фалшифицирал документа за ваксините, които заминаха за Турция /разследването на Валя Ахчиева/, и четвърто – за действия по принуда – за подписването на договора от Тома Томов за дарение.
Досъдебното производство стартира от вчера в СГП.

Прокурорът, който го е образувал, блести и с още нещо, научи АФЕРА – той е отказал да се подчини и да се съобрази с манипулативния доклад на ДАНС, който „изпра“ министър Петър Москов.
Въпреки, че т.нар. доклад на ДАНС, служби подчинени на Бойко Борисов, излезе със становище, че нямало извършено престъпление, прокурорът образува досъдебно производство.
В министерството на здравеопазването първоначално, след излизането на доклада на ДАНС, са били напълно спокойни, че ще им се размине.
Сега на-важното за територия като българската е – дали и как шефът на СГП Христо Динев ще притиска въпросния прокурор. Още повече, че е знайна връзката на Христо Динев с особено важни лица от МЗ.
АФЕРА научи тази информация от брилянтни свои източници в Министерството на здравеопазването, където от днес ври и кипи, тъй като досъдебното на практика е срещу Москов и още петима – шестима служители на министерството.
Най -после прокуратурата признава, че има престъпления извършени с ваксините. Да видим сега дали прокурорът ще издържи на натиска.
И още нещо – специалните служби вместо да си бъркат в злачни места, сега е момента да включат СРС, за да се чуе ясно кой и как ще се мъчи да попречи на разследването.

Afera.bg

  Прокуратурата образува дело за турските ваксини Новината съобщи лично главният прокурор Сотир Цацаров
image
 
Образувано е досъдебно производство на Софийска градска прокуратура във връзка с ваксините, дарени от Турция. Това съобщи пред журналисти в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от Радио „Фокус" - Пловдив. „Предмет на разследване представлява не това дали ваксините са опасни за живота и здравето на децата при прилагането им, а въпроси свързани с икономическата целесъобразност на тяхното закупуване и съответно цените, свързани с износа на ваксини”, каза Цацаров. Главният прокурор посочи, че на практика има два паралелни договора за дарение – единият за ваксини към България и другият - ваксини от България към Република Турция. Сотир Цацаров уточни, че предмет на разследване са евентуални длъжностни нарушения и престъпления при износ и внос - такива, които са свързани с цени и икономическа ефективност на ваксините. Т.е. ще се разследват икономически показатели, а не лечебни показатели.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1182666
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930