Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2016 15:32 - Най-близката приятелка на Цветелина Стоянова: Играхме за нея!
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1268 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.06.2016 19:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 

„Борихме се докрай, не се предадохме и не се отказахме. Сигурна съм, че Цвети ще се гордее с това, което правим в момента”. Това каза пред БТВ най-близката приятелка на гимнастичката Цветелина Стоянова, която продължава да се бори за живота си в "Пирогов" – Цветелина Найденова.

Снощи отборът ни по художествена гимнастика се класира на пето място в многобоя на Европейското първенство.

Цветелина Найденова е убедена, че правилното решение е гимнастичките ни да участват на Европейското в Израел след инцидента.

 

„Искахме да играем за Цвети по най-добрия начин и мисля, че го направихме”, подчерта тя.

„Искам да й кажа, че много я обичам и винаги ще съм до нея каквото и да се случва и вярвам, че ще се оправи и ще бъде същият човек както преди. Всички го вярваме и направихме всичко това за нея”, каза Цветелина Найденова.

По думите й отборът е искал да покаже на Цвети, че в този живот трябва да се бориш, за да постигнеш нещо.

Сега не осъзнавам на 100% това, което направихме, но след време ще осъзнаем колко сме силни, призна Найденова.

image

Сълзи за героините от ансамбъла, след като играха за Цвети 

Те минаха през един ад, минаха го с отличен”, коментира Илиана Раева, председател на Федерацията по художествена гимнастика.

Тя призна, че в началото е била гневна на критиките, че в момента не са в София да подкрепят Цветелина Стоянова. „Много колеги тук бяха разбрали и ще ви спестя какво казаха те, защото ние тук имаме невероятна подкрепа и вие сте свидетели. Те са прави за себе си и затова те са там. А ние сме прави за себе си и затова ние сме тук. Затова тя е Цвети - големият шампион. Затова аз съм Илиана Раева. Ето това е отговорът ми”, категорична беше тя.

Допълнително изпитание за гимнастичките ни беше фактът, че организаторите на състезанието в Израел сбъркаха музиката на съчетанието им с обръчи и бухалки.

Наложи се те да излязат от килима и да изиграят наново съчетанието с правилната музика.

„Господ ни даде сили. Това никога не си се е случвало, беше още едно изпитание за нас”, коментира Цветелина Найденова.

„Не знаехме как да реагираме, нашият капитан каза: Излизайте от килима. Излязохме, отдъхнахме, треньорите ни дадоха сили, казаха давайте напред, продължавайте, сега трябва да го изиграете. Застанахме и с нови сили го изиграхме”, допълни тя.

image

Героините от ансамбъла на България изиграха двете най-тежки съчетания в живота си. Държаха се по време на тях, а след изпълненията си позволиха да се разплачат. Защото играха за една от тях - за приятелката им Цветелина Стоянова.

Златните момичета този път не играха за задължителен медал. Целта им на европейското първенство по художествена гимнастика в Израел бе да отправят молитвите си към Цвети Стоянова, за чийто живот се борят лекарите в София".

image  

 

 

Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова завършиха на пето място в многобоя. Пето място, което блести!

image  

 

Класираха се и на двата финала в неделя - на 5 ленти и на бухалки и обръчи.

А всичко започна още по-смущаващо, което само позволи на момичетата да покажат характера си. Заради Цвети. За първото съчетание на нашите с 3 чифта бухалки и два обръча организаторите сбъркаха музиката.

image  

 

Това наложи българките да излязат извън подиума и да се върнат на него, след като организаторите бяха готови с правилната след гафа си. Имаше и втори гаф, който направи и последвалите сълзи в очите на момичетата ни златни - при излизането на графиката за стартовите състави вместо Цветелина Найденова бяха изписали Цветелина Стоянова...

image  

 

Но така или иначе и Цвети Стоянова игра на европейското, защото беше част от мислите на всяка от националките...

След връщането си за първото съчетание българските грации показаха желязна психика - играха без видими грешки и получиха оценка 18,000, с която завършиха на 4-о място на обръчи и бухалки. Първи бяха рускините пред Израел и Беларус с равни точки.

image  

 

image  

 

На 5 ленти българските момичета бяха оценени с пети резултат. Но на всички беше ясно, че в този ден те няма да играят с познатото на целия свят настроение, а само с познатия характер. Заради Цвети Стоянова. 

image  

 

 

 

image  

  

 

Оценката от 17,850 за съчетанието с пет ленти позволи на италианките да минат пред нас в многобоя. Шампион е Русия, сребърните медали са за ансамбъла на Беларус, а бронзът отиде при домакините от Израел.

  




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1181145
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930