Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2016 09:47 - Емоционално посрещане на сестрите на Цвети - с химна, сълзи и силни думи (Снимки)
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1272 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 21.06.2016 09:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    image Ренета Камберова получава силна прегръдка при пристигането си в София. СНИМКИ: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Героините от ансамбъла на България по художествена гимнастика бяха посрещнати от най-тежкото състезание в живота си с химна "Мила родино", изпълнен от малки български грации. Момиченцата се бяха подредили на изхода на сектора за посрещане на пасажери на Летище София, очакващи с цветя в ръце златните си каки, които играха без грешка на европейското първенство в Израел в името на своята "сестра" Цветелина Стоянова. И дори се върнаха у нас с медал, символизиращ характера и победата на силата за живота.

image Ина Ананиева, Илияна Раева, Християна Тодорова, Михаела Маевска и другите момичета от ансамбъла можеха да си позволят да се усмихнат, докато ръкопляскаха на малките момичета, посрещнали ги с цветя и химна.

 

image  

 

 

А когато треньорката Ина Ананиева, Илияна Раева и грациите се появиха, малките гимнастички запяха химна в тяхна чест, за да дадат началото на емоционалното посрещане в София.

image Цветелина Найденова, Ренета Камберова и Михаела Маевска

 

Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова бяха съсипани след седмицата, в която изживяваха шока от решението на Цвети Стоянова да опита да отлети от тях и от живота. Но близо час останаха на летището, за да разкажат всичко, което чакащите ги искаха да разберат. И най-важното - да обяснят на все още неразбралите, че Цвети Стоянова е част от семейството им - направили са всичко, за да я разубедят да напусне ансамбъла и ще бъдат постоянно до нея в борбата й за живот.

image  

 

"Умолявам ви, не обвинявайте, че сме я изоставили. Ние никога няма да я изоставим. Молихме я да се върне. А сега се молим и вярваме, че пак ще е с нас", каза Ренета Камберова, след което се разплака по време на емоционалната си изповед за Цвети Стоянова.

Рени разказа как в петък всички момичета са се събрали и са отишли заедно у Цвети, за да я убедят да промени решението си да напусне спорта. "Отидохме към 9 вечерта. Стояхме до 12,30 след полунощ. Как ли не я убеждавахме, уверявахме я колко е важна за нас. По едно време дори трябваше да тропнем по масата и да й кажем, че не можем една без друга, че сме едно семейство. Чак когато тя обеща, че ще се върне и ще бъде с нас на европейското, си тръгнахме. В събота имахме допинг тест. Отидохме, но нея я нямаше.  Това можеше да означава, че я укриваме. Започнахме да й звъним. Не спряхме, докато не вдигна и пак я убеждавахме. Потърсихме я, тя ни каза, че не може повече. Казахме ѝ, че я обичаме и че сме зад нея. Това, което се каза, че сме я оставили, са пълни глупости. Тя ни е семейство и забранявам да се говори против нас и против треньорите ни, защото направихме всичко. Ние бяхме готови да стъпчем една мечта в името на това Цвети да е щастлива", сподели Камберова. И точно тогава сълзите й рукнаха.

image  

 

В събота Цвети изпраща есемес на психолога на отбора Таня Янчева: "Госпожо, не мога. Отказвам се."

"Тогава вече знаехме, че каквото и да направим, няма как да я разубедим. Че тя е взела решението си. Казахме й, че я обичаме, че тя е наша сестра. Аз й казах: "Цуце, важно е да се чувстваш добре, важното е да си щастлива. Тогава тя ми каза: "Рени, обещавам ти, че един ден пак ще се усмихна истински." И аз знам, че е така. Чакам я да изпълни обещанието си", каза през сълзи Камберова.

Чистотата и силата на сълзите и изляха и други откровени дузи на шампионка в живота. "Искам да кажа и за Людмила Казанова – не може да я нападат и нея. Извратено е да се сипят лъжи за семейството ѝ. Тя спаси отбора ни. Любомира Казанова и Снежана Дечева са две момичета, които са заедно с нас от 3 години. Когато някоя от нас се разболее или контузи, кой мислите изпълнява съчетанията на тренировки? Когато Мишето беше контузена и Бубето трябваше да играе вместо нея, защо пак никой не си съчини, че е взела мястото на някого? Нейната работа е изключителна - тя трябва да знае ролята на всяка една от нас. И ако аз се разболея, тя ще влезе да ме замени. На нея се дължи голямо извинение", каза Ренета Камберова.

image  

 

"Когато вдигах медала за Цвети, всъщност нямах възможност да мисля нищо. За нас това бе най-важното, да й изпратим позитивната си енергия. И съм убедена, че тя стига до нея", заяви капитанката Михаела Маевска. "Няма как при една такава случка да се чувстваме на върха на щастието. Успяхме да се стегнем и да изиграем съчетанията. Колкото и трудно да ни беше, бяхме сигурни, че трябва да играем за Цвети, защото тя е част от нашия отбор. Всичко, което се изтресе върху нас, беше много жестоко. Благодаря на всички, които ни подкрепяха до последно", добави Маевска.

image Прегръдки, цветя и подкрепа и за най-близката приятелка на Цвети Стоянова - Цветелина Найденова

 

image  

 

За тежките преживявания и героизма говори и треньорката Ина Ананиева. "Бяхме в абсолютен шок. Току-що бяхме пристигнали в Израел. Научихме в автобуса за Цвети. Изключително съм горда за решението, което взехме. Това са изключително борбени момичета. Не можете да си представите какво костваше на Любомира Казанова да излезе и да си изиграе съчетанията без грешка. Едно момиче без опит, изведнъж оказало се на европейско първенство при тези условия. Искам да благодаря на Илияна за подкрепата, защото не можете да си представите колко силна беше тя тези дни, за да спаси момичетата и мен. Как се опитваше във всеки момент да вдъхва кураж и вяра на всяка една по отделно. Думите сега са наистина излишни", заяви Ина Ананиева.

image Християна Тодорова и Ина Ананиева

 

"Имаше много голяма опасност този отбор да бъде тотално сринат. Не съм сигурна дали бих могла да повторя това, което направих в Израел. Беше много важно да спася този отбор и този фантастичен треньор. Те много израснаха. Сблъскаха се с живота такъв какъвто е. Той е не само любов и аплодисменти. Имам до себе си много по-уверени и сигурни момичета. Всичко, което зависи от мен и целия екип е да продължим да вървим по този път и да осъществим нашата мечта, която е и ваша", каза Илияна Раева, давайки надежда и за същата борба на олимпиадата в Рио.

"Няма по-голяма подкрепа за Цветелина от това нейните приятелки да играят за нея", добави Раева.

image  

 

Тя обяви, че златните ни момичета дори са били ощетени в оценките на европейското. "Имахме много доброжелатели. Вие видяхте как играха момичетата. Четири съчетания без грешка. Доброжелателите казваха на колегите там, че в България има статии за закриване на художествената гимнастика у нас. Как си представяте, че се отразява това и на мнението и на оценките на момичетата ни? Според вас как ще използват нашите конкуренти това? Там се казваха ужасни неща. Момичетата играха, но те бяха категорично ощетени", допълни Раева.

image  

 

Но и тя, и момичетата бяха категорични, че изсипаната неправда ги е мобилизирала още повече и ги е направила още по-силни. В името на Цвети.

"При всички случаи тя е имала проблем. Нещо е ставало в главичката ѝ. Тя плачеше, менеше си настроенията. Ние си обяснявахме, че тя не иска да играе повече. Кажете ми кой спортист ще скочи, затова, че не иска да играе повече? Моето мнение е, че тя имаше личен проблем. Какъв е точно, не знам. Тя има прекрасен приятел, който много я обича. Ние винаги сме я гледали с много любов, защото тя е загубила по-рано майка си. В петък ѝ правих лимон, мед и ядки, защото каза, че е изтощена. Цвети отвсякъде е обградена с много любов. Моля ви да спрете с нападките към момичетата и треньора. Как сме могли да предположим, че ще се случи такова нещо? Как е могла да предположи и баба й, която много я обича? Как е могъл да предположи и приятелят й? Явно е ставало нещо в главичката на нашето Цвете. Нека спрем да виним и да се молим да оздравее", каза още Илияна Раева.

"Искахме веднага да отидем при Цвети, но не може", обясниха момичетата. Но знаят кога ще е първата възможност. И още днес ще са в "Пирогов" при своята сестра.




Гласувай:
1



1. elianna - !
21.06.2016 09:55
Цитат: "...да осъществим нашата мечта, която е и ваша...". Край на цитата. А защо обезателно Вашата мечта трябва да бъде и Наша?? Ако не сме съгласни с пътя и средствата, които ползвате за постигане на Вашата мечта?? Моята "мечта" в този случай беше следната: веднага след инцидента целия отбор се прибира в София при пострадалото момиче, показва солидарност и че най-важен е Човека, и от тук заявява, че следващото голямо състезание ще бъде посветено на Цветелина! А тя каква излезе - оказа се, че това спортно състезание в Израел е на "живот и смърт" (по думите на Илияна Раева, а по-късно това станаха думи и на състезателките)! Питам: нормално ли е някой да твърди, че може да съществува при каквито и да е обстоятелства спортно състезание на "живот и смърт"?? Да не би от това състезание в Израел да зависи съдбата на България и отивайки там те да спасяват нашата Родина, та от това да произлиза гръмката фраза - "участието в това спортно състезание беше на живот и смърт"?? Хора, опомнете се, до кога недостойните постъпки и поведение ще позволявате да Ви бъдат представяни като най-голямото геройство на света?? Ако го допускате не се чудете, че после Ви "сапунисват и оправят" както си искат, пък Вие все оставате с пръст в устата!

the truth
цитирай
2. elianna - Viara Videlova
21.06.2016 09:59
Стига с тея Соц лозунги "слабохарактерни", колко сме обичливи и как на Цвети главата не била в ред и "искала да се откаже," изпратила СМС. Ако е "решила да се откаже" с смс то го е направила защото е взела решение да посегне на живота си. Това е толкова елементарно. Но. четох простотиите на Ина че изпращала гимнастички с температура да игрят в състезания (2013). Само заради такова изявление тя трябва да си подаде оставката. Как можеш да изпращаш болно дете да се състезава и да по поствяш на риск от повишено кръвно налягане, коет може да доведе до непредвидени травми. На друга нота, ако на бившата олимпийска шампионка "главата не и била в ред" защо не са и предписали хапчета и терапия? Обикновенно това са симптоми на Anxiety and Depression. Има много добри лекарства дето помагат за такова временно състояние. Защо не са предписани? Защо психоложката не си е свършила работата? Защо не са я приели за под наблудение? Много въпроси, махленски отговори и махленски исказвания, които подобват на бабешките приказки по дворовете.
Имам чувството че бившата олимпийска шампионка е знаела че Ина Ананиева е лоша тренйорка (себърен медал само!) а олимпийската шампионка не е била съгласна с методите на тренировки, а Ина и Иляна са искали да са "отгоре" и е било време двете да преосмислят кариериата си, Тогава, като са видяли че Олимпийкската шампоионка знае по-добре от тях и не може да се "контролира" са я обявили за луда.
цитирай
3. elianna - Снежана Попова · National Sports Academy "Vasil Levski"
21.06.2016 10:00
Колко злобен народ има в нашата държава........!! !Не знам дали Илияна е вампир, но вие плюещите сте ненадминати хиени!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1183177
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930