Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2016 09:20 - ИКОМЕНИСТАС – РАЗКАЗИ ОТ ЦЕНТРАЛАТА
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 612 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.06.2016 09:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image
27.06.2016 НИКОЛАЙ ФЕНЕРСКИ

– Скъпи дрогари, дрогарки и… комунисти, – започна Председателят на Отдела – пардон, икуменисти, днес не е ден като другите, днеска е ден – балосиемамата! Обичам глупавите шегички, ще ми простите. Знаете, че протокол от днешното ни месечно заседание ще бъде внесен и в канцеларията на Главния, където той ще потвърди решенията ни по традиция. Моля ви да бъдем по-конструктивни. Ще започна с напомнянето на един факт, с което целя да въведа заседанието в първа точка от дневния ред.

Отдел „Фондации, хранилки и обезличаване“ беше основан от Управлението с мисъл за бъдещето. Накратко, идеята беше да се напазаруват културните елити на килограм, да не е па цял тон да тежат… Да се вземат под крилото ни на прилични за местните стандарти хонорари и заплати по-значимите интелектуалци – философи, богослови, писатели. Ние ги храним добре, папкат и слушкат вече няколко години, свикнаха и тази стъпка в процеса е изпълнена успешно. В момента те защитават каузата ни по-ентусиазирано от всички нас тук в този кабинет взети заедно.

Присъстващите ръководители на дирекции и отдели се разшумяха одобрително и закимаха ехидно.

– В България, например, най-успешната ни фондация може да се похвали с притежаването на всички влиятелни културни медии и лица. И това ни струва жълти стотинки, уточнявам за счетоводството, да не се притесняват. Двама-трима писатели се радват на голяма популярност, тях ги пращаме по симпозиуми и резиденции, на злачни пасбища ги настаняваме и бузките им стават все по-кръгли. Като хамстерчета са, дъвчат и трупат в гушките. И всички те говорят за Добротата и Обединението. За любовта така, както ние я разбираме. Единици от тия трегери на българската култура получават петцифрени суми, като са в долната граница, да не помисли някой, че говоря за 90 хиляди, няма такова нещо. На останалите в пазарната ни културна кошница, сред които втори ешелон писатели, свещеници и университетски преподаватели, са им достатъчни и четирицифрени суми, за да загинат на нашите амбразури най-геройски.

И стигам до точка първа от нашия дневен ред. Направихме стъпка 1, време е за 2. Предлагам да разширим пълномощията на първия ешелон културни дейци. По-конкретно: да имат свободата сами да избират средствата за решаване на въпроса с противниците на опорните ни точки. Така те вече сами ще поемат отговорността и ще могат да пристъпват към действия като физическо отстраняване на най-непреодолимите… пречки. Убеден съм, че това тяхно право ще ускори процеса, те са индоктринирани и лоялни към парите ни, а ние се стремим към ускорение, така че схемата ще сработи.

Някакви други предложения?

От далечния край на заседателната маса се вдигна една ръка.

– Заповядайте, дрогарю.

– Искам да предложа екзекуциите да са публични и свързани с вербално унижение, подкрепено от нашите медии.

– Искате да кажете от всички медии. Моля ви най-напред да не употребявате тук думата „екзекуция“. Смятам, че предложението ви е добро и съм склонен да го подкрепя. Други?

Няма.

Дрогари и дрогарки, изключително съм зарадван от медийното отразяване на сбора. Статиите бяха изцяло в добрия стар изпитан жанр на одата. Стилът ми допадна – всички, единодушно, радостно, в дух на любов и Обединение, ах това велико Обединение. Почувствах се като в редакцията на „Отечествен фронт“ в моята младост… Така трябва – позитивно! Мечтая за деня, в който ходжата и попът ще пеят заедно в храма на, така да го наречем, съвместно служение. Няма ли да е красиво?!

Това беше леко лирическо отстъпление, продължавам по същество актуалната ни тема по точка първа. Което не се купува с пари… знаете. Философите, писателите и спайдърите във фондация Икоменистас вече са твърдо ядро. Към тях можем да добавим и нови, ще преценим кой как да бъде купен. Но ще се наложи като мярка на първо време някои от желаещите да членуват, но по характер са неотстъпчиви или алчни, да бъдат … похарчени. Заедно с противниците на опорните ни точки. Тоест, твърдото ядро ще прецени за кого си струва да бъдат хвърлени повече средства, за да бъде купен, няма непродаваеми, в това вярвам, и кой ще си остане единствено досадна болка, която трябва да бъде излекувана.

Моля статиите и медийните участия вече да станат по-откровени и ясни. Няма какво да крием, разбирате, нали! Призовавам да бъдете безмилостни в отстояването на опорните точки. Русия трябва да бъде не демонизирана както досега, а напълно отречена и очернена. Всяко изказване на зилотите трябва да бъде окачествявано като реч на омразата. Те не бива да имат възможността да говорят нормално и спокойно, ако го правят, веднага трябва да бъдат контраатакувани, с което да се придаде истеричност на звученето им. Да се заведат дела срещу всички зилоти, непроявяващи разбиране към Обединението, към ЛГБТ, към веганите! Разходите по делата ще се поемат от нас. Да се назначат хора, които да следят медийния поток и да подават жалби до комисиите ни за всяко едно категорично изказване срещу бежанците!

Дрогари, индоктринирането, обезличаването, пазаруването на души човешки са дейности далеч по-важни от битката за газовите находища, много по-нужни от нефтените кладенци. Не всичко е пари. И парите са нищо. Комунизмът беше икуменизъм на икономическо ниво, време е да се изкачим на духовното равнище.

Моля съставените списъци със зилоти и фанатици, които буйстват и ни спъват работата, да бъдат предадени в отдел „Репресии“ за придвижване по канален ред. На първо време да бъдат оставени без препитание. А сега да преминем към гласуване, след което ще продължим по точка втора.

Месечното заседание протичаше нататък все в тоя дух на плодотворност и любов към ближния. Предлагам вече да ги оставим на спокойствие, за да си свършат работата, за която им плащат толкова малко.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1172011
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031