Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2016 04:38 - Икона на Света Богородица "Домостроителка" или Икономка
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 880 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Икона на Света Богородица "Домостроителка" или Икономка - за разрешаване на материални въпроси, за защита на бизнеса, за преодоляване на финансовите неуредици, за спасяване от безпаричие

На Света Гора, в лаврата на св.Атанасий има уникална икона на Богородица "Икономка", към която се стичат хора от всички краища на света с надеждата да намерят защита от финансовата криза. Атонската икона "Икономка" става особено популярна по време на кризата и нейните копия се разпространяват по всички краища на света. На тази икона Пречистата е изобразена като седяща на престол. В скута и, е Предвечният Младенец. От дясната страна на престола е св.Михаил Синадски, а от лявата - свети Атанасий. И двамата са застанали в молитвено положение, а св.Атанасий държи в ръцете си образа на своята лавра.

За какво помага иконата на Божията Майка

Небесната Царица разрешава не само за нашите духовни проблеми, но също така се грижи и за нашето материално благополучие. На нея можем да се молим за материалния просперитет в семейството и за успех в бизнеса и търговията. Божията Майка милостиво приема разкаянието и молбите за помощ както от обикновените хора, така и от крупни бизнесмени. Обсипвайки със Своята благодат Божията Майка по равно дарява всеки, който се обръща към Нея за помощ.
В кризисни дни, в нужда и бедност, при страх от уволнение, в униние и тревога четете думите на древната молитва, преведени на български. Четете и молете Божията Майка за помощ, уповавайки се на Нейното милосърдие, и помощта непременно ще дойде. След молитвата можете да се обърнете със свои думи към Пресветата Майка с всякаква молба. Най-важното е вярата да бъде искрена,помислите чисти и думите да идват от дълбината на душата.
 



Гласувай:
0



1. elianna - Молитва
06.07.2016 05:10
Икона на Света Богородица "Домостроителка" или Икономка -Чества се на 5 юли

О, Пречиста Владичице Богородице, Всечестна наша и на всички православни манастири с монашеско житие, намиращи се на Света Гора и по целия свят, Майко Игуменийо! Приеми смирените ни молитви и ги принеси пред Всещедрия наш Бог, та да спаси душите ни по Неговата благодат. Погледни ни с милосърдното Си око и извърши Сама в Господа нашето спасение, понеже без милостта на нашия Спасител и без Твоето свято ходатайство за нас, ние окаяните, не ще можем да изработим нашето спасение, тъй като окаляхме живота си със светски суети, а времето на Христовата жътва наближава и денят на Страшния Съд чука на вратата. А ние, окаяните заради нехайството си погиваме в греховната бездна според казаното на светите Отци - първоначалници на ангелското в плът житие, че последните монаси по нехайство на житието си ще се уподобят на миряните,което и се сбъдва днес, тъй като монашеството ни плува с житието си в житейското море сред силни бури и лошо време; защото нашите свети манастири са потънали в прах заради греховете ни. Всеблагият наш Господ благоволи да стане така, и ние недостойните, нямаме къде глава да подслоним. О, пресладка наша Майко Игуменийо. Събери ни, пръснатото Христово стадо, в едно и спаси всички православни християни, удостой ни с райски живот заедно с ангелите и с всички светии в Царството на Христа, нашия Бог, на Когото, заедно с Безначалния Отец и с Пресветия, Благ и Животворящ Дух подобават чест и слава във вечните векове. Амин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1171888
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031