Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2016 20:57 - Десет неща които католическата църква не иска вие да знаете:
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1807 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 1. Създаването на мита за "добрата" майка Тереза

- майка Тереза е представяна като благодетелка на бедните, онеправданите, страдащите и болните. Нейната мисия за подпомагане на бедстващи индийци става световноизвестна благодарение на пиарът на Ватикана.

В действителност обаче прочутата майка Тереза отказвала да лекува бедните и страдащи индийци без да бъдат внесени болнични такси по разходите за лекарствата на онези които нямали пари да си платят за лечението. Нещо повече, всеки индиец които искал да лекува някой от своите близки и роднини трябвало да приеме католицизма и сам да стане проповедник на Ватикана ако искал детето му да бъде лекувано в болниците на майка Тереза.

Самата Тереза търгувала свободно с диктатора на Хаити Бейби "папа" Док Дювалие от които получавала огромни суми за създаването на приюти за сираци чиято истинска цел била съставянето на войници за армията на диктатора Дювалие.

Големият парадокс е, че майка Тереза през целият си живот не вярвала на религията и дори отричала съществуването на Бог. Но въпреки това, тя категорично защитавала свещениците - педофили във Ватикана.

2. Алиансът с радикалните ислямисти и Ватикан:

- през 1986 год. афганистанските муджахедини сключили изгоден договор с Йезуитите. Първите получили огромни суми долари и злато от Римската курия с цел продължителното водене на партизански атаки срещу съветските войски в Афганистан.

Лидера на муджахедините Мулла Омар посетил Ватикана и поискал помощ от папа Йоан - Павел II за да се бори срещу съветският атеизъм нахлуващ в Агфанистан. Папата сметнал тази молба за чудесна и благодарение на ЦРУ и Ватикана милиарди долари се стекли към ислямистите.

Ватикана поддържал връзка и с либийските и алжирски ислямисти които също получавали щедри суми от Рим за да продължават своите кампании на джихад срещу правителствата на страните от ислямският регион.

3. Ватикана и фашизма:

- години преди националсоциализма да стане официална доктрина на Германия и Италия, Рим поддържал фашистките идеи на Мусолини. По време на прословутият му поход към Рим през 1922 год. Дучето получил голяма подкрепа от папата 
и няма как Мусолини да не е бил доволен, именно светият отец на католиците подкрепил с финансови средства издигането на Мусолини на власт. Малко по - късно Мусолини се отблагодарява на папата и сключва конкордат с Рим, създава се Ватикана, а Мусолини назначава кардинали и свещеници за свои политически съветници, малко по - късно друг йезуит на име Хитлер ще стане фюрер на Германия и ще назначи свещеници на ръководна роля в Райха.

4. Усташите и Анте Павелич:

- един от най - кървавите режими по време на ВСВ е този на хърватските усташи, те идват на власт благодарение на Ватикана, а техният лидер Анте Павелич получава финансова и оръжейна подкрепа от папата и йезуитите.

В периода от 1941 - 1945 г. на територията на НДХ (Независима държава Хърватска) биват изтребени над 700 000 православни сърби, вина за кланетата носят усташите които са надъхвани от католическите монаси, епископи, кардинали и абати да избиват противниците на "единствената" според тях "права вяра". След края на войната Павелич с помощта на Ватикана се установява в Аржентина където продължава да си живее необезпокоявано с ново име и нов паспорт издаден му от Ватикана чак до смъртта си.

5. Корупцията във Ватикана:

- малцина люде знаят, че една от най - мощните финансови организации е Ватиканската банка която налага големи лихви и такси на католическите държави.

Под нейното ръководство са установени корупционни планове на стойност над 300 млрд. долара. През 2013 год. италианската полиция конфискува стотици милиарди долари фалшива валута и фалшиви ценно книжа именно от Ватиканската банка.

Друг известен факт е, че банката на Ватикана дълги години е отпускала безлихвени и безсрочни кредити на Коза Ностра, Ндрангета, Камора и различни престъпни организации.

Години наред италианската мафия получавала опека под крилото на Ватиканската банка.

6. Педофилията и посегателствата над малки деца във Ватикана:

- един от най - шокиращите случай на педофилия извършвана от свещеници се е състоял именно във Ватикана. 
86 годишен свещеник бил обвинен в извършването на "непристойни дела" над 14 годишно момче. Малко по - късно избухва и скандал в Ирландия където свещеници от католическата църква са използвали за своите блудни страсти и похождения изоставени деца или сираци от местни сиропиталища. Един такъв случай се разрази във Ватикан където местен свещеник е обявен в изнасилване на около 13 момченца.

7. Незаконната търговия със слонова кост :

- от 1978 год. ; до 2003 год. вкл. Римското папство търгува по най - безсрамен начин със слонова кост и бракониерство на територията на Зимбабве, Уганда, Кения, Кот Д" Ивоар и др.

добиването на слонова кост било използвано за сътворяването на религиозни утвари и предмети използвани в богослуженията на католическите свещеници.

Паралелно с това Ватикана търгувала и със животински кожи и трофей на редки животни застрашени от изчезване. Благодарение на намесата на американски правозащитни организации застъпващи се за правата на животните, тази дейност била прекратена.

8. Гей - браковете и лесбийските връзки :

- друг момент от духовните "подвизи" на католическата църква е узаконяването на браковете между хомосексуалистите и лесбийките, както и приемането на хомосексуалисти и содомити в редиците на свещенослужителите.

Наскоро папата обяви политика за приемането на "различните" в лоното на църквата и дори обяви содомитските бракове за "нов етап от проявленията на любовта между различните". Един от кардиналите на Рим дори е присъствал на брачна церемония между двама свещеници - хомосексуалисти в Париж.

9. Бруталната кастрация на малки момчета в църквите и манастирите :

- един от най - мрачните етапи в католицизма безспорно е скопяването на деца от мъжки пол с цел запазването на нежния глас при хоровото пеене.

Тази практика е била въведена от папа Бенедикт VIII през единадесети век и продължавала чак до края на осемнадесети век на територията на цяла западна Европа, чрез кастрацията били осакатени над сто хиляди момчета само с една единствена цел - гласовете им да си останат детски, а те самите да бъдат непорочни за Бога.

10. Геноцидът в Руанда:

- през 1994 год. на територията на Руанда бил извършен брутален геноцид. Над един милион тутси били изклани от местното племе хуту. Почти двадесет процента от населението на Руанда било изклано под благосклонният поглед на Ватиканските свещеници.

Клирът на руандийската католическа църква бил съставен изцяло от свещеници, епископи, кардинали и прелати от племето Хуту. Техните проповеди за унищожение и терор над Тутси проповядвани от амвоните на католическите храмове в Руанда дали тласък на яростта на убийците да се разправят с нищо неподозиращите тутси. Докато кланетата в малката африканска държава траели ден и нощ почти цял месец, местната католическа църква насърчавала убийците с проповеди за "вечния рай" и за "опрощението на греховете".

По - късно когато обвиненията срещу хутуските свещеници завалели като дъжд Ватикана се намесила за да ги защити и заявила, че те не подлежат на съдебна отговорност. Организации за защита на човешките права са призовавали много пъти католическата църква да се извини заради подкрепата си за хуту и да предаде виновниците на международен трибунал, но едва десетина от свещениците замесени в геноцида са били предадени и осъдени. Останалите продължават да изпълняват своите духовни задължения в църквата.




Гласувай:
7




1. elianna - !
02.08.2016 21:01
За онези християни, които са извън Православната църква, следователно, бих ка­зал: те все още нямат пълната истина – може би просто не им е била открита досега или може би е наша вината, че не живеем и не проповядваме православната вяра така, че да бъде достъпна за тях. С тези хора ние не можем да бъдем едно във вярата, но няма причина да ги смятаме за съвършено чужди или за равни на езичниците (макар че не би трябвало да сме враждебни и към езичниците – те също все още не са видели истината!).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1179744
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930