Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2016 09:10 - Преподобни Нил Мироточиви: "За печата на Антихриста"
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 376 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ще настъпи страшен глад, а светът ще бъде обзет от ненаситно лакомство за ядене. В сравнение с това, което в сегашно време един човек изяжда, тогава ще изяжда седем пъти повече и не ще се насити. Великото бедствие ще настъпи повсеместно. Тогава алчните за богатство ще отворят своите алчни житници (богатството ще се изпразни, имуществото ще се изравни до началата за равенство за всички). Тогава златото ще се обезцени, ще стане като боклук на пътя. И тогава, по времето на това предсказано бедствие, Антихрист ще започне да подпечатва своите хора с печат, уж за това, че да ги спаси от бедствия чрез този знак. (Понеже само на тези, които имат печат, съгласно Апокалипсиса 13.7, ще се продава хляб).
Много хора ще умират по пътищата. Човеците ще станат като хищни птици, нахвърлящи се на мърша – лакомо ще излапват телата на умрелите. Но кои хора ще изяждат телата на мъртвите? Тези, които са подпечатани с печата на Антихриста. Християните, макар че на тях нито ще се подава хляб, заради това, че няма да имат на себе си печат, не ще започнат да ядат мъртъвци. Понеже, когато човек приеме този печат, неговото сърце ще стане още по-безчувствено и бидейки неспособно да понесе глад, човеците ще хванат труповете. И където и да се намират, като приседнат встрани на пътя, ще ги изяждат. А на печата ще бъде написано следното:
– „Аз съм твой.“
– „Да, ти си мой.“
– „Доброволно идвам, а не насилствено.“
– „И аз те приемам, поради твоето желание, а не насилствено.“
Тези четири изречения, тези надписи, ще бъдат по средата на тоя проклет печат. О, нещастен е онзи, който приеме този печат! Този проклет печат ще донесе велико бедствие на света...
А когато проклетото славолюбие види Енох и Илия, проповядващи и говорещи на хората – да не приемат печата на антихриста – той ще заповяда да ги арестуват. А пък пророците ще убеждават хората да не приемат печата на антихриста. Те ще казват, че който прояви търпение и не приеме печата на антихриста, той ще се спаси и Бог непременно ще го приеме в рая, само заради това, че той не е приел печата. И всеки да има знамението на честния кръст, кръстейки се всеки час, понеже кръстното знамение освобождава човека от адските мъки; а печатът на антихриста довежда човека в адската мъка. Ако и да жадувате и да искате ядене, но потърпете за малко време, и Бог, като види вашето търпение, ще ви изпрати помощ свише; вие ще оживотворите (дословно: ще се наситите на живот) с помощта на Бога Всевишни. Ако пък не проявите търпение, ще приемете печата на този нечестив цар, но после ще съжалявате за това.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1172077
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031