Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2016 06:36 - Красимир Каракачанов пита: Кой каза „Добре дошли в България, мигранти“?
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 517 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.10.2016 07:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

бързо разследване на набиращата сила сага „Добре дошли в България, мигранти“ настоява заместник-председателят на Народното събрание и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

В медиите вече върви информация как гръцките власти на практика „рекламират“ България като петзвездна дестинация за нелегални имигранти. Оказа се, че Гърция подмамва мигранти, включително и със заплахи, товари ги на самолет, но вместо да се окажат в луксозен лагер, те биват арестувани и пратени в центъра във „Враждебна“, пояснява Каракачанов.

Легитимацията идва от Международната организация за миграция. Очевидно гръцкото подразделение на тази организация се възползва от програмата за релокация на бежанци и препраща към България, изрази мнението си той.

Според Каракачанов сигналите на медиите трябва да бъдат сериозно проверени, тъй като Гърция обещава хиляди евро помощ, издръжка и т.н., а реално залива България с излъгани мигранти.

Красимир Каракачанов настоя за спешно изслушване на министър Бъчварова по въпроса, както и своевременна проверка по сигналите на шефа на центъра във Враждебна, който предупреждава за вредната практика на гръцките си колеги.

image Джамбазки: Българите няма да допуснем родината ни да се превърне в лагер за нелегални мигранти

Неразумната и сбърканата обща политика по съсредоточаването на нелегални имигранти в центрове, които са в населените места, създава изключително много затруднения – заплаха за обществения ред, заплаха за сигурността и здравето на гражданите. Това заяви в свое изказване в Европейския парламент българският евродепутат и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Той изброи центровете за имигранти в столичните квартали „Овча купел“, „Враждебна“, „Военна рампа“, както и този в гр. Харманли като пример за протест от страна на местните български граждани. Тези граждани настояват центровете да бъдат закрити, категорично настоя Джамбазки и цитира накратко приетата декларация от гражданите на Харманли по време на протеста срещу бежанския център в града, който се проведе в неделя.

Евродепутатът подчерта, че гражданите настояват категорично Регистрационно-приемателният център в гр. Харманли да бъде премахнат от града и незабавно да бъде прекратена обществената поръчка по разширяването му.

Хората искат полицейска проверка за нелегално пребиваване на мигранти на външни адреси, действия по линия на ЕС за сключване на реадмисия с Афганистан, както и незабавна промяна на законите, за да се случи незабавното отблъскване на нелегалните, подчерта заместник-председателят на ВМРО.

В заключение Ангел Джамбазки посочи, че ЕС се нуждае от нова политика по отношение на миграцията и убежището. Той бе категоричен, че българите няма да допуснат родината им да се превърне в лагер за нелегални имигранти.

image

Протест против трайното заселване на бежанци във Велико Търново автор: varg1 категория: Новини   image 
прочетен: 75 коментари: 0 гласове:  5  
последна промяна: 05.10 18:23 
 

image 
imageМирен, безпартиен, граждански протест против превръщането на Велико Търново и България като цяло във европейски "бежански" лагер. 
Искания на протеста на национално ниво:
- Незабавно изграждане на бетонна стена по цялата българо-турска граница
- Въвеждане на задължителни ефективни присъди за каналджийство и трафик на хора
- Ускорено възсатновяване на гранични войски и всички гранични съоръжения
- Да бъдат преразгледани всички документи даващи право на пребиваване в България на тъй наречените "бежанци" от 2012г до ден днешен. Всички държавни лица виновни за издаването на нерелгаментирани, невалидни и недействителни документи да бъдат съдени и също да бъдат предвидени ефективни присъди
- Всички нелегали от мъжки пол, намиращи се на територията на страната да бъдат експулсирани с еднопосочен самолетен билет към страната която са заявили като своя родина.
- Република България да наложи едностранно вето върху изпълнението на поетите задължения по Дъблинските споразумения (правен акт по силата на който страните в Западна Европа са ни върнали над 15 000 "бежанци", защото ние сме първата държава членка на ЕС в която са били регистрирани. Често срещана практика, когато някой от "бежанците" извърши престъпление в Западна Европа)

Изисквания на протеста на местно ниво:
- Подписване на декларации от страна на кмета и общинския съвет, че във Великотърновска област няма да бъдат заселвани "бежанци"


www.facebook.com/events/629445213901434/






Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1183687
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930