Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2016 08:26 - Ангел Джамбазки: Не бива да се превръщаме в бежански лагер заради безумното поведение на Меркел
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 831 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 08.10.2016 08:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 България не трябва да става бежански лагер или лагер за нелегални имигранти. Нашият интерес е тези хора да се върнат там, откъдето са дошли. Това каза евродепутатът Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО, пред БТВ.

„Тези хора не са дошли да стават ядрени физици или композитори. Тези хора са дошли да си носят начина на живот, културата, традициите, бурките, шериатското право и т.н.”, изтъкна той.

Във връзка с вчерашния протест в Харманли срещу бежанския център Джамбазки подчерта, че има реална заплаха за хората там.

„Моето желание е бежанските центрове да бъдат затворени и тези хора да бъдат върнати на Турция, откъдето са дошли, но като първа стъпка желанието на местните хора в Харманли наистина беше мигрантите да не се разхождат свободно по улиците и да не практикуват обичайните си занимания – бой с нож помежду си”, заяви той.

Българската държава трябва да иска промяна на дъблинския регламент, според който мигрантът се регистрира в първата държава, в която стъпи, и след това като го хванат да размахва чук из Берлин, го връщат обратно тук, отбеляза Джамбазки.

По думите му България има инструменти за въздействие в ЕК, един от които е правото на налагане на вето. Има държави, които използват този инструмент. По важен въпрос ние можем да кажем: Искаме промяна на дъблинския регламент, в противен случай бихме наложили вето на нещо друго. Така се отстоява национален интерес, коментира той.

Не сме длъжни да се превръщаме в имигрантски център за хора, дошли от целия свят. Нямаме задължение да се превръщаме в бежански лагер заради безумното поведение на германския канцлер, каза още Джамбазки.

„Ние сме застрашени от все по-ислямизиращия се турски диктатор. Турция се опитва да изнудва ЕС, а вината на евролидерите е, че клекнаха”, продължи той.

Джамбазки се обяви против облекчения визов режим за Турция и според него е било грешка европейските лидери да приемат изобщо визовата либерализация.

Убеден съм, че турската политика да дава нови турски паспорти на милиони хора, които не са ги имали преди това – кюрдите в Турция, кюрдите в Сирия, е заплаха. Най-вероятно ще видим много хора с нови турски паспорти, прогнозира Ангел Джамбазки.

image

trud.bg

ГЕРМАНИЯ НАСТОЯВА МИГРАНТИТЕ ДА БЪДАТ ВРЪЩАНИ В БЪЛГАРИЯ И ГЪРЦИЯ

Държавният секретар в министерството на труда и социалната политика на Сърбия Ненад Иванишевич заяви пред Нова тв:

 

«Ако Западна Европа започне да връща обратно нелегалните мигранти, те няма да бъдат връщани в Сърбия или Македония, а в държавите, от които са дошли — България и Гърция».

 

Той допълни, че това е позицията и на официалната власт в Германия, според които мигрантите трябва да бъдат върнати в Гърция и България, двете държави  трябвало да поемат тази отговорност.

 

Иванишевич каза още, че понастоящем в Сърбия има между 6 и 7000 мигранти.
image




Гласувай:
0



1. elianna - Ангел Джамбазки: „Хъб за бежанци“? Лека полека нещата си отиват към бой…
08.10.2016 08:29
„Хъб за бежанци“? Ако не беше толкова налудно и толкова национално-предателско, щеше да е ужасно иронично и смешно. Нещо като идиотска версия на народните мъдрости за жабата и вола, „Нерде Ямбол, нерде Стамбол“ и компютрите и компотите. Това написа в профила си във Фейсбук евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.



Ето какво още казва представителят ни в Европейския парламент:
Каква ирония – газовите потоци се превърнаха в имигрантско нашествие, а „хъбовете“ в лагери за нелегални имигранти. Няма никакво съмнение – провалените западни „лидери“ се опитват да си спасят задниците, като превърнат Източна Европа в лагер, в санитарен кордон.

Това обаче няма да се случи. Няма да го позволим.

Не знам дали министър Бъчварова наистина е казала това, доколкото изобщо може да се вярва на „заглавия“ вече, но отново ще повторя – „Идеята“ нелегални имигранти да бъдат трайно заселвани в обезлюдени селища и райони е идиотска, малоумна, национално предателска и опасна.

А този идея със сигурност ще свали превителството.

Нелегалните имигранти не могат и няма да бъдат вписани в българското общество. Поради непреодолими цивилизационни, културни, семейни, традиционни, религиозни и социални различия.

И защото не искат. А на сила хубост не става.

Векове цивилизационни различия не могат и няма да бъдат прескочени и заличени с празни мулти-култи глупотевини и псевдо-либерални празнословия.

Формирането на имигрански анклави и гета на българска територия е заплаха за националната сигурност и териториалната цялост на Отечеството.

Всяко подобно кретенско начинание трябва и ще бъде посрещнато с яростни протести. Никакви евросубсидии и никакви ала-бализми на странни лелки не могат да бъдат никакво оправдание за подобна глупост.

Лека-полека нещата си отиват към бой…

Сериозно.

цитирай
2. elianna - НАД 3 МИЛИАРДА ЕВРО ИНВЕСТИЦИИ ХВЪРЛЯ ЕС ЗА БЕЖАНСКИЯ ПОТОК
08.10.2016 08:37
Еврокомисарят Кристалина Георгиева заяви, че ЕС е най-големият донор на международна хуманитарна помощ в целия свят.

Това заяви тя след като заедно с върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурността Федерика Могерини представиха в ООН плана на Европа за инвестиции в държавите с конфликти.

Планът предвижда 3 милиарда и 550 милиона евро да бъдат използвани за привличане на частни инвестиции в страните, които са най-силно засегнати от притока на бежанци.
цитирай
3. elianna - ЗАДАЧАТА ПО «ВКАРВАНЕ» НА НОВИ АНТИРУСКИ САНКЦИИ В ЕС Е НЕПОСИЛНА ЗА МЕРКЕЛ-SPIEGEL
08.10.2016 08:39
ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРМАНИЯ ПРИЗНАВА, ЧЕ ТОЗИ ПЪТ НАЛАГАНЕТО НА ИЗКУСТВЕНО УДЪЛЖАВАНЕ НА ВЕЧЕ СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ САНКЦИИ В ЕС, Е ЗАДАЧА С ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ, ДА НЕГОВОРИМ ПЪК ЗА НАЛАГАНЕТО НА НОВИ.
ВСЕ ПО-ОТКРИТО В ЕВРОПА ЗВУЧИ НУЖДАТА ОТ ОТМЯНАТА НА САНКЦИИТЕ ИЗОБЩО, А ПОДКРЕПАТА КЪМ РУСИЯ НАРАСТВА.
При това натискът към Меркел расте пропорционално. Към ожесточаване на ограничителните мерки срещу Москва призовават политици от блока на Меркел, такива фигури като председателят на комитета на бундестага по външните работи Норберт Ретген и председателят на най-голямата в Европарламента Европейска народна партия Манфред Вебер.



Представител на правителството на Германия Щефан Зайберт, в петък направи много акуратна формулировка в заявлението си. Политикът заяви, че правителството се отнася с «разбиране към това, и се разглеждат всички варианти», подчертавайки, че усилията на Берлин са насочени преди всичко към прекратяването на огъня в Сирия.

От Кремъл подчертаха, че въвеждането на санкции заради Сирия е безпредметно. Русия е единствената страна в света, която легитимно се бори с тероризма в Сирия, заяви прес-секретарят на руското президентство Дмитрий Песков.

От руското външно министерство изразиха надежда, че все пак в Европа ще надделее здравия смисъл, а не стремежа за всичко да се вини Москва.


Все по очевидно става и за световната общественост, че изкуственото налагане и поддържане на санкции срещу Русия, е част от истерията на САЩ, заради това, че Русия попречи на плановете им за окупирането и плячкосването на Сирия, с което спечели и световна подкрепа, както от страна на някои западни и европейски лидери, така и от обикновените граждани, които поддържат водената политика от Русия.



Българска редакция News Front.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1172579
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031