Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2016 03:05 - ЕКО – РАЗКАЗИ ОТ ЦЕНТРАЛАТА
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 531 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 НИКОЛАЙ ФЕНЕРСКИ

– Така, такаааа… Да видим какво имаме тука днес. – Главния се почеса, където не го сърби, понеже така правят герои като него в разкази като този. – Другари, в тези разкази аз, Главния, ви спускам опорните точки, нали се сещате?! После да не прочета тук и там, че аз такова и онакова. Да си знаем позициите, казвам. Да не се надскачаме. Щото разни писатели могат да ми се правят на отворени, но те не разполагат с моите ресурси. Да не им се стъжни на тия писателчета, че както ми е накипяло напоследък, ще взема да им пратя едни хора да ги питат нещо. Имам връзки не само в НАП, но и в лудницата, искам да кажа.

– Шефе, дай по същество, че имаме и друга работа после – обади се някакъв второстепенен герой, който в реалността го раздаваше управител на голяма медия.

– Добре, по същество. Значи, сега искам от вас да пуснете една тлъста муха да кръжи във въздуха. Нека им се стори шега. Идеята е след пет години максимум да го превърнем в реалност. Целта ще ви се изясни, като ви обясня.

Проучва се възможността да създадем световно енжио, нонговървъмънт непео от нов тип – по същността си екологична организация, затова името ще бъде просто – ЕКО. Но привидно параванно и бутафорно организацията ще бъде срещу дискриминацията и за толерантността. Само малцинството ще е по-различно. Искам да привлечете всички бивши грантаджии, дето сега ще хартисат без хранилка след избора на Тромпета оттатък океана – нека станат всички интелектуалстващи мародери част от тази наша нова кауза. Ще рекат в обществото, че са се завъртели на 180 градуса – много важно. Всяко чудо за ден и половина. След това те ще се превърнат в носителите на Идеята. Имайте търпение, ще ви обясня и самата Идея. Много е коварна. На пръв поглед писателите ще изглеждат предатели на предишната кауза за толерантност и недискриминация. Но на финалния етап ще се разбере, че всъщност линията е била само една и че като резултат ще имаме абсолютна победа на нашия морален релативизъм. Тоест, накрая вече никой няма да знае кое е добро и кое е зло. А малцината, които все пак запазят неопетнени сензорите си, не ни вълнуват. За нас е важна масата.

– Бос, много мъгляво звучи. – Обади се една топ журналистка от първия ред. – Не може ли вече да ни разясните ситуацията? Работехме усилено за Апокалипсиса. Сега отлагате ли го или направо го отменяте?

– Госпожо, нали ви помолих за търпение. – Главния симулира раздразнение, но го направи умишлено неубедително и присъстващите запазиха спокойствие. – Значи така. Отговарям на въпроса за Апокалипсиса – дауншифтваме, дами и господа. Включваме на по-ниска предавка. Забелязали ли сте онези пътни знаци, които предупреждават да превключите на по-малка скорост? Наклонът е твърде стръмен и се получава голяма инерция, от която някои се плашат. На базата на проведен сондаж установихме, че тези изплашените от бързото спускане са прекалено много. И няма да получим нужния ефект. А именно 99 процентово доброволно приемане на Печатите. Затова горе одобрихме нови опорни точки. И назначихме Тромпета за президент. Удължаваме срока. Ще отпуснем още двайсетина години, в които всички ние трябва да се подготвим добре. Да разорем почвата. Търпение е нужно. Филмопроизводителите например трябва да сътворят още по-смели неща от „Игрите“ на глад, на тронове и на каквото там си пожелаят. Целта е ясна. Поквара. В игрова форма.

От задните редове на неголямата зала се надигна една ръка. Главния я забеляза и кимна за съгласие. Ръката принадлежеше на един интелигентен човек с очила, който пред обществото притежаваше имиджа на убеден демократ и дори визионер. Освен няколко прогресивни сайта той поддържаше с финанси от Централата и последните останали печатни издания за култура в държавата България.

– Господин Главен, въпросът ми е да продължим ли с тезите, че става въпрос за пари? За петрол, газ, изкопаеми богатства?

– О, да, разбира се. Тази линия си върви. Тя е фундаментална, така да се каже. Не бива да се тръби наляво и надясно, че всички пари са наше притежание. Затова е добре мотивите за въоръжените конфликти и политическите размествания да се мотивират със стремежа към лично забогатяване на отделни непосветени местни лидери. И самите лидери трябва да бъдат мотивирани финансово. Няколко милиона, дори и сто да са, разходи – капка в морето за нас, няма нужда да ви го казвам сега, съобщавам го на оня драскач, дето ни подслушва тука чрез своите високотехнологични летателни устройства с размерите на комар. Мисли си този глъмер, че не можем да го спрем, но ние нарочно го оставяме, нека всички чуят какви ги дрънка, кой ли ще му се върже, а е забавно да им казваме истината така открито. Това е част от играта – да не се крием. Души. Купуваме души с парите си. Не злато и не петрол. Една душа струва от няколко гроша до няколко милиона – зависи кой я носи. Но стига по тоя въпрос.

Днес е голям ден. Новата наша световна неправителствена организация ще се финансира от същите центрове като досега. Ще бъдат отворени филиали дори в Русия и Сърбия, които изгониха предишни наши организации. Първоначално ще ви бъде трудно да осъзнаете предмета на дейност, но в процеса наши експерти ще ви го представят така, че до една година всичко ще си дойде на мястото. ЕКО ще брани интересите на един изчезващ вид. ЕКО ще защитава нормалния човек в северната част на планетата. Хетеросексуален, здрав, бял, трезвомислещ. Той отдавна е записан в Червената книга. Време е да му направим и панихида. ЕКО ще говори за това колко опасни за нормалния човек са ценностите на либералдемократите. Как семейството е най-важната клетка на обществото, но същото това общество се е разболяло от рак, а знаете, че при тази болест нормалните клетки биват изяждани от болните.

Организацията ще набляга на това как понятието „семейство“ означава единствено майката да е жена, а бащата – мъж. И че това традиционно семейство трябва да бъде съхранено. ЕКО ще воюва срещу противниците на тази теория. В медиите, разбира се. Писателите ще заявят категорична позиция в защита на традиционното семейство, ще се обявят твърдо против разводите, срещу абортите и анти насаждането на гей културата. Отначало всички ще се учудят на тази нова тяхна категоричност, та те винаги са избягвали да бъдат категорични, винаги са се хлъзгали зад разни оправдания за доброта. Мнозина ще им се вържат на новите приказки. Ще ги преброим поименно… Възелът ще се завърже. Разбирате ме. Примката ще се затегне.

Но, важен е резултатът. И накрая, след периода от двайсетина години ЕКО ще бъде сразена по един безапелационен начин. Това е организация, която създаваме, за да бъде разгромена жестоко, когато му дойде времето. Нейният крах ще отвори нови епохи и хоризонти в изпълнението на нашия План. Тя ще стане нашият троянски кон в бъдещето. Измислихме го просто гениално.

Някакви въпроси? Гора от ръце… Ох, знаех си, че нищо няма да разберете. Не че сте тъпи. Просто е като фасул, но аз трудно обяснявам очевидностите. И така, един по един. Моля, вие първи.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1182812
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930