Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2017 07:49 - Голямата химическа лъжа в Сирия
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 792 Коментари: 8 Гласове:
3

Последна промяна: 08.04.2017 08:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дахер Ламот

image

Светът е изправен пред трета световна война. Но защо е всичко това? Колкото и да ви е смешно, всичко е заради газ. Газови тръби.

Колелото на историята се върти, но ние, хората, не се променяме особено, сякаш сменяме само декорите около нас. Сменихме каруците с автомобили, вместо колибите вече имаме лъскави сгради, а мозъците си ги вкарахме в пластмасови кутийки с интернет. Останалото не се променя: войни, ресурси, политика, контролируеми маси, търговия и консумация. 

 

В края на трети век римският император Диоклециан установява тетрархия, като за Египет и Сирия отговарял Гай Галерий. През 303 година, насърчаван от Галерий, Диоклециан подпалва собствения си императорски дворец в Никомедия, след което обвинява и демонизира християните около Антиохия. Следват ужасни гонения, изгаряния, обезглавявания и убийства на християни, в резултат на което са убити свети Георги и свети Пантелеймон.

 

Тази пропагандна техника се ползва от столетия, но поради някакви неизяснени антропогенни закони винаги работи. Работила е за Хитлер, когато е запалил Райхстага. Очевидно днес работи и за САЩ, като основният им инструмент са добре организирани обвинения за „използване на химически оръжия” и „убийство на малки деца”. Това проработи за войните им в Ирак. Тогава изправиха пред Международната комисия за човешки права едно 15-годишно момиче, което със сълзи на очите и сърцераздирателни ридания съобщи на света как е станало свидетел на убийствата на бебета в инкубатори, извършени от иракски войници. Години по-късно се оказа, че тя е дъщеря на кувейтския посланик в САЩ и всичко е било изфабрикувано.

 

За следващата война в Ирак оправданието бе „химически оръжия”, ползвани от Саддам. Вероятно същите, които му даваха, за да ги ползва срещу Иран. В крайна сметка такива оръжия не бяха открити и всичко се оказа... пропаганда. Жалко за стотиците хиляди убити иракчани, съсипаната им държава. Какво толкова? Целта оправдава средствата, а и кой би посмял да постави под съмнение думите на младо момиче, което лее сълзи и обяснява как убиват бебета?

 

Но и как да поставим под критика и намеренията на глобалния разпространител на добро и демокрация в света? Макар и единствените,  използвали атомни бомби срещу цивилни градове в историята на човечеството, Съединените щати са сериозно притеснени от наличието на химически оръжия, и с право – следите от американските химически оръжия още присъстват насред виетнамската биосфера. Така че трябва да им се доверим.

 

 image

 

Колкото и да обвиняваме в липса на въображение американската администрация, в крайна сметка тя отново реши да предложи същата безвкусна пропаганда. Обвиненията срещу Асад валят от 6 години, по няколко пъти на месец. Първото обвинение бе през 2013 г., когато бе използвано химическо оръжие в Хан ал Асал, близо до Алепо. Тогава обаче нещо в сценария се размина и всъщност бунтовниците бяха разкрити. Бившият прокурор към ООН Карла дел Понте сама заяви, че е по-вероятно бунтовниците да са го ползвали, но за наказание на следващия ден бе уволнена.

 

Това не е теория на конспирациите, това са фактите. Сирийското правителство покани международни екипи да разследват случая, но те поради „административни” причини пристигнаха няколко месеца по-късно, на 20 август 2013 г. На 21 август, когато делегацията е още в хотел в Дамаск, избухва следващото обвинение – в Източна Гута, район, намиращ се в покрайнините на столицата, е използвано химическо оръжие. Делегацията напуска Сирия, без да отиде в Хан ал Асал, а Обама започва да тръби как Асад е прекосил „червената” линия.

 

Така стигаме до поредното обвинение - това от 4 април тази година. Това деяние прилича на закъсняла първоаприлска шега. От град Хан Шехун, намиращ се под контрола на „Ал Нусра”, тоест клона на „Ал Кайда” в Сирия, изтичат кадри, в които се виждат обгазени мъртви деца. Само ден преди това „Ал Кайда” отвлича десетки хора от намиращия се малко пт на юг град Хаттаб и те все още са в неизвестност. Според локалните агенции тъкмо те са хората, показани на кадрите. Руските и сирийските военни съобщават, че е ударен оръжеен склад с доставка от Турция. Какви са мотивите на сирийската армия да ползва химическо оръжие в момент, когато печели битките в Северна Хама? Кой наистина печели от цялата история? 

 

Но всички тези факти нямат значение. Израелският премиер Нетаняху изглежда пределно загрижен за сирийския народ, турският президент Ердоган, Борис Джонсън, Франсоа Оланд и още дузина „приятели” дружно като по команда скачат по социалните мрежи и нападат сирийското правителство. 

 

Без доказателства, без резолюции на ООН, без информация, днес, на 7 април, САЩ нанесе удари срещу авиационната сирийска база в района около Хомс. Посочената причина е „химическата атака” в управлявания от „Ал Кайда” град Хан Шехун по доказателствата на кадри, пратени от вездесъщите „Бели каски”, от тези носители на „Оскар” за актьорските си изпълнения. Както добре знаете, „Белите каски” действат само и единствено в райони, управлявани от „Ахрар ал Шам” и „Ал Нусра”.

Светът е изправен пред трета световна война. 

 

Но защо е всичко това? Колкото и да ви е смешно, всичко е заради газ. Газови тръби. Ако проследите внимателно картата на Сирия, ще видите, че основният проблем на САЩ и техните коалиционни партньори от Саудитска Арабия, Катар, Турция и Йордания е напредването на сирийската армия от Палмира към Дер Еззор. Това овладяване на територии от страна на Асад ще затвори пътя на тръбите от Катар към Турция и прави разцепването на Сирия безсмислено. Разцепването на Сирия е План Б за американската администрация, след като тя видя, че над 70% от сирийското население подкрепя светското правителство, а не „Мюсюлманското братство” и ислямизираните му метастази. 

 

Отделно като добавим новооткритите находища в Левантийския басейн, картината се изяснява още повече. Всекиму е ясно, че САЩ и коалиция искат да сложат удобна марионетка, използвайки радикалния ислям като инструмент за натиск. Ако пък толкова много искат демокрация, защо не се насочат към Саудитска Арабия, своя най-добър арабски приятел. Там, където християнството се наказва със затвор или смърт, а жените нямат права. Струва ми се, че крещящо там се нуждаят от свобода на словото и демокрация, но може би да имаш безмозъчни, лесно управляеми (чрез имами) консуматори е по-удобно?

 

А сега се обръщам към Американското посолство и „Америка за България”. Уважаеми грантаджии, понеже аз съм от християнски град в Сирия, наречен Махарде, най-големият такъв в страната, бихте ли имали доблестта да финансирате едно начинание? Нали търсите истината? Какво ще кажете да отидем в Сирия и да ми посочите къде има един оцелял християнски град на териториите на т.нар. бунтовници, било то умерени или неумерени? Дайте да вземем онлайн телепрезънс и пряко да предаваме оттам, ако трябва, ще обиколим и питаме всички християни.

 

Готови ли сте на такова начинание? Имам още няколко въпроса? Защо Вашето правителство финансира геноцида над християните? Защо не чух и думичка в американската преса за ежедневните нападения над нашия град от тия умерени уроди, „Джейш ал Изза”? Кой ги финансира. Поправете ме, ако  греша, но САЩ официално не им ли даваше екипировка и пари? Като нападнете сирийската армия, кого нападате? Сирийци, християни, алауити и сунити. Истинските сирийци.

 

 image

Християни в Сирия.

 

Също така, бихте ли ми посочили една педя бунтовническа земя, в която не е обявен уахабитско-салафитски шериат? Бихте ли ми обяснили как така ИДИЛ нападна сирийските бази моментално след американските и израелските удари около Дер Еззор, Хомс и Палмира? Бихте ли ми обяснили как така Идлеб е столица едновременно на „Ал Нусра” и на Сирийската свободна армия (ССА)? Защо в самия град Идлеб има табели, на които се забранява на жена да излезе без никаб?

 

Бихте ли ми обяснили защо непрекъснато виждаме американски оръжия и TOW снаряди в „Ал Нусра”? Бихте ли ни казали защо отказвате да признаете „Ахрар ал Шам” за терористична организация, след като основателят й е бивш член на „Ал Кайда”, а сегашният шеф на „Ал Нусра” (или сега „Тахрир ал Шам”), т.нар. Абу Джабер, е бившият шеф на „Ахрар ал Шам”? Бихте ли ни казали защо братовчедът на основателят на ССА разпространява радикален ислям в България? 

 

А на всеки, който мисли, че има, примерно, християнски оцелял град на териториите на бунтовниците, предлагам да си заложи публично цялото имущество, да отидем на място (финансирани, примерно, от „Америка за България”, ако имат капка достойнство) и тогава да говори. 

 

P.S. Уважаеми грантаджии от „Америка за България” и Американското посолство, надявам се да имате доблестта да ми отговорите. Сещам се за една друга сила, която обичаше да се обгражда от сервилни, послушни, безскрупулни агитатори и манипулатори. И пропагандатори. Само че тази система се разпадна и бе обявена отдавна за тоталитарна. За провалена система. Ще е добре да помислите дали да не си повишите малко нивото и да почнете да давате път на критично мислещи, самостоятелни и силни личности, търсещи фактите, а не прилежно да ви лижат... подметките. Онези, които се обграждат от лепкав, подмазващ се боклук, сами започват да смърдят.

image

Християни в Сирия.

 

Също така, бихте ли ми посочили една педя бунтовническа земя, в която не е обявен уахабитско-салафитски шериат? Бихте ли ми обяснили как така ИДИЛ нападна сирийските бази моментално след американските и израелските удари около Дер Еззор, Хомс и Палмира? Бихте ли ми обяснили как така Идлеб е столица едновременно на „Ал Нусра” и на Сирийската свободна армия (ССА)? Защо в самия град Идлеб има табели, на които се забранява на жена да излезе без никаб?

 

Бихте ли ми обяснили защо непрекъснато виждаме американски оръжия и TOW снаряди в „Ал Нусра”? Бихте ли ни казали защо отказвате да признаете „Ахрар ал Шам” за терористична организация, след като основателят й е бивш член на „Ал Кайда”, а сегашният шеф на „Ал Нусра” (или сега „Тахрир ал Шам”), т.нар. Абу Джабер, е бившият шеф на „Ахрар ал Шам”? Бихте ли ни казали защо братовчедът на основателят на ССА разпространява радикален ислям в България? 

 

А на всеки, който мисли, че има, примерно, християнски оцелял град на териториите на бунтовниците, предлагам да си заложи публично цялото имущество, да отидем на място (финансирани, примерно, от „Америка за България”, ако имат капка достойнство) и тогава да говори. 

 

P.S. Уважаеми грантаджии от „Америка за България” и Американското посолство, надявам се да имате доблестта да ми отговорите. Сещам се за една друга сила, която обичаше да се обгражда от сервилни, послушни, безскрупулни агитатори и манипулатори. И пропагандатори. Само че тази система се разпадна и бе обявена отдавна за тоталитарна. За провалена система. Ще е добре да помислите дали да не си повишите малко нивото и да почнете да давате път на критично мислещи, самостоятелни и силни личности, търсещи фактите, а не прилежно да ви лижат... подметките. Онези, които се обграждат от лепкав, подмазващ се боклук, сами започват да смърдят.

Дамаск съобщава за 9 загинали при атаката, 4 от които деца  
Гласове
По данни на сирийската държавна агенция SANA в резултат на американската ракетна атака от нощта на петък са загинали девет цивилни лица, като четири от тях са деца, предава АФП. image

 

Пет от жертвите са загинали в Шайрат – малко село, което носи същото име като поразената военновъздушна база. Останалите четирима са убити в две близко разположени населени места.


Военнослужещите на Вашингтон изстреляха общо 59 ракети „Томахоук“. По данни на Москва едва 23 от тях са достигнали набелязаната цел. Останалите 36 крилати ракети са паднали на неизвестни места.

Реакциите на международната общност са противоречиви. Русия нарече американските удари „агресия“ срещу суверенна държава. Иран също осъди действията на САЩ. Президентите на Германия и Франция Ангела Меркел и Франсоа стовариха цялата отговорност за атаката върху сирийския президент Башар Асад. Подобна е и позицията на НАТО. Според генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг „властите в Сирия носят пълната отговорност за ударите на САЩ по цели на армията“.  По думите на Столтенберг „всяко използване на химически оръжия е недопустимо и то не може да остане без отговор, а виновните трябва да бъдат подведени под отговорност“.

В четвъртък въоръжените сили на САЩ по нареждане на президента Доналд Тръмп изстреляха 59 крилати ракети „Томахоук“ по военно летище на сирийската армия в провинция Хомс. Ракетният удар дойде в отговор на атака с химическо оръжие в провинция Идлиб, за която западът обвинява сирийската власт. Според Вашингтон именно от това летище в Хомс е започнала атаката срещу Идлиб.
Гласувай:
3
01. haralanov - Тръмп обществото в България подкрепи ударите на САЩ срещу режима на Башар Асад
08.04.2017 08:06
Браво на всички русофили,че подкрепиха ударите на Тръмп срещу режима на Башар Асад в Сирия! Поне това ви прави чест! Браво и на Светлана Шаренкова, Димитър Иванов и на доста от депутатите от БСП!
цитирай
2. elianna - Тази нощ Тръмп стана президент в очите на американците
08.04.2017 08:12
Режи Льо Сомие, “Пари мач
Доналд Тръмп искаше да каже: “Аз мога да премахна една сирийска база, да я залича от картата, когато искам, където искам”. Посланието е идеално за общественото мнение: наказването на ужаса е в американския манталитет.Политическа промяна в Сирия
Много неща ще се променят с този удар. Това е голямото завръщане на САЩ в близкоизточното уравнение. Те вече отидоха там, за да се борят срещу “Ислямска държава” през август 2014 г. след речта на Барак Обама и военната намеса за спасяването на град Кобане. Американците присъстват по суша със специални части, морски пехотинци, които оказват подкрепа на кюрдските сили.

Днес град Ракка, “столица” на “Ислямска държава”, е почти обграден от демократичните сирийски сили, съставени главно от кюрди и араби сунити. Те присъстват също в битката за Мосул в Ирак, но винаги отзад. Сега е различно. Доналд Тръмп искаше да каже: “Аз мога да премахна една сирийска база, да я залича от картата, когато искам, където искам”.

Базата в Аш Шайрат е втората по големина в Сирия, пазена от 6000 мъже. Тя има важно стратегическо значение: оказа подкрепа в офанзивата срещу “Ислямска държава” в Палмира и зарежда правителствения анклав в Дейр аз Зор, в североизточната част на страната, град, който от три години се съпротивлява на силите на “Ислямска държава”. Днес тази база вече е неизползваема.

Доналд Тръмп, Commander in Chief*
Жалко за шестимата загинали, докато 59-те ракети “Томахоук” бяха хвърлени над базата. Руснаците са били информирани от американците и са предупредили сирийските си колеги. Голяма част от оборудването и хората са били преместени преди ударите. Така че тези удари имат ограничен обхват в оперативния капацитет на сирийската армия, но това е ясно послание. Това е донякъде като забележително замислена театрална пиеса: Пентагонът предостави на Белия дом възможности за удар, от които Доналд Тръмп се възползва въпреки всички правила на международното и дори на американското право.
цитирай
3. elianna - -
08.04.2017 08:13
Един президент не може да действа, без да предупреди Конгреса, освен когато американските интереси са пряко застрашени, което тук не е очевидно.

Тази нощ Тръмп се превърна в президент в очите на американците и това е най-важното за него. Преди му се подиграваха в Saturday Night Live**, цялата преса беше срещу него, но с този удар, смесицата от емоции - в резултат на химическата атака, която шокира американците - и от твърдост, го откриват като президент и както обичат американците, като главнокомандващ. Това е също начин да каже: “Вижте, Обама беше нерешителен и не отиде до края на онова, което трябваше да направи, особено през август 2013 г.” Въпреки че Тръмп беше против военна интервенция по онова време. Посланието е идеално за общественото мнение: наказването на ужаса е в американския манталитет. Той мобилизира отново собствената си партия: всички, като Маккейн и Греъм, са длъжни да признаят, че той не е лудият, когото описваха. Дори демократите одобриха ударите. Дори американската преса подкрепи неговата постъпка.Независимост спрямо РусияС този удар Тръмп изчиства подозрението, че е творение на Путин, което доведе до оставката на бившия му съветник по националната сигурност Майкъл Флин, който е имал контакти с руския посланик преди изборите. Владимир Путин твърдо осъди тези удари. Руснаците са привързани към принципната позиция да се спазва международното право, докато това не ги засяга, особено в Крим.

Вижте либийската криза: руснаците не можаха да преглътнат, че се превишава мандатът, даден от ООН, на който не наложиха вето и който доведе до смяна на режима и до смъртта на Муамар Кадафи. Ето защо в Сирия играеха собствена игра. Досега те бяха единствените господари на терен в Сирия заедно с иранците. Бунтовническите групировки търпяха пълно поражение и намериха убежище в провинция Идлиб. Катарските и саудитските им покровители вече не можеха да ги снабдяват.
цитирай
4. elianna - -
08.04.2017 08:14
Турците имаха влияние върху тях, но се разбраха с руснаците да бъде сложен край на обсадата на Алепо. Накратко, Русия беше единствената доминираща сила в региона. Тя впрочем го доказа, организирайки преговорите в Астана, Казахстан, без американците, нещо, което се случва за първи път след Втората световна война.Доналд Тръмп не е взел решението си самИма двама главни герои в тази история: държавният секретар на САЩ, бившият генерален директор на Exxon Рекс Тилърсън, който много добре познава руснаците и ще се срещне с тях следващата седмица в Москва в опит да ги успокои, и генерал Джеймс Матис, който е в Пентагона. Когато погледнем профила на тези мъже, виждаме, че те нямат кръвния профил на Доналд Тръмп. Джеймс Матис е генерал ветеран на 66 г., участвал е в битката за Фалуджа в Ирак. Той е морски пехотинец и е човек на планирането на сраженията, а не на бързането.

Това са хора, формирани по време на Студената война. Матис е започнал кариерата си през 1968 г. във Виетнам. Това са хора, които аплодираха края на СССР и разпадането на бившата руска империя. Те гледат с известна тревога на възраждането на Русия. Това позволява на американците да покажат и на иранците, че могат да ударят, и е също така силен сигнал към Северна Корея и Ким Чен-ун, след като вече заяви, че всички опции са на масата. Трябва да припомним, че Барак Обама беше избран срещу войната, за да върне американските военни части в родината, което той направи, в Ирак и в Афганистан. Изборът на оръжие е също символичен с използването на ракетите “Томахоук”, които от времето на Бил Клинтън, като се мине през ударите над Белград и Багдад, символизират американската сила на американската сцена.
цитирай
5. elianna - Франция и Европа са извън играта
08.04.2017 08:14
Този едностранен американски удар - дори и Франсоа Оланд и Ангела Меркел да са били предупредени - погребва последните европейски надежди да повлияят за намирането на дипломатическо решение. Нещата се правят без тях. Разбира се, ние, французите, участваме във войната срещу “Ислямска държава”, особено в Мосул. Но вече нямаме право на глас в дипломатическата игра. Франция, Англия и Германия неочаквано се оказаха пред действие в Близкия изток, което се извършва без тях.* Commander in Chief - главнокомандващ (бел.ред.)

** Предаване по американската телевизия NBC (бел. ред.)

Авторът, Режи Льо Сомие, е зам.-главен редактор на сп. “Пари Мач” и многократно е бил на сирийския фронт.Превод от френски: Галя Дачкова

цитирай
6. elianna - !
08.04.2017 09:05
Браво на Дачков за смелостта да публикува тоя материал! Грозната истина за войната в Сирия се знае от 2011 година, когато започна, но евроатлантическата пропаганда не спира да лъже, за да я скрие. Целта на занятието е газопровод Катар-Израел-Сирия-Турция-хъбчето на Боко. Само че Асад не се съгласи трасето на газопровода в Сирия да се ползва с екстериториалност и да се охранява от американска ЧВК. Веднага се намериха джихадисти (ако някой е забравил - агентът на ЦРУ Осама бен Ладен създава Ал Каида със саудитски пари и американско оръжие, за борба с руските войски в Афганистан), веднага се намери оръжие руски образец (България продава на Катар и Саудитска Арабия картечници ДШК, например), веднага се намериха пари и тренировъчни лагери. Резултатът е налице - на територията, контролирана от джихадистите (умерени, неумерени и неуточнени) няма жив християнин, Израел приема за лечение пострадали сирийски граждани, без жени и деца, а Тръмп даже не си даде труда да ни покаже епруветка с бял прашец, както направи Джордж Даблю, преди да удари Ирак. Такива ми ти работи.
цитирай
7. elianna - В. Николова
08.04.2017 09:07
"А сега се обръщам към Американското посолство и „Америка за България . Нали търсите истината? Какво ще кажете да отидем в Сирия и да ми посочите къде има един оцелял християнски град на териториите на т.нар. бунтовници, било то умерени или неумерени?Защо Вашето правителство финансира геноцида над християните? Защо не чух и думичка в американската преса за ежедневните нападения над нашия град от тия умерени уроди.." Чест и почитания от мен към вас господин Ламот ! Не спирайте да питате и да пишете истината сред цялата пропагандна помия . Явно никой не го интересува живота на християните и всички са дружни в подкрепата на ислямистите . Единствената ми надежда остана Бог , друга светлина сега не виждам .
цитирай
8. elianna - !
08.04.2017 09:08
Цензор
Браво на това момче за доблестта и познанията. Спасението е в истината, каквато и да е тя.
Спиноза
Преди за химически оръжия лъжеше CNN, а сега FOX, само това е разликата след смяната на властта в белия дом. Ако някой се е надявал на мир от страна на САЩ, се е излъгал, вълкът козината си мени, нрава - никога!
Много силен и искрен материал! От все сърце прегръщам това сирийско момче и му желая /дано/ едно по-светло бъдеще .На него и неговия народ.
Зара Костова
По-вярно и по- добре едва ли би могло да бъде казано! Само едно е пропуснал авторът. Израел! Има един виц още от 80те : Ню Йорк вече е Джю Йорк, а USA - JewSA....
Милена Петкова
Много задълбочен и истинен коментар от сириеца ! Дано спрат нечистите интереси и хилядите жертви там !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 741911
Постинги: 1287
Коментари: 1088
Гласове: 593
Календар
«  Август, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31