Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2018 10:48 - Джендър проект влезе в училище и без конвенция
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1109 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 27.01.2018 10:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Джендърите нахлуха в училищата и питат децата: В коя тоалетна влизаш; суичър ли искаш, или рокличка?

Повечето от школските директори признават, че не са прегледали въпросите, защото са им били изпратени директно от МОН

Организацията, която се полазва с пълното съдействие на МОН, се нарича Фондация „Джендър образование, изследвания и технологии“ и прави това проучване за пета година

 

 

Джендър организация пита децата във всички училища у нас – къде ходят до тоалетна, в мъжката или женската и това вреди ли им на пола. Въпросите, спуснати с благословията на МОН, са част от анкета, съобщава „Телеграф“.

 

Целта на препитването е да се установи дали в родните школа съществуват насилие и стереотипи, основани на базата на пола.

 

За насилието във въпросника не се говори много.

 

За сметка на това питанията са насочени към това дали хлапетата от първи до 12 клас се чувстват ощетени полово от решенията, взимани от тяхното училище.

Организацията, която се полазва с пълното съдействие на МОН, се нарича Фондация „Джендър образование, изследвания и технологии“ и прави това проучване за пета година.

 

Досега обаче е успяла да организира анкетите си без проблем, досега сега те се превърнаха в горещ картоф покрай темата за приемането на Истанбулската конвенция, предполагат експерти на МОН.

 

За първи път по тази тема преди няколко дни протестира ВМРО в Стара Загора, където явно родители или активисти са открили, че питат децата им за доста странни неща, чийто предмет на изучаване не е училище.

 

Шефът на столичния инспекторат по образованието Ваня Кастрева потвърди, че въпросната анкета е разпратена и до училищата в цяла София. „Суичър ли искаш, или рокличка?“ е един от въпросите в анкетата.

 

Повечето от школските директори признават, че не са прегледали въпросите, защото са им били изпратени директно от МОН.

 

Директно са ги предали на своите подчинени за отговор, без да обърнат внимание за какво става дума.

 

Децата са били питани например дали ползват общи тоалетни или в училището има отделни за момченца и момиченца.

 

„Дано не приемат третия пол, защото тогава ще ни се наложи да строим и джендър тоалетни“, коментира училищен директор по този повод.

 

Друг „сериозен“ въпрос в анкетата бил дали децата се чувстват дискриминирани от униформата в училище.

 

В много от школата хлапетата имат само еднакви тениски или суичари и по тази причина част от момичетата твърдят, че не се чувстват добре в момчешки дрешки, поясни Диян Стаматов, директор на 119-о СУ „Акад. Михаил Арнаудов.“

 

Въпросите към децата включвали също дали задачите, които им да били поставяни, са свързани с тяхната полова принадлежност.

 

Не е ясно как може да се тълкува това – дали момиченцата не трябва да рисуват пеперудки и принцеси, а момченцата – автомати и пистолети, но се подразбира, че и двата пола трябва да рисуват едно и също.

 

Едва два въпроса са свързани с това дали върху учениците директно е оказвано насилие на базата на пола, тоест дали е нанасян побой или психически тормоз въз основа на това дали си момче или момиче.

 

Никой от училищните директори в столицата не можа да поясни за какво точно се използват събраните данни, освен за това някой да получава допълнителни средства от тази организация.

 

Школските шефове не са получавали обратна връзка от джендър сдружението за какво е послужила събраната от тях информация.

 

Въпреки че Регионалното управление на образованието в столицата смята, че няма проблем с тази тема, защото тя съществува от години, анкетната карта, която им е изпратена, както и писмото от джендърите, вече е засекретено и не може да бъде прочетено на сайта им.

 

Всъщност въпросната анкетна карта вече е изтрита във всички сайтове и социални мрежи, където е била споделяна.
 

 

 

Необходим ли е по-голям контрол върху дейността на различни НПО в областта на образованието, интересува се зам.-председателят на комисията по образование в парламента доц. Милен Михов

 

 

Докато образователният министър Красимир Вълчев гарантира, че джендър идеологията няма да влиза в училище, дори и да ратифицираме Истанбулската конвенция, оказа се, че понятията и темите от документа вече са прекрачили училищния праг под формата на проект, финансиран с европари и провеждан със съдействието на МОН, съобщи Канал 3.

 

Сигнал за това е получил депутатът от Обединени патриоти и зам.-председател на комисията по образование в парламента доц. Милен Михов. Той е внесъл и парламентарен въпрос към министър Вълчев относно провеждането на конкурс "Училище без насилие и стереотипи, определени от пола". Цитира и писмо до РУО-Стара Загора относно провеждането му от НПО-то "Джендър образование, изследвания и технологии" в старозагорските школа.

 

Доц. Михов пита министъра на просветата кой от МОН е издал разрешението на въпросната джендър фондация да провежда своята дейност в българските училища и какъв е ангажиментът на министерството с този конкурс. Необходим ли е по-голям контрол върху дейността на различни НПО в областта на образованието, интересува се още депутатът.

 

Той посочва, че за целите на новия училищен проект вече се разпространява Карта за оценка на училищната среда. Тя представлява анкета, в която въпросите основно са на тема равнопоставеност на половете в учителския екип и в паралелките.

 

Има въпроси, свързани с насилието, основано на пола, както и за това какви знания и умения създават преподавателите по темата у децата - все понятия, които присъстват в текстовете на конвенцията, която раздели обществото и принуди управляващите да я отложат временно. От цялата анкета само и единствено два въпроса са свързани с насилието в училище, което е истинският проблем в момента на фона на зачестилите случаи с агресия и инциденти, дори с жертви, от различни училища в страната.

 

Виж коментарите (1)
 image



Гласувай:
2



1. elianna - Иван Иво Иванов
27.01.2018 10:50
Долу евнусите либерасти и техните извратени подлоги!
цитирай
2. elianna - Содом и Гомор...
27.01.2018 10:58
Содом и Гомор...гадове сатанински!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1179761
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930