Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2018 21:19 - Румен Радев в Брюксел: Истанбулската конвенция не трябва да бъде ратифицирана
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 580 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 01.02.2018 21:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Мисля, че отлагането на ратификацията на Истанбулската конвенция е победа за българското общество, което показа обединение и здрав разум. Това заяви президентът Румен Радев пред български журналисти в Белгия, където е на работно посещение, предава БТА.

Вносителите и проповедниците на конвенцията се скриха зад Конституционния съд. Според мен конвенцията в този вид е зле написан документ, който допуска неясноти и най-различно тълкуване. Моето мнение е, че тя не трябва да се ратифицира по няколко важни причини. Първо, тя сама по себе си не може да предотврати насилието. Справка – държавите, в които тя е приета. Нима там секва изведнъж насилието над жени и деца, попита държавният глава.

Можем да предотвратим това насилие само с читави български закони, с адекватни действия на полицията и на съда. И най-вече – с добро възпитание. Точно тези текстове, които бунят нашата общественост и са в разрез с нашите ценности, морал, традиции и вяра – за тях в самата конвенция изрично е написано, че не подлежат на никакви резерви и на никакви съпътстващи декларации. Всички тези внушения, че ще направим резерви и това няма да мине, не са изобщо основателни, коментира той.

Ако я приемем, конвенцията отнема от правомощията на държавата и вменява правомощия в неправителствени организации – те ще станат основен източник на информация и се превръщат в контролни органи. Това няма да допринесе за намаляване на насилието над жени и деца, по-скоро ще стимулира съдене на държавата. Винаги, когато държавата абдикира от своите правомощия, според мен това е опасно. Тази конвенция легитимира намесата в образователния процес с непредвидими последствия върху психиката и съзнанието на нашите деца, заяви президентът.

Попитан за отношението му към възможността за свикването на референдум, той изрази надеждата да не се стига дотам. Надявам се на здравия разум на нашите народни представители. Няма нужда да стигаме до референдум, който ще отнеме време, енергия и средства, добави президентът Радев.

image

 



Гласувай:
0



1. karamelita - мога да споделя тук, че по времето на ...
02.02.2018 09:22
мога да споделя тук,че по времето на баща ми имаше в града само един педераст,за лесбийки не се е чувало и той беше импотентен след нещастен случай,по мое време в същия град имаше 3 педерасти,пак не се е чуло за лесбийки,тези педерасти ходеха облечени като мъже,единият е бил мъж,но е бил извратен от съучениците си в един пансион,за мои съученици и познати не съм чула никой да е такъв.По времето на Тато се държеше много на морала в училища и работни места,на минижупите се слагаха печати в София по колената,а в провинцията не смееха,заради яки подигравки и нахално подмятане от мъжете,дори и в Пловдив.В София бях свидетел как на педерасткия празник един мъж излезе по улицата червисан и с рокля и веднага бе арестуван от полицията,че се държи скандално,тогава глобяваха и ако хвърлиш хартийка на пътя.Болшинството хора са с нормална ориентация,сега с тези тъпи моди отвън от разни проституиращи се чува за доста обратни,че и жени.Преди как нямаше,а пък сега се наплодиха...През време на дядо ми никой не бе чувал за обратни!Нямало е.Информациите пред децата за тези неща са направо престъпление,развращаване.В ранната възраст на децата не е редно да се говори за секс,да подчертая,че за тях това е отвратително и срамно,разбесняват се,почват обиди и подигравки,а за дисциплина в час и учене на сериозните неща да не говорим.Ако има обратни,то нека си живеят без да се демонстрират и натрапват на останалите,това е редното,другото е не само излишно,но и вредно и опасно,като се има предвид,че раждаемостта намалява у нас засрашително.Да ни оставят с тези глупости на мира!Малко са ни другите кахъри и безпаричие!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1182202
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930