Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2018 20:15 - Борисов: Оттегляме Истанбулската конвенция! Референдум?! Да харчим пари ли? Не! (на живо)
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1454 Коментари: 5 Гласове:
1

Последна промяна: 14.02.2018 20:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Къде в документа пише за еднополови бракове?, разгневи се министър-председателят

Всички сме срещу насилието над жени и деца. Единствената цел е да служим на обществото. Никога не съм правил на инат, посочи премиерът

 

 

Както Епицентър.бг първи прогнозира Бойко Борисов даде заден за Истанбулската конвенция.

 

"Стига с тази Истанбулска конвенция! Изтегляме я от парламента, тя сега е в Конституционния съд. Ще я приемем, когато има консенсус в обществото. Темата за еднополовите бракове не стои. Никога не съм действал на инат, още повече и срещу Църквата,  и затовa ме преизбират хората!"

 

Това заяви министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в извънредното предаване "Питай премиера" по БТВ. Това е първото му телевизионно интервю за годината. Последният път, когато министър-председателят даде интервю за медия, бе 22 декември м.г. Тогава той бе гост на обзорното предаване "Панорама" на БНТ.

 

Разговорът бе в кабинета на Борисов на "Дондуков" 1. И започна с темата за спорната конвенция. Зрителите задават над 500 въпроса на премиера.

 

"Всички сме срещу насилието над жени и деца. Единствената цел е да служим на обществото. Никога не съм правил на инат. Истанбулската конвенция е подписана от 37 държави", каза Бойко Борисов.

 

Той уточни, че тя е конвенция за превенция насилието над жени и деца. "Като европейска партия предложихме тя да се ратифицира. Дебатът не тръгна за насилието над жени и деца. Къде тук пише за еднополови бракове?", разгневи се премиерът. Според него се плашели хората. Точно за да няма насаждане на страх, ГЕРБ отложил разглеждането й. "Аз не съм чул, че има толкова мъже в България. Да давам на Корнелия Нинова повод да рони сълзи", поясни Борисов.

 

"ГЕРБ оттегля конвенцията, но ще участваме в следващ дебат, когато се реши, че насилието над жени и деца е достатъчно голям проблем", каза Борисов. Той не искал да върви сам срещу всички.

 

Като партия и държава всички сме срещу насилието на жени и деца. Приемам, че може да има текст, който тревожи някого. В парламента текста се дебатира и се отхвърля. Патриотите никога не са казвали, че ще подкрепят тази конвенция. Тази конвенция влиза в Конституционния съд, а не в Народното събрание. Винаги съм се съобразявал с всеки един глас и всяко едно настроение, особено когато има църква. Тази конвенция е приета от 47 държави, а ние тук какво поставяме под въпрос? Да членуваме в ЕС.

 

Казвам го като гражданин и премиер: "Ние Истанбулската конвенция ще я приемем само ако има абсолютен консенсус в българското общество", заяви категорично Борисов.  "Нима не знаете как ще завърши един референдум за гей браковете? Българинът е консервативен и ще каже "не", каза той.

 

"Българската конституция казва "мъж и жена се женят". Няма да правим референдум. Имаме си закони", заключи премиерът. 

 

Борисов и Хекимян влязоха в остър спор заради съдържанието на конвенцията. Премиерът предположи, че водещият не е чел цялата конвенция и едва ли знае какво точно пише там, но Хекимян побърза да го опровергае и да каже, че е изчел всичко.

 

"Ние се оттегляме, след като БСП, Патриотите и президента са против. След като оценят, че конвенцията срещу насилието е достатъчно важна, ще се върнем на нея", каза Борисов.

 

За разграничаването на правителството от НФСБ за Ска Келер Борисов каза, че не бива да се използва "такъв език".

 

На въпрос знае ли кой е истинският собственик на „Юлен“, Бойко Борисов посочи, че всички знаят и че става дума за Цеко Минев. „Омразата между него и Зелените водят до сегашното положение. И аз бих помолил собственикът да излезе, да се разкрие, да сложи картите на масата“, призова Борисов. „След като Цеко Минев движи всичко на Банско то той е или собственикът или достатъчно близък до собственика, как да е близък с властта“, възмути се премиерът.

 

Запитан за името на Македония и за договора със съседната страна, премиерът посочи, че ще се види след 5 или след 50 години дали е постъпил правилно. Ако на Балканите обясниш кое е правилно, това предизвиква взривове. Ние можем само да кажем следното: В Банско, след като преговаряхме, ми се обадиха, че не са се разбрали. Тогава ги върнах обратно, обадих се на Заев и казах: "Зоран, нека бъдем храбри", разкри Борисов.

 

Мога приятелски да кажа на моите приятели в Скопие и Атина, че ако намерят разбирателство за името, това ще е много позитивно за всички ,нас, посочи премиерът. На въпрос за корупцията Борисов заяви, че безспорно има такава и навсякъде има.

 


Борисов: Истанбулската конвенция ще я приемем, когато има консенсус! Референдум?! Да харчим пари, ли

 
 


image



Гласувай:
1



1. apostapostoloff - Бойко направо ги
14.02.2018 20:59
закла. Натутурузи им го целио!
цитирай
2. reader - някой си там
14.02.2018 21:04
Единственото което разбрах е, че БОКО може да чете ... заглавия :D съдържанието не му е важно :D
цитирай
3. reader - antimultikulti
14.02.2018 21:06
Ей, Хекемянчо! Защо му мълчиш за ратификацията на ИК, бе цървул!! Русия не я била ратифицирала, Казахтан също,.. а бе що не му каза, че и Великобритания и САЩ не са я ратифицирали ве, джендърист!!

някой си там


БОКО си има тактика, не дава думата на никой, гледа да говори като латерна като отиде някъде :D

цитирай
4. reader - OFFche Welle
14.02.2018 21:08
Гаден долен лъжец. ИК не е ратифицирана от 17 държави ( 26 са я ратифицирали)
Понеже госпоТ боК поне 3 пъти прочете името на ИК, което за него явно е определящо, започвам да си мисля, че и на Винету е прочел само заглавието ? Ех, Сретане.. !!! Виждаш ли до къде ни докара твоето небрежно отношение към работния процес ?!!


Бай Тошо сигурно ни се присмива отгоре, като гледа какъв завършен простак си избрахме за премиер ?!
цитирай
5. apostapostoloff - Ама много е готин Бойко, бееее!
15.02.2018 14:20
Затова и ножът, и хлябът, и сиренето са в него! Бойко коли и беси в тази страна!

Сега червените маймуни поне още 7 години бял ден няма да видят. И това е много готино.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1172020
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031