Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2018 20:07 - Валерия Велева: Думите за "подведения" български народ са обидни, г-жо Бъчварова!
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 847 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 15.02.2018 20:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Началникът на кабинета на премиера дълбае огромна и опасна пропаст между власт и народ

Валерия Велева 


Цялата постановка на социоложката Бъчварова за обществото, което, видите ли е, толкова невнятно, че е станало жертва на „спекулации“ и затова има такива негативни реакции срещу Истанбулската конвенция, е скандална.

 

 

"Обществото беше подведено от грешни интерпретации в текста на Истанбулската конвенция". 
Така началникът на кабинета на министър-председателя Румяна Бъчварова коментира обявеното преди това от Бойко Борисов оттегляне на Истанбулската конвенция от дневния ред на управлението. 
Може би не оценихме, че могат да се допуснат спекулации и тези негативни факти“, смята още Бъчварова.


Тезата за подведеното и манипулирано общество, което не разбрало какво точно пише в скандалния документ, се внушава от съветническия екип на министър-председателя от първия миг, в който избухна гневът на хората, че му се пробутва нещо против волята и същността му.


Думите на г-жа Бъчварова са обидни за българския народ, защото тя го представя като необразован, който не може да чете, който не знае как да се информира правилно и да взима решения без външни внушения. 
Цялата постановка на социоложката Бъчварова за обществото, което, видите ли е, толкова невнятно, че е станало жертва на „спекулации“ и затова има такива негативни реакции срещу Истанбулската конвенция, е скандална. 
Първо, защото е невярна. 
И второ, защото по този начин началникът на кабинета на министър-председателя дълбае огромна и опасна пропаст между власт и народ. А който властник е тръгнал срещу народа си, не е прокопсал.


За сведения на г-жа Бъчварова ще отбележим, че „подведени от грешните интерпретации“ в Истанбулската конвенця са: Българската православна църква, Католическата църква, Българското мюфтийство, академичната общност на БАН, президентът, синдикатите, левицата и десницата, конституционалисти и 86% от обикновените български граждани.

Българският народ отхвърли категорично тази Конвенция, не защото е недорасъл, недоразбрал или непрочел, а защото показа, че има ценности, които може да отстоява въпреки натиска, и не приема да бъде лъган.

 

И в това отношение Борисов се оказа с по-верен нюх от съветничката сисоциоложка, която би трябвало не да го подвежда с розови коментари, а да му казва истината за обществените нагласи. 
„ГЕРБ оттегля конвенцията, защото сами, без БСП, без патриоти, срещу президента, еле пък като има и църква, няма смисъл да вървим, след като хората си мислят, че ние всъщност искаме да узаконим гей бракове“, посочи Борисов мотивите си, с които даде заден ход за Истанбулската конвенция. И беше прав.


След изявлението му, че ратификацията на Конвенцията пада от дневния ред на властта, обаче остават да висят няколко въпроса. 

Първо. Истанбулската конвенция все още не е изтеглена от парламента. Кога ще стане това, не е ясно. Засега ние имаме думата на министър-председателя, че ратификацията ѝ ще бъде спряна, но нищо по-конкретно. „Тази конвенция няма да влиза в Народното събрание, защото сега е в Конституционния съд“, каза премиерът в интервюто си пред БиТиВи. Истината обаче е, че Конвенцията вече е влязла в Народното събрание по силата на решение на МС от 3 януари 2018 година. И сега, за да се изпълни публично даденото обещание на министър-председателя, трябва да има решение на Министерския съвет, което да отмени решението на Министерския съвет от 3 януари 2018 година, с което законопроектът за ратификация на Истанбулската конвенция бе пратен в Народното събрание. 
Значи в сряда, когато е първото заседание на правителството, трябва да очакваме юридическите действия на управляващите като последица от заръката на премиера. И за това началникът на кабинета на премиера трябва да е наясно.
Според юристи, ако ратификацията наистина бъде оттеглена, се обезсмисля и делото в Конституционния съд за конституционосъобразността на Конвенцията. 

Второ, кой ще понесе отговорността за това, че упорито се внушаваше на премиера,че Конвенцията трябва да бъде ратифицирана на всяка цена, че може да се върви на инат срещу обществото, че важното е какво ще кажат в Брюксел, а не хората в България.  
Още на 3 януари т.г., когато Министерският съвет прие решението да вкара Конвенцията в парламента депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков предупреди Борисов, че е подведен от двете си министърки Цачева и Захарива, че екипът около него му внушава грешни тези, които ще имат дълбоки последици както за ГЕРБ, така и за държавата: „Няма никакво съмнение, че Конвенцията въвежда съдържанието "социален пол", че е поставено наред с "биологичния пол", и че се говори за нестереотипната роля на пола. Т.е. въвежда на практика за пръв път в България и в нашето право понятието, което за всички е популярно като така наречения "трети пол". Това е голямо безобразие и е най-голямото изпитание за българския парламент от началото на прехода“, каза тогава Марков пред Епицентър.бг. 

В синхрон с него и проф. Пламен Киров предупреди управниците от ГЕРБ, че с Конвенцията се извършва огромна манипулация, защото зад благородната кауза за борба с насилието, в българското общество се вкарва джендър идеологията, а с клаузата за мониторинг българската държава фактически ще отдаде на НПО-то GREVIO част от своя суверенитет. Но явно „експертизата“ на Цачева, Захариева и Бъчварова се е оказала на „по-високо ниво“ от познанията на конституционалистите Георги Марков и проф. Пламен Киров.


Трето, министър Цецка Цачева обеща от Брюксел, че до края на февруари Конвенцията ще бъде ратифицирана. Сега какви обяснения ще дава за неизпълнението на мисията. Че народът е прост, тъп и подведен! Ами нали утре ще искате от този „подведен“ народ да ви избира, г-да министри! Че 86% от българското общество е в плен на „негативни факти“. Бъчварова все пак трябва да си дава сметка, ако все още социологията е в кръвта ѝ, че в последните 30 години по нито една друга тема българският народ не е демонстрирал такова единомислие, както срещу Истанбулската конвенция. Това е феномен, който показа, че в България наистина има гражданско общество, неподвластно на партии, на управници и на чужди внушения.

И ако Бъчварова беше честна с премиера, трябваше много по-рано да го посъветва да даде заден, а не да чака 40 дни – време, през което и ГЕРБ, и Борисов загубиха много като обществено доверие.

И изобщо - как нито един от властта не каза добра дума за този Народ!

Все той им е виновен! 

 

В Истанбулската конвенция обществото видя не страховете си, както се опитвате да внушите, видя бъдещето си, което е грозното настояще в неолибералния свят.


И понеже вкараха в устата на премиера, че Конвенцията не е против еднополовите бракове, сме длъжни да подчертаем, че според препоръката CM/Rec(2010)5 на Комитета на министрите за борба с дискриминацията заради сексуална ориентация и джендърна идентичност (чл.18), държавите трябва да отменят всяко законодателство, което ограничава допустимата възраст за еднополови сексуални актове, а еднополовите бракове да имат еднакви права с разнополовите (чл.23 и чл.24).  
И това Цачева, и Захариева, и Бъчварова го знаят. 
Но заблуждават премиера. 
И сега стигаме до децата, които всъщност са дългосрочната цел на Конвенцията. 
Страните, ратифицирали Конвенцията, трябва да приемат родените като мъже, един ден да се трансформират като жени и както и жени в мъже и да разрешават еднополови хомосексуални двойки да осиновяват деца. Конвенцията изисква в училищата да се разяснява на учениците, че е възможно да са родени в грешното тяло и ако имат такова усещане открито да го заявяват. Защо Бъчварова не говори за това? Защо не дава аргументи на премиера, за да бъде подготвен адекватно по темата? 


"Подведени от грешни интерпретации“ четем в чл. 14 на Конвенцията, че се препоръчва в образователните програми на училищата да се  включват материали по "non-stereotyped gender roles". В българския превод е спестено, че става дума за "нестереотипни роли на социалния пол", а е написано "нестереотипни роли на пола". 

Може би е „спекулация“ и чл. 4, т.3 на Конвенцията, откъдето става ясно, че текстовете ѝ трябва да се прилагат от страните без дискриминация въз основа на "sex" и "gender" , което означава, че авторите на Конвенцията правят ясно разграничение между пол и "социален пол", което трябва да залегне в българското законодателство. И естествено и в българската Конституция. 

 

Ратифицирането на Истанбулската конвенция ще задължава страната ни да защищава от ненасилие не просто и не само жените като биологичен пол, но и т.н. "социален" женски пол (мъже определили се като жени), което на практика ще означава и признаване на този вид пол. И е редно, когато дебатираме за Конвенцията, да държим в ръцете си и Обяснителния доклад, който разкрива цялата ѝ същност. Иначе просто лъжем! И прикриваме лъжата с обвинения към народа.
  
Светият Синод на Българската Православна Църква излезе с категорична позиция, че понятията “джендър” (gender, genre), разграничено от понятието “пол” (sex), се използват с „цел превръщането в държавни политики на една идеология, която отрича, че човекът съществува като мъж или жена и тя се утвърждава чрез нов изкуствен език, който намираме в Конвенцията, и който е чужд и непознат за нашата народопсихология, култура, традиции и православно Предание. 
Синодът, и той е подведен, нали г-жо Бъчварова?

Както и целият български народ?
Един ден ще отговаряте за всичко това!

 

 



Гласувай:
4



1. apostapostoloff - Тия милиционири май още не могат
15.02.2018 21:13
да разберат, че споменат ли още веднъж тази идиотска конвенция, ще изгубят всички възможни избори в бъдеще и во веки веков.

Тази коновенция няма да бъде ратифицирана, тя не бива НИКОГА повече дори да бъде спеменавана!
цитирай
2. reader - Да
15.02.2018 23:49
Всичко написано от Велева е точно, ясно и истинно. На мен само едно все не ми става ясно, колко са страшни онези, които натискат за конвенцията, че от правителството, въпреки, че я оттеглят, продължават да говорят, че бялото е черно и черното е бяло??? Колко страшни могат да бъдат, че от ГЕРБ не свенят да повтарят лъжите многократно и даже да продължават да казват, че не сме били чели конвенцията и сме били подведени??? Защо е това безочие??? Кой колко пари е щял да получи от прокарването й??? Ето това са важните въпроси!!! Защото е важно да се знае, кой, колко и какво стои зад поттъпкването на съвест, истина и даже нашите деца??? Ако е само неграмотност, то тогава нещата са най страшни...
цитирай
3. reader - Да
15.02.2018 23:50
Измъчвам се от недоумение, наистина ли управляващите не виждат това, което с просто око се вижда в тази цапаница, меко казано, наречена Конвенция. Ако са толкова тъпи още утре мигновена оставка. Вчера и умния премиер предъвкваше същите заклинания, внушени му от специалистките, които сам набира,Бъчварова, Цачева, Захариева и да не забравя това, което имаме като гений на мисълта и изказа Цвръцко.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1172555
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031