Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2018 11:25 - Английските власти прикривали насилие над хиляди деца в продължение на десетилетия
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 451 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 НИКАКВИ ЧУЖДОРОДЦИ ПО НИКАКВИ ПРИЧИНИ! ЗА ДА НЕ СТАНЕ КАТО ПРИ БРИТАНЦИТЕ - ДА ПРОДАВАТ ДЕЦАТА НИ ЗА СЕКСИГРАЧКИ! НЕ НА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ, КОЯТО ПОД ПРЕДЛОГ ЧЕ ЩЕ ЗАКРИЛЯ ДЖЕНДЪРИТЕ Е ТРОЯНСКИ КОН ЗА ПЕДОФИЛИЯ И ИНЦЕСТОФИЛИЯ! БОГ ДА ПАЗИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ! АМИН!

Заради политическа коректност „Момичетата трябва да бъдат спасени от ада, през който минават“: Призив за публично разследване на секс-скандала Телфорд, след разкритията, че близо 1000 деца, сред които и 11-годишни, са били упоявани, бити и изнасилвани в продължение на 40 години. Насилниците са предимно от пакистански произход.

image

Телфорд има население от 155 000 души

 

- Банда от Телфорд, Шропшър, насилва сексуално тийнеджърки от 1980 насам

- Обвиненията не са били взети под внимание от властите и нападателите са оставени ненаказани

- Депутатът-консерватор от Телфорд Луси Алън призова за спешно независимо разследване

 

image

Луси Лоуи, на 16 години, е убита заедно с майка си и сестра си при пожар, който неният насилник запалва в дома им. Тя ражда неговото дете едва 14-годишна.

 

Брутална банда е изнасилвала близо 1000 млади момичета в продължение на 40 години и това може би е „най-лошият“ скандал за сексуално насилие във Великобритания.

 

Момичета от град Телфорд, Шропшър, са били дрогирани, бити и изнасилвани в ръцете на бандата, която примамвала активно децата от 1980 насам.

 

Твърди се, че обвиненията са били неглижирани от властите и много от извършителите са останали ненаказани, докато са постъпвали нови твърдения за подобни престъпления, случващи се в района, съобщава Съндей Мирър.

 

Цифрите на Министерство на Вътрешните работи показват, че на 10 000 жители са докладвани 15,1 сексуални престъпления над деца в годината до септември 2015.

 

Населението на Телфорд е 155000 души, което означава 225 потенциални жертви годишно.

 

Консервативната депутатка от Телфорд Луси Алън по-рано призова за независимо разследване на обвиненията, по образец на разследването в Ротерхам,  и нарече последните данни „крайно сериозни и шокиращи“.

 

„Сега трябва да се проведе независимо разследване на сексуалната експлоатация на деца в Телфорд, така че гражданите да имат пълно доверие на властите“, каза тя пред вестника.

 

Майка и четири малолетни момичета са свързани с обвиненията за насилие.

 

image

Луси Лоуи на 16 години умира заедно с майка си и сестра си, след като мъжът, който я е насилвал, 26-годишният Ажар Али Мехмуд, запалва пожар в къщата им.

 

Таксиметровият шофьор насилва за първи път Луси през 1997. Тя ражда неговото дете, когато е само на 14 години.

 

Мехмуд е осъден за убийството на Луси, майка й Ейлийн и сестра й Сара на 17 години.

 

Той обаче не е бил арестуван и не е получавал обвинения за сексуални злоупотреби срещу младото момиче.

 

Друга жертва, която е била упоявана и изнасилвана от 9-има членове на бандата две години по-късно, каза че смъртта на Луси е била използвана като предупреждение към други момичетата, които биха могли да проговорят.

 

Ученичката, която остава анонимна, казва още, че е била подтиквана да се самоубие.

 

„Страхувах се, че смейството ми ще умре като това на Луси.“, казва тя пред Съндей Мирър.

 

image

През 2002 друга ученичка загива в необяснима автомобилна катастрофа. Беки Уотсън на 13 години, загива след като колата, в която е била катастрофира. По това време инцидентът е съобщен като “нелеп“.

 

Впопследствие се разкрива, че тя е подлагана в продължение на две години на сексуално насилие от бандата, започнало когато е била на 11. В трагични записки в дневника си тя пише, че е била насилвана да преспива с мъже. Нейната майка Торън Уотсън отива в полицията множество пъти и дори предоставя списък със заподозрени.

 

Нищо не е направено.

 

Тя казва: „Момичета като Беки бяха третирани като престъпници. Аз виках за помощ, но изглеждаше, че няма към кого да се обърна. Ако насилието над Беки беше правилно разследвано от властите, други момичета можеха да се спасят от този ад.“

 

image

Вики Раунд, приятелка на Беки, е била насилвана от същата банда. Тя е била насилвана да взима кокаин и да стане зависима на 12-годишна възраст. На 14 е взимала редовно хероин. Умира на 20, като се предполага, че е приела свръхдоза.

 

В Ротерхам около 1400 момичета, повечето малолетни, са били сексуално насилвани в продължение на 16 години от мъже от пакистанската общност в града.

 

Оценка на броя на жертвите в Телфорд е била направена с помощта на проф. Лиз Кели от Отдела за изследване на малтретираните жени и деца към London Metropolitan University, която преразглежда цифрите на Сънди Мирър.

 

Дино Ночивели, адвокат по случаи на малтретирани деца, казва: „Тези деца са били третирани като сексуална стока от мъже, които са вършили неописуеми актове на насилие. Оцелелите жертви заслужават разследване. Те трябва да знаят как насилието е продължило толкова дълго и защо толкова много виновници никога не са били изправени пред правосъдието.“

 

Седем мъже са осъдени през 2013 след операция „Chalice”, полицейско разследване на детската проституция в района на Телфорд.

 

image

Мубарек Али на 34 години, продавал млади момичета, някои на възраст 13 години, за секс в помещение над индийски ресторант в Телфорд, след като първо ги примамвал.

 

image

Неговият брат Адел Али, на 27 години, получава 26-годишна присъда за сексуално насилие, трафик, склоняване към проституция или подобни опити, на 4 подрастващи момичета.

 

Вестникът твърди, че властите са били предупреждавани за злоупотребите десет години преди операция „Chalice”.

 

Една от жертвите, която била сексуално насилвана от педофили и принуждавана да прави секс с над дузина мъже, казва: „Полицията предаде децата от този град за втори път. Страх ме е да мисля колко жертви е имало през тези години. Няма да се изненадам, ако те са колкото онези в Ротерхам. Това продължава от поне две десетилетия. Кога ще спре?“

 

Областната полиция признава грешки в начина, по който е била обработвана информацията, която полицията е получавала от улични пастори, даващи нощни дежурства по улиците.

 

Някои от тези улични пастори са били очевидци на продажба на наркотици на партита на малолетни от групи мъже, които примамват деца с опиати.

 

Говорител на съдебната институция на областта казва пред вестника: „Сексуалната експлоатация на деца е жестоко и чудовищно престъпление. Това в момента е проблем в цяла Великобритания и той съществува от много време. Телфорд ще бъде включен в национално изследване на детската сексуална експлоатация. Ние приветстваме това. Всички агенции продължават да работят заедно и това ще остане наш главен приоритет.“

 

Полицията съобщава, че за периода 2007 – 2009 вероятно жертвите на сексуално насилие в града са 100 момичета.

 

Старши завеждащ офицер Том Хардинг от областната полиция каза, че комуникацията се е подобрила значително през последните години. Той допълни: „Инцидентите, докладвани от уличните пастори сочат потенциални признаци на сексуална експлоатация на деца и ние използваме тези данни като разузнаване за евентуални лица, които трябва да бъдат разследвани.“

 

Хронология на секс-скандала в Телфорд:

- 80те Момичета в Телфорд са нападани от групи мъже, предимно от азиатски произход

 

- 1996 Жител отива в полицията с информация за ключов насилник, продаващ малолетни момичетата за секс

 

- края на 90те Социални работници научават за проблема, но не правят нужното, за да помогнат

 

- 2000 Луси Лоуи на 16 г,. майка й и сестра й са убити в пожар в дома им, подпален от нейния насилник Ажар Али Мехмуд

 

- 2010-2012 Полицейско разследване при операция „Chalice” идентифицира 200 потенциални насилници, но само девет са вкарани в затвора

 

- 2016 Депутатът Луси Алън призовава за публично разследване, но полицейските и общинските власти в Телфорд пишат до Секретаря на Вътрешния департамент Амбър Ръд, че това не е необходимо.

 

- Март 2018 Смята се, че жертвите на насилие наброяват 1000.

 

Източник: dailymail.co.uk, 11.03.2018г.

Превод: Екатерина Грънчарова

 

 

Индипендънт:

Скандалът със сексуалното насилие над деца в Ротерхам: Липсващи документи „подхранват подозрения в обществото за умишлено прикриване“, казва депутат

17.10. 2014г.

 

image

Най-малко 1400 момичета, навършили 11 години, са били насилвани от банди в град Ротерхам в продължение на 16 години

 

Депутати обвиняват полиция и община в пренебрегване на достоверни сигнали.

 

Страховете от „умишлено прикриване“ от страна на общистинските власти на сексуални злоупотреби с деца в Ротерхам се подхранват от изчезването на голям брой документи, съдържащи детайлна информация за скандала, заключава разследване на депутати.

 

Те настояват Министерство на Вътрешните работи да започне незабавно издирване на изчезналите документи и да разследва твърденията, че съдържащите сведения за дейността на педофилска мрежа документи са били откраднати от заключен кабинет в общинската администрация на град Южен Йоркшир.

 

В доклад на комисията, избрана от Комитета по Вътрешните работи, публикуван в събота, се казва, че „шокиращият“ провал да се реагира на множество предупреждения за систематична сексуална експлоатация, е довел до увеличаване на жертвите на сексуален тормоз.

 

Поне 1400 момичета, най-младите от които на възраст от 11 години, са били примамвани и насилвани от банди в града, в продължение на 16 години и продължават да се появяват още нови жертви.

 

Във второто си разследване на случая в Ротерхам комисията съобщава, че съществуват „необорими доказателства“, че общинските власти и полицията на Южен Йоркшир са игнорирали „множество достоверни сигнали за размера на детската сексуална експлоатация“.

 

Това събуди подозрения, че властите са заговорничили да укрият доказателства, които биха разкрили скандала години, преди той да излезе на светло.

 

Депутатите са изслушали частни показания от бивша участничка в разследването, която е била наета от Общинския съвет на Ротерхам, за да открие начин да се заловят мъжете, които склоняват момичета и уязвими млади жени към проституция. Тя е цитирала доклад, който ще бъде изпратен в Министерство на Вътрешните работи, и в който се посочват „обвинения в нехайство и безразличие към детската сексуална експлоатация от страна на висши управници“, казаха от комисията.

 

„Участничката в разследването ни съобщи, че неизвестно лице впоследствие е получило достъп до нейния кабинет и е премахнало всички данни, свързани с работата по доклада за Вътрешно министерство.

 

Не е имало следи от влизане с взлом и действието е изисквало преминаване през кодирани и заключени врати. Тя също така е била обект на лично враждебно отношение от страна на общински и полицейски служители“, посочва още комисията.

 

Депутатите казват: „Това не е първият случай, в който се твърди, че документи, свързани със сексуалната експлоатация на деца, са изчезнали. Разпространяването на разкритията за документи, които не могат да бъдат открити, повдига, основателно или не,  обществени подозрения за умишлено прикриване.

 

Единственият подход към този проблем е пълно, прозрачно и спешно разследване и Министерство на Вътрешните работи трябва да направи всичко по силите си да събере всички липсващи документи, свързани с детска сексуална експлоатация в Ротерхам или на други места.“

 

Кийт Ваз, председател на комисията, каза: „Множество лица са се опитвали да извадят тези престъпления на светло, като непрекъснато са били възпрепятствани от общината и полицията, което в някои случаи поставя под съмнение тяхната надеждност и истинността на техните твърдения. Ако общинските власти и полицията бяха разгледали тези сведения сериозно, насилниците можеха да бъдат изправени на съд по-бързо и мъките на някои от последните жертви можеха да бъдат спестени.“

 

Неговата комисия призова също и за упражняване на правото на отстраняване на полицейски комисари по престъпленията.

 

Тези препоръки бяха подсказани от поведението Шон Райт, който отказваше да се оттегли от длъжността си на полицейски комисар по престъпленията на Южен Йоркшир, въпреки че е бил пряко отговорен за детските служби в Ротерхам от 2005 до 2010. В крайна сметка той се поддаде на натиска и миналия месец напусна, след като в продължение на седмици устояваше на призивите за оставка.

 

Комисията каза: „Обезпокоени сме, че в момента няма никакъв механизъм за отстраняване на полицейски служители и комисари по престъпленията за поведение, което не е адекватно на престъпността. Това определено е аномалия, ако го сравним с членовете на Камарата на Общините, които могат да бъдат суспендирани или изключени от Камарата за нарушения в кодекса на поведение.“

 

Говорител на Министерство на Вътрешните работи каза: „Секретарят на Министерството беше много ясен, че случилото се в Ротерхам се равнява на огромно нарушение от страна на властите. Ние вече взимаме широк набор от мерки, за да осигурим животоопазващите отговорности на полицията, общинските власти, здравния сектор и други агенции да бъдат изпълнявани съвестно и споделяме нашата ангажираност да сложим край на това потресаващо насилие. Нарастващият брой дела, които полицията внася в съда, показва, че има напредък.“

 

Източник: independent.co.uk

Превод: Екатерина Грънчарова

 

 

 
Гласувай:
2
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 742018
Постинги: 1287
Коментари: 1088
Гласове: 593
Календар
«  Август, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31