Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2018 16:27 - Случаят във Великобритания и Истанбулската конвенция вървят в пакет
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 722 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

На 4 Март 2018 г. Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са открити в безпомощно състояние на пейка в Солсбъри. От този момент започва един от най-яростните скандали между западния свят и Русия, който разтърсва в момента и България. Дори се стигна до там, че един бивш български президент постави отказа да изгоним руски дипломати редом с нежеланието ни да ратифицираме Истанбулската конвенция[2] като знак за отстъпление от евроатлантическите ценности.

За либералите е от огромно значение САЩ и Русия да не нормализират отношенията си, защото това би довело до спиране на консолидацията на последния либерален бастион - ЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен ун съобщи, че “ядреното копче е непрекъснато на неговото бюро”. Нека някой от неговия изчерпан и обречен на недостиг на храна режим го информира, че и аз имам ядрен бутон, но е много по-силен и по-мощен от неговия, а освен това моят бутон работи!"[1]

2-1-2018 г., Доналд Тръмп, @realdonaldtrump, Twitter.com

 

Едно от най-големите постижения във външно-политически план началото на помирението на Северна и Южна Корея започва с дълга словесна война в „Туитър“ - любима платформа за комуникация на президента на САЩ Доналд Тръмп.

 

Чрез същата платформа президентът редовно информира за:

* повечето си външно - политически ходове

* икономическите си успехи

* важните назначения и уволнения в екипа си

* изграждането на инфраструктура и прословутата стена по границата с Мексико

* атентата във Франция и геройски загиналия полицай

* недоволството си от „Амазон“ и основателя и Джеф Безос

* поздравления за изборната победа на президента Путин на 21-03-2018

* несъгласието си с водещи медии в страната (особено NY Times и Washington Post ) и

* всички други значими от негова гледна точка събития (вкл. поздравления за Деня на гръцката независимост и деня на св. Патрик)

 

На всички които следят внимателно събитията във Вашингтон е ясно, че действащият президент обича да общува със света чрез платформата за кратки съобщения. Той има основание за това. С помощта на „Туитър“ президентът Тръмп успя да надделее над медийната машина на фамилията Клинтън и да спечели президентските избори през 2016 г.

 

На 4 Март 2018 г. Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са открити в безпомощно състояние на пейка в Солсбъри. От този момент започва един от най-яростните скандали между западния свят и Русия, който разтърсва в момента и България. Дори се стигна до там, че един бивш български президент постави отказа да изгоним руски дипломати редом с нежеланието ни да ратифицираме Истанбулската конвенция[2] като знак за отстъпление от евроатлантическите ценности.

 

Гореописаното твърдение събуди в мен любопитство да прочета какво е казал Доналд Тръмп по случая “Скрипал”. Веднага влязох в „Туитър“ и открих….нищо. Нито дума за най-страшния скандал, за най-голямото евроатлантическо изпитание … нула. И се запитах “защо?”.

 

И намирам само един отговор - този скандал е натрапен на президента Тръмп. Неговите действия са продиктувани от желанието му да не бъден обвинен в “русофилство”. Този скандал обслужва само противниците на действащия президент. За тях е от огромно значение САЩ и Русия да не нормализират отношенията си, защото това би довело до спиране на консолидацията на последния либерален бастион - ЕС.

Защото скандалът “Скрипал” има една единствена цел - да се демонстрира на избирателите в Обединеното Кралство и Източна Европа, че само “заедно” (разбирай под контрол на Брюксел) можем да се справим със страховитите чудовища които ни очакват извън пределите на съюза. Това е и причината Истанбулската конвенция и случая “Скрипал” да вървят в пакет. А аз няма да се учудя ако това действие е просто прелюдия към втори референдум за членството на Обединеното Кралство в ЕС.

 

Христо Генчев

 

_______________

[1] “North Korean Leader Kim Jong Un just stated that the “Nuclear Button is on his desk at all times.” Will someone from his depleted and food starved regime please inform him that I too have a Nuclear Button, but it is a much bigger & more powerful one than his, and my Button works!”

[2] http://www.mediapool.bg/plevneliev-kritikuva-razkrachenata-pozitsiya-po-otnoshenie-na-moskva-news277491.html

 
 



Гласувай:
1



1. elianna - Виртуалната война
02.04.2018 16:29
http://svobodnoslovo/%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0/
цитирай
2. apostapostoloff - А реалната война е тази:
02.04.2018 18:39
По данни на руския сайт by24, който цитира кап. I ранг Константин Сивков, д-р на военните науки, Русия отстъпва на САЩ:
• по самолетоносачи 12 пъти;
• по броя на крайцери – 6,5 пъти;
• по ескадрени миноносци – 5 пъти;
• по многоцелеви атомни подводници – 4 пъти.

ВМФ на Русия превъзхожда ВМС на САЩ единствено по броя на неядрени подводници и на кораби от крайбрежната зона: корвети, малки ракетни кораби и катери с различно предназначение. Но това предимство на Русия се компенсира от огромното количество и качествено разнообразие на малки кораби във ВМС на другите страни от НАТО.

Във въздушно-космическата област положението е същото: по брой на бойни самолети (изтребители, бомбардировачи и щурмови самолети за поддръжка на Сухопътните войски) американските ВВС превъзхождат ВВС и руската морска авиация 4 (четири) пъти, като руските самолети са две поколения по-стари от американските.

Ако бъдат добавени транспортни и други осигуряващи самолети, превъзходството на САЩ нараства до 8 пъти. Русия разполага с отлични образци на ново въоръжение като изтребителя от пето поколение Су-57, но броят им е твърде незначителен за постигане на паритет или превъзходство над САЩ.

Русия катастрофално изостава и по брой на боеспособни сухопътни съединения, и по приетите на въоръжение високоточни оръжия. Константин Сивков не е първият руски военен експерт, който признава пълната несъстоятелност на РФ при хипотетичен военен сблъсък със САЩ.

Още през октомври 2015 г. докторът на техническите науки проф.Пьотр Белов заяви, че „Русия вече не притежава „ядрен щит” поради изтичане срока за годност на огромен брой балистични ракети. Единствените комплекси, които биха могли да бъдат задействани, са 40 стари ракети „Сатана”, чиито ресурс неведнъж е бил удължаван.

През март 2014 г. не кой да е, а вицепремиерът Дмитрий Рогозин, който отговаря за военно-промrшления комплекс, заяви, че „при реален военен конфликт със САЩ Русия ще загуби войната само за шест часа.“
цитирай
3. elianna - апостолов!
02.04.2018 22:38
Не е важно какво и колко въоръжение имат а че започнат ли войната няма да я има Земята. Ти май от грантаджийство не можеш да асимилираш че при евентуална война /недай Боже/ всички - и американофили и русофили и българофили - всички, абсолютно всички ще сме в отвъдното. А там ще отговаряме за делата си - включително и за делата зад клавиатурата пред Всевишния. Не бери грижа за ядрения щит на руснаците а мисли за ПОКАЯНИЕТО си. Докато има време.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1183177
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930