Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2018 20:13 - Топновина! Лондон не може да докаже, че отровата срещу Скрипал и дъщеря му е от Русия
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 607 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 03.04.2018 20:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Русия настоява Великобритания да предостави всички доказателства

Тестовете били направени от експерти във военната лаборатория Портън Даун. Експертите там не са успели да установят страната, в която е произведена бойната отрова, каза за Скай Нюз изпълнителният директор на лабораторията Гари Айткънхед.

Британски учени не могат да докажат, че нервнопаралитичното вещество, използвано срещу бившия шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, е произведено в Русия, съобщи "Индипендънт".

 

Тестовете били направени от експерти във военната лаборатория Портън Даун. Експертите там не са успели да установят страната, в която е произведена бойната отрова, каза за Скай Нюз изпълнителният директор на лабораторията Гари Ейткънхед.

 

Веществото, с което беше отровен бившият двоен агент Сергей Скрипал, е идентифицирано като "новичок", но данни за точния му произход не са установени по време на проверката в Лабораторията за отбранителни науки и технологии в Портън Даун.

Изпълнителен директор на научния институт Гари Ейткънхед заявява пред британската телевизия:

"Успяхме да го идентифицираме като новичок, да идентифицираме, че е нервнопаралитично вещество от боен тип. Не сме идентифицирали конкретния източник, но предоставихме научната информация на правителството, което впоследствие използва определен брой други източници, за да състави изводите си". 

 

По думите му установяването на произхода на отровата изисква "други данни", някои от които базирани на работа на разузнавателните служби, до които правителството има достъп.

 

"Нашата работа се състои в това да предоставим научни доказателства за това какво представлява конкретния нервнопаралитичен агент; идентифицирахме, че той принадлежи на тази специфична група и че е вещество от боен клас, но не е наша работа да казваме къде е произведено", допълва химикът.

 

Той потвърждава, че веществото предполага "изключително сложни методи за създаване, които отговарят на само на способностите на държавна служба".

 

Все още няма известна противоотрова на новичок, съответно такава не е предписвана на Юлия или Сергей Скрипал.

 

Директорът на Портън Даун не коментира дали в лабораторията му са разработвани или съхранявани количества от новичок, но отхвърля спекулациите, че отровата би могла да е излязла от резервите на британската лаборатория.

"Няма никакъв начин подобно вещество да е произлязло от нас или да е напуснало пределите на нашата структура", казва той.

 

Русия настоява Великобритания да предостави всички доказателства за твърдението, че Москва е отговорна за опита за покушението срещу Скрипал, след който се разрази глобална дипломатическа криза и десетки страни изгониха руски дипломати и персонал от посолствата.

 

Организацията за забрана на химическите оръжия ще се събере в сряда, за да обсъди твърденията, че Русия е виновна за отравянето на шпионина Сергей Скрипал, предаде БГНЕС


„Председателят на съвета на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) получи запитване от представителството на Руската федерация за среща на съвета”, заявиха от организацията. Срещата ще се проведе утре, 4 април, и ще започне в 10:00 сутринта (08:00 GMT) в седалището на организацията в Хага.


В неделя Русия изпрати до Организацията за забрана на химическите оръжия списък от 13 въпроса за "изфабрикуваното срещу нея дело за Скрипалови". Сред въпросите са за вида на данните и материалните доказателства, които британците са предоставили на организацията, както и кой оглавява групата експерти на ОЗХО, посетила Великобритания.

Руската страна се интересува и от това какъв вид помощ е поискал Лондон от ОЗХО.

 

Очаквайте подробности



Физкултурникът незабавно да се извини поименно на всички,които набеди,че не уважават евроатлантическите ценности и не експулсират руски дипломати.И ако все още някой вярва,че в тази ,с особена форма,кратуна се крие поне малко мозък на следващите избори да гласува за него!

Мария Качулева

С гръм и трясък се сгромолясва изградената на базата на ЛЪЖИ версия на Великобритания, че зад аферата стои Русия! Ето ви "евроатлантическите" ценности в действие!

Terminator

Сергей Лавров: Великобритания се заигра, време е да отговорим!

Външният министър на Русия с остър коментар

Кралството не може да избяга от отговори на въпросите, които възникват във връзка с делото "Скрипал", смята той

Великобритания прекали, настана време да отговорим, пише руският вестник “Правда.ru“, като цитира външният министър на Русия Сергей Лавров.
По неговите думи Великобритания не може да избяга от отговори на въпросите, които възникват във връзка с делото за отравянето на Сергей Скрипал. Според него аналогични въпроси задават и сериозни експерти и правителствени ръководители от цял ред държави.
„Да се избяга от отговори на тези въпроси, мисля че вече не се получава, защото те са доста очевидни и също така е очевидно че Великобритания се увлече“, добавя Лавров.


Според говорителя на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова за представените от британския премиер материали „това е провал на Тереза Мей. Разкрита е най-крупната манипулация на световното обществено мнение, в което са замесени властите на Великобритания. Въз основа на шест картинки са взети решения за отговорност на държава в химическа атака, пише тя на своята страница в социалната мрежа.

Заместникът на Лавров: С фалшивото дело "Скрипал" се опитват да оправдаят огромния бюджет на НАТО

Лондон не иска да допусне нормални отношения между Русия и Запада, твърди заместник -министърът на външните работи на РФ

Според заместник-министъра на външните работи Александър Грушко решението на редица западни страни да изгонят руски дипломати е огромна геополитическа провокация

Като разпространява лъжлива информация за отравянето на бившия руски полковник от ГРУ Сергей Скрипал, Великобритания се опитва да попречи на нормализирането на отношенията между Русия и Запада. Това заяви заместник -министърът на външните работи на РФ Александър Грушко, предава ТАСС. 

Според него през последните години на Запад се прогапандира образ на Русия, който няма нищо общо с дествителността. "Шестте слайда, които бяха представени от посолството на Великобритания в Русия, свидетелстват, че положението е особено тежко. Това е един голям фейк, главната му задача е да не допусне нормални отношения с Русия", заяви Грушко. 

Той в интервю за тв "Россия 24", че делото "Скрипал" е провокация от страна на Лондон с цел да бъдат изострени отношенията между Москва и Запада и да бъде попречено на сътрудничеството в сферите на общи интереси. 

"Съществуват всички признаци за това, че това дело е провокация в точно избран момент, за да бъдат още повече изострени отношенията между Русия и Запада", заяви дипломатът. 

Според него решението на редица западни страни да изгонят руски дипломати е огромна геополитическа провокация. 

"Това, което видяхме в изпълнение на британската дипломатическа школа, излиза извън рамките на дипломатическото приличие. А така наречената атлантическа солидарност сериозно вреди на ситуацията в сферата на сигурността", подчерта Грушко. 

Той е уверен, че провокацията около делото "Скрипал" е замислена, за да оправдае огромните военни бюджети на западните страни. 

"Затова е очевидно, че огромната провокация, която бе устроена от британската страна, преследва именно тази цел - да налее допълнително гориво в кампанията на русофобия", заяви Александър Грушко. 

В момента военният бюджет на страните от Европа, членове на НАТО, е примерно 270 милиарда, изчислява Грушко. 

"Ако те постигнат 2% от БВП военни разходи, то сумата става около 400 милиарда. Това е десет пъти повече от военния бюджет на Русия. Става въпрос за огромни разходи. За да бъдат реализирани, е необходим страшен враг", подчерта дипломатът.

 

 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1188396
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930