Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2018 08:56 - Сензационен обрат! Племеницата на Скрипал шокира света с нова версия за отравянето му!
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 929 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 05.04.2018 09:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Според Виктория Скрипал Сергей и Юлия може би са отровени с рибни продукти

В къщата на отровените баща и дъщеря е имало домашни любимци - две котки и две морски свинчета, как така са останали невредими,ако атаката с отровния газ е била проведена там, недоумява тя

Симптомите на натравяне на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия напомнят повече отравяне с рибни продукти. Такова мнение изказва племеницата на разузнавача. Тя се съмнява, че роднините ѝ са били отровени с нервно паралитичния газ Новичок. 

Според Виктория Скрипал, племенница на бившия сътрудник на Главно разузнавателно управление, в къщата на Скрипал имало домашни любимци - две котки и две морски свинчета. 

"Ако е бил използван този газ, те нямаше да оживеят, а на тях им няма нищо", твърди Виктория. Съседи, обаче твърдят, че са видели едната котка да бяга от къщата. 

"Защо е засекретена цялата тази информация? Те са яли там в този ресторант някакво блюдо, което не трябва или е било едва ли не забранено в Англия? Първите признаци, когато са били намерени, много напомнят натравянето с риба", убедена е Виктория. 

По-рано за животните на Скрипал се притесни и говорителят на руското външно министерство Мария Захарова. По думите ѝ, е много страно, че никой не дава информация за състоянието им. 

"Та това са живи организми и в случай на прием на отровен газ би трябвало също да са пострадали", убедена е Захарова. 

За животните в дома на Скрипал в последно време писаха някои британски медии. По техни данни в дома му живеели котката Масяня, доведена от Русия и също коте от местният приют, както и две морски свинчета. 

"Котките са могли да избягат от къщи, но морските свинчета би трябвало да са намерени мъртви в клетките си в случай на използване на нервно - паралитичен газ. Нищо по този случай, обаче, не бе казано", казва Виктория пред Daily Mail.


Източник: БЛИЦ

 



Русия пита: Къде са домашните любимци на Скрипал?

Полицията мълчи, а те също би трябвало да са пострадали, заяви Захарова

Говорителката на руската дипломация Мария Захарова поиска от Великобритания да разкрие здравословното състояние на домашните животни на семейство Скрипал, предаде Франс прес.

Бившият двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха отровени на 4 март в английския град Солсбъри. Великобритания обвинява Русия за това нападение, а Кремъл отрича да е замесен.

Лондон експулсира руски дипломати и обяви замразяване на двустранните отношения. Двадесетина страни подкрепиха Великобритания и на свой ред експулсираха руски дипломати. Русия направи същото като ответна мярка и това доведе до най-голямата вълна от взаимни експулсирания на дипломати - общо около 300 - в историята на отношенията на Русия и западните страни, отбелязва АФП.
"Разполагаме с надеждни сведения, че семейство Скрипал са имали домашни животни. Къде са тези животни сега? Какво е състоянието им? Защо британската страна е премълчала този факт? Става дума за живи организми и ако в къщата е имало токсични вещества, тези живи организми трябва да са пострадали", заяви Захарова на седмичната си пресконференция.

"Това е в пряка връзка със случая, ако наистина става дума за химически отровни вещества и като се има предвид, че няколко версии за отравянето го свързват с къщата, където е живеело семейство Скрипал", добави тя.

Племенницата на Сергей Скрипал, цитирана от руската преса, заяви, че семейството е имало морски свинчета и котки.

Полицията установи, че Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са били в първоначален контакт с отровното вещество в дома на бившия шпионин, след като откри най-висока концентрация от веществото на входната врата на къщата.





Гласувай:
4



1. elianna - ОМЕРЗЕНИЕ
05.04.2018 08:58
ПОКАЗАХА НИ КОЛКО СМЕ БЛИЗО ДО ВОЙНАТА ОТ ПРИЩЕВКИТЕ НА ВОЙНОЛЮБЦИТЕ, КОИТО УПРАВЛЯВАТ АНГЛО-АМЕРИКА. ОТВРАТ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1188145
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930