Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2018 21:10 - Русия няма да признае разследването за "Новичок" и предупреди Лондон: Ще съжалявате
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1621 Коментари: 9 Гласове:
3

Последна промяна: 07.04.2018 08:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 На специално заседание на Съвета за сигрност на ООН Русия обвини Великобритания, че е измислила фалшива история около покушението над Сергей Скрипал и "си играе с огъня, за което ще съжалява". В същото време руският посланик в Лондон заяви в четвъртък, че страната му вероятно няма да признае резултатите от независимото разследване на Организацията за забрана на химическите оръжия, съобщава "Дневник".

 

Състоянието на Сергей Скрипал се подобрява бързо

Лекари на Острова съобщиха, че силата на дъщерята Юлия се връща всекидневно и „тя очаква деня, когато ще е достатъчно добре, за да излезе от болницата".

Бившият руски агент вече не е в критично състояние

Бившият руски двоен агент Сергей Скрипал вече не е в критично състояние, съобщиха лекари, цитирани от БиБиСи.

От окръжната болница в английския град Солсбъри уточниха, че Скрипал реагира добре на лечението и се "подобрява бързо".

 

66-годишният Скрипал и 33-годишната му дъщеря Юлия са в болница повече от месец след откриването им в безсъзнание на пейка в Солсбъри. Предполагаемото им отряване с „новичок” предизвика безпрецедентна дипломатическа криза.

 

Вчера Юлия Скрипал направи първото си изявление, след като дойде в съзнание на 29 март. „Радвам се да съобщя, че се подобрявам с всеки изминал ден. Благодаря на всички, които ми изпратиха съобщения с пожелания за скорошно оздравяване", заяви тя.  

 

"През миналия четвъртък ви информирах, че състоянието на Юлия Скрипал се е подобрило до стабилно. Както самата Юлия каза, всекидневно силата й се връща и тя очаква деня, когато ще е достатъчно добре, за да излезе от болницата", каза Кристин Бланшард, директор на окръжната болница в Солсбъри.

 

Вчера руската държавна телевизия съобщи, че в телефонен разговор с братовчедка Юлия е казала, че с баща й се възстановяват и очакват скоро да напуснат болницата. 

Великобритания отказва виза на племенницата на Скрипал

Молбата на Виктория не отговаряла на имиграционните правила

Британското министерство на вътрешните работи съобщи, че е отказало да издаде виза на племенницата на бившия двоен агент Сергей Скрипал. Отхвърлихме молба за посетителска виза за Виктория Скрипал с мотива, че молбата не отговаряше на имиграционните правила, заяви говорител на Форин офис, цитиран от световните агенции.

 

По-рано се появи информация, че Виктория иска да посети Обединеното кралство, но се съмняваше, че нейното желание ще бъде удовлетворено. Руският тв канал "Россия 1" излъчи в ефир телефонния разговор на Виктория и Юлия Скрипал. Именно там Виктория казва, че ако получи виза, че пътува до Англия. 

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че от Форин офис трябва обяснят решението си. "Ние настойчиво призоваваме Великобритания да направи официално изявление, да даде обяснения по повод случващото се с визата за Виктория Скрипал. Смятаме, че най-малкото от хуманитарни съображения длъжностните лица са длъжни да намерят сили в себе си и официално да се изкажат поне по този аспект", каза тя, предаде БТА. 

Случаят Скрипал ще бъде обсъден на съвета на външните министри в Люксембург на 16 април.

image

 

Постоянният представител в ООН Василий Небензя добави в Ню Йорк, че обвиненията срещу страната му са "ужасяващи и без основание". По думите му това е "пропагандна война" от страна на Великобритания, а главният аргумент на обвинението - за руския произход на използваното нервнопаралитично вещество - се разпаднал пред очите на всички.

 

Групата нервнопаралитични вещества "Новичок" не е запазена марка на Русия и е разработвана от много други държави, добави Небензя. "Това е някакъв театър на абсурда! Не можахте ли да измислите по-добра фалшива история?", запита той, размахвайки копие на първоначалния британски доклад за покушението срещу двойния агент в град Солсбъри на 4 март.

 

Небензя попита още по каква логика Русия би искала да елиминира някого със сложен, "опасен и особено публичен" метод, сякаш излязъл от сценариите на телевизионния сериал "Убийства в Мидсамър".       Източник: dnevnik.bg  

Сергей Скрипал вече не е в критично състояние
Бившият полковник от руското разузнаване Сергей Скрипал излезе от критично състояние, съобщи „Ройтерс“, като се позова на източници от болницата в Солсбъри. Според Асошиейтед прес Сергей Скрипал „реагира добре на лечението“.  

Скрипал и дъщеря му Юлия бяха отровени с нервнопаралитично вещество на 4 март в британския град Солсбъри, което провокира огромен международен скандал. Лондон твърди, че веществото А-234, с което е отровен Скрипал, идва от Русия. Москва категорично отрича.

Имал е късмет, че най-смъртоностният и модерен газ е бил с изтекъл срок на годност?!

в православния свят е разпети петък . Знамение е че дойде видов ден за православна Русия която победи антихриста . Нямало е никакъв новичок , имало е война срещу Русия . Ах тежко му горко му на всекиго застанал на страната на антихриста ...края им се вижда   Who cares 
Нали Новичок беше изключително смъртоносен? Възкръснаха ли? Путин не е човек, който ще си остави магарето в калта. Брекзит им е малко!    



Гласувай:
3



1. elianna - младичок
06.04.2018 21:12
Велислава Дърева - безупречна логика и ирония в неподражаема публицистика: http://svobodnoslovo/%d0%be%d1%82-%d0%bc%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%be%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d1%81%d0%be%d0%bb%d1%81%d0%b1%d1%8a%d1%80%d0%b8/
цитирай
2. elianna - Виктор
06.04.2018 21:12
Не симпатизирам на авторитарния режим в Москва, но изказването на Василий Небензя напълно съвпада с моето отношение (както вероятно и на всеки здравомислещ човек) към безпочвените обвинения на Лондон.
цитирай
3. elianna - невЕрващ
06.04.2018 21:14
Последно , Бойното отровно вещество влязло в Обединеното Кралство като пакет с Гречка ( елда). Как точно са намазали дръжката на вратата с тези семена обаче , засега остава засекретено ...
цитирай
4. elianna - дори е мек
06.04.2018 21:15
отговора на Небензя . Вместо да се обясняват руснаците трябва да обвиняват тези артисти с големите муцки -Мей, Джонсън, Тръмп подръжници на терористи избили милиони невинни . Пред тях Русия е ангел . Боже на разпети петък гледай и съди истинските убийци не изпитаващи грам морал и съвест
цитирай
5. elianna - Kubis
06.04.2018 21:16
Няма начин да вярвам ни най малко на Британия! Не мога да забравя как тя заедно със САЩ въпреки, че знаеха истината за Ирак унищожиха със всичките и кусури тази светска държава, унищожиха повече милион хора, така създадоха ИД и безкрайните върволици от бежанци примесени със джихадисти! Не вярвам и на покаянието на Тони Блеър, който знаеше истината за тази война, но я започна. Как може някой нормален да вярва на тази ненормалница Мей и рошавия Джонсън. Тяхното МИ 6 си свърши работата, а сега ще започнат да създават фалшиви доказателства. Британия винаги е била престъпна държава и България е изпитвала на гърба си многократно горчивите плодове от тяхното престъпно отношение към нас - излишно е да се изброяват, те са толкова много!
цитирай
6. elianna - ---
06.04.2018 21:17
" В същото време руският посланик в Лондон заяви в четвъртък, че страната му вероятно няма да признае резултатите от независимото разследване на Организацията за забрана на химическите оръжия, съобщава "Дневник"...Няма такова нещо като "независимо разследване " . Всичко е пропаганда и лъжи . Колкото независим беше съда осъдил сърбите за кососварите, но ням за убитите и използвани за донори на органи сърби . Гнус . Няма независими орагни и съдилища ..и децата го знаят . Всичко се подчинява на едни алчни , мръсни бизнесмени готови да гълтнат целия свят в името на парата . А онзи синия господин да знае че за тях той е само част от хранителната верига ..червей който трябва единстведа консумира техните продукти .
цитирай
7. elianna - На станицата на британското външно министерство в Туитър
06.04.2018 21:19
от 22.03.2018 г. висеше следния туит: "Анализът на водещи световни учени от Научно-техническата лаборатория на министерството на отбраната в Портън даун показа, че това е военното нервнопаралитично вещество Новичок, произведено в Русия. Портън Даун е акредитирана и означена лаборатория." На 04.04.2018 г. тоя туит беше изтрит. Що тъй?
цитирай
8. elianna - На страницата на британското външно министерство в Туитър
06.04.2018 21:22
Забравих скриншота: https://pp.userapi/c830509/v830509339/c68c5/zyuBaoQaNJE.jpg
цитирай
9. pando - Англичаните
06.04.2018 21:37
Са окончателно превъртели и сега сами ще си ядат попарата.
Много добре знаят ,че при военен конфликт ги очакват само политически и военни унижения....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1182864
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930