Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2018 21:06 - Марин льо Пен след победата на Орбан: Масовата имиграция, проповядвана от ЕС, бе отхвърлена!
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 469 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Унгария гласува с разума и сърцето си, пренебрегвайки заплахите на Брюксел и милиардите на Сорос, изтъква лидерът на италианската Лига Матео Салвини

Европейската десница отправи поздрави за първото място на ФИДЕС на парламентарните избори

Победата в неделя на партията на премиера Виктор Орбан на изборите в Унгария е потвърждение на политиката на еманципация на страните от Централна Европа. Това заяви днес Конрад Шимански, заместник-министър на външните работи на Полша по европейските въпроси, предаде Ройтерс.

В изявление пред частния полски тв канал Те Фау Ен 24 Шимански уточни, че "еманципацията не е, за да се водят битки с някого или да се създава напрежение, а за да може Централна Европа да бъде възприемана като много конструктивен партньор в Европа и Европейския съюз". 
 

Министър-председателят на Чехия Андрей Бабиш отправи днес поздравления към Орбан за неговата "убедителна" изборна победа. На страницата си в "Туитър" Бабиш написа, че очаква бъдещо сътрудничество с премиера на Унгария,  осигурил си вчера трети мандат след националистическа и антиимигрантска кампания, съобщи Ройтерс.
 

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер приветства победата и призова ЕС да прекрати онова, което той нарече, "политиката на арогантност и високомерие спрямо малките страни членки нато Унгария", предаде Ройтерс.
Зеехофер, който е от Християнсоциалния съюз, баварския съюзник на партията на Ангела Меркел, е дългогодишен поддръжник на Орбан. Той каза, че резултатите от изборите показват с каква голяма подкрепа се ползва Орбан след унгарците. Зеехофер посъветва ЕС да има "по-разумни отношения" с Унгария и с другите по-малки страни членки. "Винаги съм смятал за погрешна тази политика на арогантност и високомерие по отношение на отделни страни членки", каза той.
Основната политическа група в Европейския парламент също поздрави Орбан за победата му, предаде Франс прес.
"Поздравления за Орбан и за ФИДЕС за ясната им победа на унгарските избори. С нетърпение очаквам да продължим да работим заедно с вас за намирането на общи решения на европейските предизвикателства", написа в Туитър германският евродепутат Манфред Вебер, лидер на групата в ЕП на Европейската народна партия.
 

Орбан и неговата партия са членове на ЕНП. В ЕНП влизат и Жан-Клод Юнкер, председателят на Европейската комисия, и германският канцлер Ангела Меркел.
Лидерката на френската крайна десница Марин Льо Пен приветства победата на Орбан, както и холандският антиимигрантски лидер Герт Вилфред, допълва Франс прес.
Според Льо Пен победата на Орбан означава, че още веднъж хаосът в европейските ценности и масовата имиграция, проповядвана от ЕС, са били отхвърлени. Според Вилдерс пък резултатите от вота са отлични и заслужени, допълва ДПА.
 

Лидерът на италианската евроскептична и антиимигрантска партия Лига Матео Салвини пък каза, че Унгария е гласувала със разума и сърцето си, пренебрегвайки заплахите на Брюксел и милиардите на Сорос, и пожела късмет на Орбан. "Надявам се в скоро време да се срещнем в качеството ми на италиански премиер", написа на Орбан в Туитър Салвини, визирайки амбициите си да оглави едно новосформирано италианско правителство.
Според почти пълното преброяване на бюлетините партията на Орбан получава 48,8 процента, тоест 133 места от общо 199 в парламента. Избирателната активност беше от 69,2 процента, което е по-високо в сравнение с предишните избори.

 

Източник БТА

 





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1187707
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930