Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2018 05:37 - Каракачанов: Радикалният ислям завладя Близкия Изток, а Европа се занимава с джендъри и краставици
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 358 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

По думите му в момента у нас летят седем изтребители МиГ-29 от наличните 15. Моята идея е в следващите 4 години да летят 15 изтребители, заяви военният министър.

Даването на частица от Благодатния огън на Македония е добър знак

Даването на частица от Благодатния огън на Македония е част от усилията между двете държави да има повече диалог и разбирателство. Това каза в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

 

Ние няма какво да делим. Това е добър знак за мен, това е правилната посока – в един момент Българската патриаршия трябва да бъде църквата-майка на македонската църква, добави той. Православието винаги е било част от политиката. Църквата трябва да бъде отворена към социалните проблеми на хората – бедността, наркоманиите, заяви вицепремиерът.

 

Красимир Каракачанов коментира и проектите за модернизацията на Българската армия. Министърът на отбраната уточни, че договорът с "РСК МиГ" е за 4 години за 81 млн. лв. Ремонтът ще се прави в България, частите ще се купуват от "РСК МиГ", поясни Каракачанов.

 

По думите му в момента у нас летят седем изтребители МиГ-29 от наличните 15. Моята идея е в следващите 4 години да летят 15 изтребители, заяви военният министър.

 

Той уточни, че оферти за нови изтребители ще бъдат изпратени към 6-7 водещи фирми. Разполагаме с 1,5 млрд. лв., уточни Каракачанов.

 

С поддръжката на спартаните въпросът е почти решен. Договорът трябва да бъде сключен буквално в следващите дни. Относно новите бронирани машини за армията, ще бъдат изпратени оферти до всички фирми, които до момента са проявили интерес – две американски, немска и френска.

 

Колкото повече възможности има, толкова по-голям ще е изборът. Като условие ще бъде поставено да има съвместна дейност с българския военно-промишлен комплекс - машините поне да бъдат сглобявани в България, а след това да бъдат ремонтирани у нас, каза министърът на отбраната.

 

Той коментира и случая с избягалите от Централния софийски затвор опасни престъпници. Много глупости бяха направени след 1990 година, включително и за затворите. Законовата база е много по-различна от представата на хората за затворите. По закон надзирателите не носят оръжие и когато затворник по някакъв начин се сдобие с оръжие и го опре в главата на надзирателя, той не може да реагира. Трябва да се заложи не толкова на живата сила и физическото присъствие, колкото на модерните средства, заяви Красимир Каракачанов.

 

По думите му мерки срещу дипломати трябва да се предприемат не по конюнктурни съображения. Ако се докаже руското участие в случая "Скрипал", България трябва да последва примера на останалите държави. Но мерки трябва да бъдат вземани срещу всички дипломати, които не спазват Виенската конвенция, подчерта вицепремиерът.

 

Ако Европа не се върне към Европа на нациите, е обречен на провал. В момента в Европейския съюз властва бюрюкрацията, това няма как да продължава.

 

За едно десетилетие радикалният ислям завладя Близкия Изток, обществото започва да се самоорганизира, а Европейският съюз се занимава с какви ли не глупости, като джендърски конвенции и размера на краставиците, каза още Красимир Каракачанов.
 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1182258
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930