Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2018 18:25 - Безсмислен удар по Дамаск. “Умните” ракети на САЩ са по-скоро “малоумни”
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1001 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 14.04.2018 18:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
МАФИОТСКИ РИТУАЛИ В БЕЛИЯ ДОМ

 image

 Целта е Тръмп да реши вътрешнополитически проблеми, да се позиционира като ястреб и русофоб, какъвто по дефиниция е всеки US президент. И да се откопчи от сянката на Путин.

За съжаление заради егото му измират невинни. Нищо ново – ведомствените комплекси в Белия дом вече цял век провокират локални и глобални войни по света.
А Тереза Мей е гузна за Скрипал и отмъщава на Русия. Какво следва?

Привидно успокоение след дрънкането на оръжия, което със сигурност е било съгласувано с Кремъл. За оплакване сме, както винаги, ние малките и кръстопътните. Психологическият ефект от данданията ще отпуши нова бежанска вълна, която ще долази и до границите ни.
Демагозите от Брюксел пак ще ревнат за солидарност и квоти и ще извиват ръце. Солидарност?

Разплакваш майката на дадена територия, а после ревеш за населението й…

Автор: Недялко Недялков
 

**** Нов удар срещу Тръмп от висш американски сановник

**** Той ме извика в „Тръмп тауер” и ми поръча да „извия врата на пусналите тези твърде неблагоприятни за него твърдения, ако има и шанс едно на сто съпругата му Мелания да ги приеме сериозно“.
И започна да обяснява защо не е възможно, като каза, завършвайки, че смята да ме помоли да разследвам обвинението, за да докажа, че това е лъжа. Казах му, че това зависи от него.
(бел. става дума за проститутките и „златния дъжд” в Москва, посочени във фалшивото досие на Тръмп)
**** Тръмп категорично отрече твърденията, запита, реторично, предположих – дали той изглеждаше като човек, който се нуждаеше от услугата на проститутки,
**** На обяда после инаугурацията Тръмп ми каза „Необходима ми е преданост. Аз чакам преданост” – изискване, като на церемонията за посвещаване на Сам Бика (Гравано) от Коза Ностра” (бел.: Гравано – герой от „Кръстника” на Марио Пузо) .
**** Мълчаливото обкръжение, което се съгласява с всичко. Босът, от когото зависи дали е ден или нощ. Клетвите за вярност.
**** Възгледът за света, според който всички са против нас. Всевъзможни лъжи – малки или големи, в услуга на нещо като кодекс за вярност, който поставя организацията над морала и истината
**** Този президент е неморален, откъснат от истината и институционалните ценности. Неговото лидерство е фокусирано върху егото му и личната вярност.
**** Той е отявлен лъжец, действащ под влияние на своето его и е построил около себе пашкул от алтернативна реалност, с която енергично омотава всички свои сътрудници.
.
Това са някои цитати от книгата на бившият директор на ФБР Джеймс Коми. На 17 април тя ще се появи на пазара, а днес беше рекламирана от редица американски медии. Казва се „Върховната лоялност: истина, лъжи и лидерство“ (A Higher Loyalty. Truth, Lies and Leadership, Flatiron Books).
.
Това е втора поред книга на тази тема. Първата беше на отговорния бивш сътрудник на Белия дом Майкъл Улф „Огън и ярост. В Белия дом на Тръмп“ (Fire and Fury: Inside The Trump White House). Тя вече е издадена и на български.
.
Освен това Коми отбелязва и факта, че никога не е виждал настоящия американски президент да се смее, което според него показва „дълбоката несигурност на Тръмп, неговата неспособност да бъде уязвим или да рискува себе си, оценявайки хумора на другите, което за един лидер е наистина много тъжно, а за президент – малко страшно“.
.
Коми отбелязва, че за разлика от Джордж У. Буш и Барак Обама, Тръмп и екипът му съвсем откровено са говорили за преговори и политически стратегии пред него като ръководител на разузнаване. С това поведение напомняли на мафиотски клан, който иска да въвлече всички около себе си като съучастници.
.
В свой туит Джеймс Коми написа:
„Г-н президент, американският народ ще чуе историята ми съвсем скоро. Те ще могат за себе си да преценят кой е почтен и кой не“.
.
Републиканската партия пусна онлайн сайт „Коми лъжецът“ с подборка от цитати на политици, уязвяващи бившия шеф на ФБР като лъжец и нагаждач.
.
––––––-

image

Все по-ясно е, че почтеността, за която пише в Туитър Джеймс Коми, въобще отсъства.

След обиските при личния адвокат на Тръмп появата в този момент на тази втора книга е свидетелство за решителното сражение за получаване на обществено одобрение по процедура за евентуален импийчмънт на президента. Аз съм на мнение, че с такива похвати то няма да успее.
.
Случващото е показателно за яростното противоборство на частите от американските елити, които водят борба «кой-кого» без скрупули и без капка грижа за националните интереси на САЩ.
.
Миналата година през юни Владимир Путин заяви, че Москва е готова да предостави на Джеймс Коми политическо убежище, ако в САЩ започнат да го преследват по политически мотиви.
Сега в Кремъл ще пият шампанско, подозирам, че дори въздържател като руският президент ще се чукне. И в Пекин ще чукнат кристалните чаши. И в Техеран. И в Пхенян. И къде ли не…
Въобще много американофоби по света ще празнуват. А може би и някои съюзници.
Защото се знае, че онова, което си направиш сам, никой друг не може да ти го стори.

Григор Лилов

image

image



Гласувай:
3



1. elianna - Тереза Мей за Сирия: Целта не беше смяна на режима. Изпратихме послание
14.04.2018 18:31
Рано сутринта тя застана пред камерите и микрофоните, за да обяви началото на въздушния удар на САЩ, Великобритания и Франция и да разясни мотивите за включването на страната в него.



Премиерът подчерта, че нападението с крилати ракети след химическата атака срещу цивилни в сирийския град Дума от миналата седмица изпраща следното ясно послание: "Международната общност няма да стои настрана и няма да толерира употребата на химически оръжия".



Британският премиер увери, че водената от САЩ коалиция е предприела ударите, защото опитите за преговори със Сирия са се провалили.



Те ще понижат способността за разработването и използването на химически оръжия. Великобритания няма да търпи и толерира използването на химически оръжия, каза Мей, която днес ще говори пред парламента.


На въпрос защо не се е консултирала с парламента, преди да предприеме операцията, тя отвърна, че е било по съображения за сигурност.

Доклади на разузнаването и на други източници сочат, че сирийското правителство стои зад атаката в Дума миналата седмица, каза Мей.

"Надеждна разузнавателна информация сочи, че сирийски военни са координирали вероятната употреба на хлор в Дума на 7 април. Никоя друга групировка не е могла да извърши това нападение. Опозицията не използва нито хеликоптери, нито варелни бомби", подчерта британският министър-председател.



Източник: OFFNews







цитирай
2. elianna - Иран нарече "престъпни" западните удари над Сирия
14.04.2018 18:35
Върховният водач на иранската революция, аятоллах Али Хаменей, заяви, че ударите над Сирия, нанесени от Франция, Великобритания и САЩ са престъпление, което нищо няма да им донесе.




"Атаката срещу Сирия днес призори е престъпление. Ясно заявявам, че президентът на САЩ, президентът на Франция и британският министър-председател са престъпници", заяви Али Хаменей, цитиран от "Ройтерс".

"Те няма да спечелят нищо, както не спечелиха нищо от подобни престъпления в Ирак, Сирия и Афганистан през последните години", посочи той.

Иранският президент Хасан Рохани заяви, от своя страна, че ударите срещу Сирия рискуват да доведат до нови разрушения в Близкия изток.


САЩ и съюзниците изстреляха над 100 ракети срещу Сирия, обяви Москва
САЩ, Великобритания и Франция изстреляха над 100 крилати ракети и ракети "въздух-земя" срещу военни и граждански обекти в Сирия. Това съобщи руското Министерство на отбраната, предаде ТАСС.




Системите на сирийската противовъздушна отбрана са свалили значителна част от ракетите при подхода им към целите. Задействали са се сирийските противовъздушни системи С-125, С-200, "Бук" и "Квадрат", произведени преди повече от 30 г. в Съветския съюз.

Ударите са били нанесени от два кораба на американските Военноморски сили в Червено море, тактическата авиация над акваторията на Средиземно море, както и от американския бомбардировач B-1B в района на ет-Танф.


Изстреляни над 100 томахавки! Няколко дупки в земята. Трима ранени. Аз ли нещо откачам или цената за изкопаване на дупки е умопобъркващо скочила?
Стани Чонев
цитирай
3. apostapostoloff - Накратко:
14.04.2018 18:38
речено- сторено. Нафърфорчиха им го много яко и направо им ебаха майката! Всичките три цели са поразени и разрушени. А мужиците мълчаха като ритани дирници.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1172193
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031