Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2018 02:35 - Важно! Руското МО разказа как е снимано видеото от „химическата атака“ в сирийския град Дума
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 528 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В организацията на провокацията е участвала и Великобритания, твърди Москва

От руския Генерален щаб съобщиха още на 13 март, че терористите готвят провокация в Източна Гута с инсценировка на използване на химически оръжия

Непосредствените участници в заснемането на филмчето, показващо „последствията от химическата атака“ в сирийския град Дума разказаха, че видеото е постановка. Това заяви на брифинг на руското Министерство на отбраната официалният представител на военното ведомство генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от РИА Новости, предаде Агенция "Фокус". 

„Успяхме да открием непосредствените участници в заснемането на това филмче и да ги разпитаме. Днес представяме интервютата на двама от участниците. Жителите на Дума разказаха в детайли как се е провело заснемането на постановката, в кои епизоди са участвали самите те и какво са правили“, разказа Конашенков. 

Руските военни са успели да се убедят, че това са същите хора, които се виждат и на филмчето. Според думите на руския военен, сред тях са били двама медици, работещи в местната болница в отделението за спешна медицинска помощ. Лекарите са заявили, че „всички доставени в болницата пострадали не са имали никакви признаци на поражение с отравящи вещества“. 

„Докато им е оказвана първа помощ в болницата са нахлули неизвестни хора. Някои от тях са били с видеокамери. Тези хора са започнали да викат, да всяват паника и да обливат всички с вода от маркучи, крещейки, че всички намиращи се там са поразени с отравящи вещества. Пациентите... и техните роднини в паниката са започнали да се обливат един друг с вода“, заяви представителят на руското МО. 

След като всичко това е било заснето на видео, неизвестните бързо са се скрили, добави Конашенков. 

Освен това военният заяви, че в организацията на провокацията е взела участие Великобритания. 

„Положително ни е известно, че от 3 до 6 април на представителите на т.нар. „Бели каски“ е оказван мощен натиск именно от Лондон за по-бързото осъществяване на подготвената от по-рано провокация“, заяви той. 

Ведомството разполага и с други доказателства, „свидетелстващи за непосредственото участие на Великобритания в организацията на тази провокация“, добави Конашенков. 

“Химическата атака“ в сирийския град Дума 

РИА Новости припомня, че вв края на миналата седмица Западът обвини без да разполага с доказателства сирийското правителство, че е осъществило химическа атака в град Дума. Дамаск и Москва опровергаха съобщенията за употреба на химически оръжия. 

Специалисти от руския Център за примиряване на враждуващите страни (ЦПВС) са посетили мястото на предполагаемия инцидент и не са открили следи от токсини. В местните болници, според информацията на ЦПВС, също не са приемани пациенти със симптоми, характерни за отравящи вещества. 

В момента към Сирия пътуват експерти от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), за да проведат разследване. Те ще започнат работа на 14 април. 

От руския Генерален щаб съобщиха още на 13 март, че терористите готвят провокация в Източна Гута с инсценировка на използване на химически оръжия.

 

 

Русия от около месец време назад предупреждаваше, че се подготвя провокация с химически вещества от страна на джихадистите, с цел след това да бъдат обвинени властите в Дамаск! Както винаги, Западът си запуши ушите и затвори очите!

Visitor

И кво праим сега ? Ядрена война ли или война с прашки ? Заради един газопровод унищожиха поредната държава в Близкия изток, която бе мултирелигиозна, мултикултурна и с приличен за региона стандарт на живот. Водещите западни университети незабавно трябва да прекратят програмите си по политичеси науки защото досега възпитаниците им се провалиха тотално.

Васил Здравков

Очакваше се такава мерзост на гнилата бивша империя, от която към момента са останали няколко острова, населени с пакистанци и индуси.

Иван Иво Иванов

http://epicenter.bg/article/Ruskoto-MO-razkaza-kak-e-snimano-videoto-ot--himicheskata-ataka--v-siriyskiya-grad-Duma-/151803/7/0




Гласувай:
2



1. apostapostoloff - Каквито и идиотщини да
14.04.2018 05:51
измислят тъпите мужици, американците ще се изплюят на тях. Всичките руски измишльотини бяха напразни-
американците вече ги запердашиха с ракетите. Бой до дупка. Наритай яко мужика и го изритай от Сирия. И край, точка!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1180844
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930