Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2018 22:36 - Християнските изповедания в Сирия се обявиха срещу въздушните удари на САЩ
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 597 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Вчера патриарсите на православната Антиохийска патриаршия, на Сирояковитската църква и католиците от източен обряд направиха общо изявление по повод ракетните удари по Сирия, извършени от САЩ, Франция и Великобритания. Духовните водачи на християните в Сирия смятат, че въздушните удари са в нарушение на международните закони и няма да доведат до мир, а до ескалация на насилието в Сирия. Те призовават християнските църкви в страните, участнички във въздушните удари, да осъдят действията на военните и да подкрепят световния мир.

 

image

Жак Бехнан Хиндо, сиро-католическият архиепископ на Хасаке, посещава села и църкви, разрушени от "Ислямска държава" Снимка: Chris Huby / Le Pictorium/MAXPPP

 

Текстът на изявлението беше публикуван на фейсбук-страницата на Антиохийската патриаршия (тук).

 

Публикуваме целия текст:

 

"Ние, патриарсите Йоан X (Язиджи), патриарх на Антийохийската православна църква, Мар Игнатий Ефрем II, патриарх на Сирояковитската ортодоксална църква, и Йосиф Ал-Абси, патриарх на Антиохия, Александрия и Йерусалим за католиците от източен обряд, осъждаме тройната и брутална агресия, на която беше подложено нашето скъпо отечество призори тази сутрин, извършена от САЩ, Франция и Великобритания под предлог, че сирийската държава използва химическо оръжие и заявяваме:

 

Тази брутална агресия е явно нарушение на международните държавни закони и конвенцията на ООН, тъй като атаката е срещу суверенна държава, член на ООН, без никакво оправдание или обоснование.

 

За нас е твърде голяма болка, че агресията е предприета от едни велики държави, на които Сирия не е причинила никаква вреда, нито ги е засегнала под каквато и да е форма.

 

Позоваването на САЩ и други страни, че сирийската армия използва химическо оръжие и че Сирия притежава и използва това оръжие, е твърдение, неоправдано и неподкрепено от достатъчни и ясни доказателства.

 

Тази неоправдана агресия срещу Сирия се случи малко преди международната анкетна комисия да започне своята работа и допринася за подкопаването на работата на тази комисия.

 

Бруталната агресия разрушава шансовете за мирно политическо решение и води до ескалация на напрежението и много усложнения.

 

Тази несправедлива агресия насърчава терористичните организации и им дава възможност да продължават своите терористични действия.

 

Призоваваме Съвета за сигурност на ООН да изиграе своята естествена роля във въдворяването на мира и да не допринася за повишаването на военната ескалация.

 

Призоваваме църквите, намиращи на територията на страните агресори, водейки се от евангелското учение, да изпълнят своя християнски дълг с осъждане на тази агресия и призоваване на техните правителства към поемане на отговорност в опазването на световния мир.

 

Приветстваме сирийската арабска армия за тяхната смелост, героизъм и жертвеност, защото това е храбрата армия, която стои бодро да защитава сигурността на Сирия, и се молим Бог да опрости нейните загинали военни, като сме напълно уверени, че тя няма да се прекърши пред терористическите външни и вътрешни агресии и ще продължи своята борба срещу тероризма смело, докато не очисти всяка педя от сирийските земи. Похваляваме храбрите позиции на страните-приятелки на Сирия и на сирийския народ.

 

Въздигаме нашите молитви и просби за сигурността на Сирия и нейната победа и спасение от всички форми на война и тероризъм. Молим се да се възцари мирът в Сирия и във всички страни по света. Също така се молим за сирийския народ и призоваваме към засилване на усилията за народно помирение, за да се запази отечеството и достойнството на всички сирийци".

 

Превод: Виктор Дора

Източник: dveri.bg

 




Гласувай:
4



1. elianna - айде айде
17.04.2018 22:39
За съжаление така наречените "лидери" на САЩ, Франция и Англия трудно биха могли да бъдат свързани с християнските ценности. С тези ценности които учат хората да не убиват, да не крадат, да не лъжат, да не са развратници и т.н. А кажете ми кой от тези "лидери" не е вършил под някаква форма, дела противоположни на изброените.
цитирай
2. elianna - Земан
17.04.2018 22:40
Интелигентът прави една грешка и после не повтаря. Човек с ниско ниво на интелигентност, по-скоро дебил, прави две грешки една след друга. Какво може да се каже за тези, които правят едни и същи грешки три пъти, за да не използвам неподходящ език, ще кажа, че това е глупост
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1179322
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930