Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2018 20:55 - "Ал Кайда" атакува Хама, руските ВКС и сирийската армия ликвидираха десетки джихадисти (ВИДЕО)
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 700 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 От бойното поле срещу тероризма в Сирия

В хода на операцията са били ликвидирани десетки ислямисти, унищожена е бронетехника и пикапи с едрокалибрени картечници

Миналата нощ обединени сили на ислямистите започнаха настъпление в сирийската провинция Хама. Жестоки боеве са избухнали на няколко фронта в северозападната част на провинцията, съобщава "Русская весна". 

Атаката започнала с артилерийска подготовка по позиции на сирийската армия и по контролно-пропускателните пунктове Мугайр, Керназ и Хамамият, както и на юг от град Кафр Набуда. След артилерийския обстрел стотици ислямисти, начело с отрядите на "Хайят Тахрир Аш-Шам" (бившите "Джебхат ан-Нусра", сирийски клон на "Ал Кайда"). Пропагандистите на бандитите дори съобщили в интернет, че са превзели населения пункт Хамамият. 

Сирийската армия отвърнала с ракетен и оръдеен огън по щабове на джихадистите и снабдителните маршрути, като освен обстрела по настъпващите части са били поразени укрепени райони на терористите в Кафр Зита, ал-Латамна и други населени места. 

Към контраатаката са се присъединили руски и сирийски бойни самолети, които извършили авиоудари по сили и обекти на ислямистите. 

Под прикритието на руските ВКС и сирийската бойна авиация армията и опълченците са успели да отразят мощната настъпателна операция на въоръжените джихадистки групировки. 

В хода на операцията са били ликвидирани десетки ислямисти, унищожена е бронетехника и пикапи с едрокалибрени картечници.

 

 

 







Гласувай:
1



1. elianna - В Средиземно море е навлязла ударна група на ВМС на САЩ начело със самолетоносача „Хари Труман“
27.04.2018 20:57
С него са ракетният крайцер „Нормандия“, ескадреният миноносец „Форест Шърман“ и германската фрегата „Хесен“
Всички американски кораби са снабдени с крилати ракети „Томахоук“, които имат обхват от около 2500 км.
Ударна група на ВМС на САЩ, водена от атомния самолетоносач „Хари Труман“ е влязла около 15:00 часа българско време във водите на Средиземно море, предава Интерфакс, позовавайки се на данните от системата за международен мониторинг на придвижването на морските съдове. Това съобщава Агенция "Фокус".

Според британските наблюдатели край Гибралтар заедно с „Хари Труман“ в Средиземно море са влезли ракетният крайцер „Нормандия“, ескадреният миноносец „Форест Шърман“, както и германската фрегата „Хесен“.

По-рано тази седмица в Средиземно море влязоха разрушителите „Бълкли“ и „Арли Бърк“ от състава на групата на „Хари Труман“.

Според данните на Шести флот на ВМС на САЩ в състава на групата влизат ракетните разрушители „Фарагут“, „Джейсън Денъм“ и „Съливанс“, които ще влязат по-късно в Средиземно море.

Всички американски кораби са снабдени с крилати ракети „Томахоук“, които имат обхват от около 2500 км.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1172921
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031