Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2018 03:52 - Захариева привика норвежката посланичка заради случаите с отнети българчета
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 383 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 08.06.2018 03:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие днес в МВнР Лизе Николине Клевен Гревстад, посланик на Норвегия, акредитирана за България, съобщиха от пресцентъра на министерството. Гревстад е приела поканата на първия ни дипломат за среща, на която да бъдат обсъдени възможностите за сътрудничество между правителствата и институциите на двете държави в разрешаването на случаите на проблеми на български граждани със службите за социална защита и закрила на детето в Норвегия.

 

"Децата са на първо място в нашата култура и народопсихология и тяхното място е в семейството. Разбираме, че всяка държава се опитва да защитава правата на децата според собствените си правила. Казусите с отнети от родителите си деца - български граждани, обаче силно ни притесняват. Неразбираемо е за нас и разделянето на стотици километри на брат и сестра, и забраната да виждат майка си и да разговарят с нея, което неминуемо ще ги откъсне както един от друг, така и от техните корени и майчин език. Затова искаме да работим в тясно сътрудничество с вашите институции, за да помогнем на засегнатите семейства", е подчертала Захариева в началото на разговора.

В подкрепа на думите си, външният ни министър е връчила на посланик Гревстад писмо до министъра на външните работи на Норвегия Ине Мари Ериксен Сьорейде, с което предлага провеждането на съвместни консулски консултации между двете ведомства.

Посланикът на Норвегия е благодарила за поканата и за положителния подход на българската страна в тази трудна ситуация, като е подчертала, че противно на тезите, тиражирани в медиите, тя открива много сходства в системите за закрила на децата в нашите две държави.

"И в Норвегия, както и в България, концепцията е, че семействата трябва да бъдат подпомагани от институциите да решават проблемите си и едва когато това се окаже невъзможно, да се стига до отнемане на децата от техните родители като съвсем крайна мярка", е посочила Гревстад.

Посланичката на Норвегия е разяснила накратко механизмите, по които функционира норвежката система за закрила на децата, и е предложила, наред с консултациите, да бъдат организирани в България работни семинари, на които норвежки експерти да работят заедно със семействата, с НПО и с българските компетентни институции в разясняването на процедурите.

Захариева и Гревстад са се договорили посолството на Норвегия в Букурещ да съдейства за организирането на консулските консултации и работни семинари във възможно най-кратки срокове.

В края на срещата посланик Гревстад е използвала повода да поздрави страната ни за успешното председателство на Съвета на ЕС и да благодари за открития подход към Норвегия и поканите за участие на страната й в различни форуми през тези месеци. Тя е информирала, че само преди няколко седмици норвежкото правителство е стартирало новата програма на норвежкия финансов механизъм за България за новия програмен период 2014-2021 година.

     Helleborus на 07.06.2018 в 15:40
Значи вместо да върнат нашите дечица, те ще ни доставят норвежки експерти, да ни обучават. Точно това, от което настръхват косите на българите, къде го чукаш, къде се пука.  
Захариева привика норвежката посланичка заради случаите с отнети българчета на 07.06.2018 в 16:00
Вместо да прибере българския посланик от Осло и да помоли и техния да отскочи до Норвегия за консултации докато бъдат защитени нашите сънародници и семействата им, то Шекерджиева щяла, моля ви се, да организира работни семинари... Сакън да не обидим чужденците - по Рагин. Милост за кравата Пенка - родителите с отнети деца и децата с разбити съдби в Норвегия, т.е. народът да почака - по Кеворкян. Нашите еничари излязоха по соросоиди и от Сорос!  

observer на 07.06.2018 в 16:09
Не е точно така. Малко можем да направим. Дори Русия не се е справила с норвежците, макар да е велика сила. Да ги нападне ли? Ние и това не можем. Остава да се говори, да се обяснява постоянно на българите, та дано на никого не му мине и през ум да се засели в тази иначе подредена и богата страна.  

ДА СЕ ЧЕТЕ на 07.06.2018 в 16:09
Норвежката посланичка привика Захариева заради случаите с отнети българчета.Посланичката на Норвегия е разяснила накратко механизмите, по които функционира норвежката система за закрила на децата, и е предложила, наред с консултациите, да бъдат организирани в България работни семинари, на които норвежки експерти да работят заедно със семействата, с НПО и с българските компетентни институции в разясняването на процедурите по по-нататъшно отнемане до нашето осъзнано съгласие.  

Мери на 07.06.2018 в 16:17
Когато човек (жена) се жени за чужденец, трябва да познава законите на съответната държава, най-вече, ако детето/децата са родени там и са с двойно гражданство или пък с чуждото. За Норвегия не знам, но Австрия напр. не допуска двойно гражданство. Много важно, че тази от фотото се срещнала с посланичката на Норвегия, ще й накриви шапката. Жалко за децата, винаги те отнасят неволите, причинени от неразумни родители.  

Не искаме на 07.06.2018 в 16:28 работни консултации и работа на НПО-та. Искаме си децата. Ако т. нар. външна министърка не може да се справи, да си подаде оставката там, където я назначават - в американското посолство.  

в. Сега: на 07.06.2018 в 16:29 " Чехия и Норвегия в крайно изострени отношения. Чешкият президент Милош Земан потвърди в интервю по радиото рязкото влошаване на отношенията между Прага и Осло заради лишаването от родителски права без обяснения на няколко живеещи в скандинавската страна чешки граждани. "Действията на норвежката служба за социална закрила са обикновено отвличане на деца. Така действат гангстерите", заяви Земан. Той посочи, че норвежките официални инстанции не са могли да обяснят причините за лишаването на чешки граждани от родителски права, както е настоявало чешкото външно министерство. Земан е решен да покаже на Норвегия твърдата позиция на своята страна по въпроса за незаконното лишаване от родителски права на чешки граждани. Той по-специално е отказал да разговаря с посланика на кралството в Прага и смята, че е възможно да бъде отзован чешкия посланик в Осло. Норвежкият посланик няма да бъде поканен на традиционната среща на президента с акредитираните в страната дипломати на чужди държави, подчерта в интервюто Земан."  

Абе, къде е Прецедента, та да се изока по въпроса?! на 07.06.2018 в 16:46

Норвегия е северна страна, почти като Русия и за разлика от последната не води хибридна война срещу европейските граждани, а направо ефективна срещу европейските семейства, а отзвук никакъв?!  

Айде, айде! на 07.06.2018 в 17:01
Казаното от Захариева звучи като вижте сега, дайте да направим нещо че голям шум се вдигна. Пък после ще видим, ние българите имаме една подходяща поговорка - всяко чудо за три дни! Отговорът на норвежката е далече по-прям, нищо няма да правим, даже не чакайте! Ако ви пука от вдигналият се шум, ще преосмислим "новата програма на норвежкия финансов механизъм за България за новия програмен период 2014-2021 година." А ние, плебса, знаем колко "наши" НПО-та са се запали като кърлежи в тези програми. Така че, трай коньо за зелена трева!  

фют на 07.06.2018 в 18:32
Ето защо в Норвегия няма масово преселение на цели села, квартали и махали от братята цигани - български и румънски? Защото им вземат децата безкомпромисно и това не им изнася. Значи, тук се крие и решението с интеграцията на циганската диаспора в България - строг закон за децата и отнемането им безкомпромисно, когато се отглеждат в коптор и има всички изгледи да станат като родителите си, когато пораснат.  

НФМ на 07.06.2018 в 19:58 ", тя открива много сходства в системите за закрила на децата в нашите две държави." Така е, защото тя финансира вече над 10 години няколко НПО-та който прокарват норвежките методи у нас и те са в основата на ИК. Важно е да не излезе наяве какво точно става, все пак това са отвличания на деца. Нелепо е дори да се помилси, че нещо ще се консултира. Новегия финансира, НПО-тата изпълняват. За съжаление г-жа Захариева няма думата, защото това са надпартийни и надправителствени финансови потоци.  

Фанатици на 07.06.2018 в 20:04 Отвличанията са си отвличания. Изпокриха се НПО-тата и Мрежите за децата, които до миналия месец крещяща, че искат борба с насилието. Но истината е, че НПО за ИК искат това: Държавата да им доведе деца като клиенти. И Норвегия е показала как. Конвенцията е инструмент за пряка реализация на държавни планове с порценти и премии и е показала, че в това има много хляб. След няколко поколения израснали без семейства, в самото общество няма да има кой да протестира. Неотдавна един младеж, израснал в дом и станал социален работник обясняваше в един сутрешен блок, че той е голям специалист (така си се хвалеше, одле на обучения) настаняването при баба е неправилно, защото не е майка, и след като майката има затруднения, няма нужда да се настаняват при баба. Всъщност той никога не бе имал баба и не знаеше какво е това.  

mathur на 07.06.2018 в 20:48 ИЗГОНЕТЕ ГО ТОВА ДЖЕНДЪРЧЕ!!!!  



Гласувай:
1



1. reader - педофилска мафия
08.06.2018 08:07
Това не е изолиран случай както някои си мислят. Това е държавна политика за цяла Скандинавия и Западна Европа. За последните 20 години в Норвегия са "спасени от родителите им" както социалните се изразяват 200 хиляди деца, в Швеция - 300 хиляди. Подобна е цифрата за Финландия, Германия. Но и ние вървим натам- миналата година социалните отнеха 3те деца на Даниела от Сливен, защото остава вдовица и иска общинско жилище и 300 лв. помощ. Дават ги на приемни родители и плащат по 700 лв за всяко

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1180108
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930