Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2018 19:51 - Проф. Константинов: Германия причинява трета европейска катастрофа! Никакви мигранти срещу пари!
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 811 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Меркел разруши представата за европейската законност! Думите „Елате всички“ са вероятно едни от най-вредните думи, изричани от устата на европейски политик през последните години, казва анализаторът.

Проф. Михаил Константинов, в интервю за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“.

image

– Лидерите на ЕС обсъдиха миграцията по време на мини среща на високо равнище в Брюксел. Гост в ефира ни е политическият анализатор проф. Михаил Константинов, с когато ще разговаряме по темата за миграционната криза. Темата за миграционната криза премина сякаш в политическа фаза. Как очаквате да се развие ситуацията?

– Тази тема винаги е била в политическа фаза и тя започна с огромните политически грешки, които допуснаха западноевропейските ръководители и по-точно германският канцлер Ангела Меркел. С фундаменталните глупости, които тази жена направи през 2015 г., започна и всъщност тази мигрантска катастрофа, която се развива в момента. Не става дума само за грешки.

– Да, срещата, която се състоя в Брюксел, по инициатива на Германия, в която все по-често звучат призиви към Меркел да втвърди политиката си на отворени врати за преселници. Как ще коментирате ситуацията в Германия в момента?

– Първо искам да кажа, че е редно тези западноевропейски ръководители, които направиха серия от грешки, да се извинят за тия грешки, за да може да продължим нататък. Второто е, че досега говорихме за общоевропейски ценности и аз мисля, че това беше правилно, а сега започваме да говорим за двустранни и тристранни решения. Опити да се пробутат мигрантите на отделни държави срещу заплащане. Това коренно променя цялата политика на ЕС. И ако ще променяме политиката, то трябва да се каже ясно. Срещата, за която вие говорихте, имаше за главна цел, разбира се, спасяването на госпожа Меркел, защото тя е поставена в тежко положение в собствената си страна, повтарям, след грешките, които направи и след нейното крайно нежелание да признае тези грешки. Не може да тръгвате по този начин да продължавате. Винаги трябва да се тръгва на чисто. Всеки може да сбърка, но трябва да си признае. Така както вървят нещата, ние не виждаме никакви съществени стъпки напред. Искам тук да ви кажа някои такива неща, с които като минимум трябва да започнем. Говори се за това, че трябва да се спре нелегалната миграция. По различни начини. Сега аз искам да попитам къде има изобщо легална миграция. Кой от тези мигранти има документи? Кой от тези мигранти влиза по нормален път в съответните държави? Няма такъв. Следователно трябва ясно да кажем, че миграцията се провежда изцяло по нелегален начин, с нарушаване на всички европейски закони. Това нещо действа крайно деморализиращо на европейското население. Значи, за едни може пълно беззаконие, другите трябва да спазват законите.

– Да, и в тази връзка БСП вчера припомни на ГЕРБ какво предвижда Националната стратегия в областта на миграцията, убежището и интеграцията 2015-2020 г. там като че ли се загатна за разграничението на незаконната от легалната миграция, за която вие говорите.

– Знаете ли за поне един мигрант в България да е минал през КПП-то? Идва на КПП-то, казва добър ден, аз съм еди-кой си, ето ми документите, искам да вляза във вашата страна, защото бягам от войната или пък живея бедно в моята страна, искам да работя у вас, у вашата държава. Аз не знам такъв мигрант.

– Няма такъв.

– Ами тогава за какво говорим? Тези хора, съжалявам да го кажа, са криминални престъпници. Защото те нарушават българския наказателен кодекс. Там пише, че за нелегално преминаване на границата се дават до пет години. Ако аз сега отида да лазя под оградата и да нарушавам по този начин закона и ме хванат, ами мен ще ме тикнат в затвора, и правилно ще ме тикнат. Идват някакви и нагло нарушават закона. Аз разбирам да кажат, сбърках, мислех, че е нещо, влязох. Ами той носи стълби, копае дупки под оградата. Това е някакво феноменално безобразие. Защото то нарушава законността. Между впрочем взимайте пример от Тръмп. Тръмп каза, че такова нещо като нелегална миграция той няма да допусне в САЩ. Между другото в Брюксел много хубаво каза, предложи на Юнкер, дай сега с теб да си забравим документите и да кацнем на някое американско летище.

Даже и да познаят кои сме ние, няма да ни пуснат. Ще ни сложат зад решетките при разни проститутки и наркомани да изчакаме да си докажем кои сме. Така се действа, това са законите. Всичко друго е абсолютно беззаконие и фарс някакъв. Даже не са толкова страшни тия два милиона мигранти, които Меркел докара в Европа. С тях горе-долу ще се оправи някак си Европа. Част от тях ще изхвърли обратно, част може би ще се интегрират, не знам точно. Страшното, което тя направи, е, че тя разруши представата на европейците за законност. В същата тази Германия, ако искате да си купите цигари като младеж, трябва да си покажете личната карта, защото трябва да сте навършили години. В същия момент всякакви тълпи, без документи, без нищо, на брой около 200 хиляди души пълзят из цяла Германия и никой не ги знаят къде са. Как ще обясните на един германски юноша, че той трябва да спазва законите, като около него е пълно с някакви същества, които не спазват закони?

– Трудно.

– Това е, което е страшното. Тази миграция, която виждаме в момента, която е крайно неприятна. Тя е нищо в сравнение с това, което, може би, ще се случи в някакви близки години, защото климатичните промени, които настъпват рязко и които всички ги виждаме, ще доведат до окончателно намаляване на производството на храни в Африка и ще докарат милиони хора, даже стотици милиони хора до границата на физическото унищожение. Представете си те, като тръгнат, какво ще стане? За това трябва да се мисли.

– Какво трябва да направи ЕС, за да се справи с миграционния натиск?

– То е ясно какво трябва да прави. Пълна охрана на европейските граници. Като трябва да ви кажа, че граница се пази със сила. Никакъв друг начин не е известен за това. Така че ФРОНТЕКС сигурно трябва да стане 30-40 хиляди души от сегашните 5 хиляди, трябва да се изкара войската по границите и т.н. Има си начини да се пазят граници. И аз няма да обяснявам на германците как се пазят граници. Да си прочетат собствената история, там е написано как се пазят граници.

– Проф. Константинов, наблюдаваме разминаване в отношенията между страните. Проблема с мигрантите раздели Европа. Страните от Вишеградската четворка – Полша, Унгария, Чехия, Словакия, както и Ирландия и Португалия не присъстваха вчера на срещата на високо равнище в Брюксел. Как определяте техните действия?

– Аз вече казах, че ЕС е разцепен, общи европейски ценности няма. Самата среща, която се състоя вчера, беше точно пример за това. Събиране на коалиция на желаещите. Който иска да дойде. Който иска да си продаде държавата за 30 сребърника, да заповяда. Те там си печата сребърници, а ние си продаваме държавата. Това е недопустим начин да се води политика. И това го говорят хора, говоря за западните ръководители, които доскоро говореха за общоевропейски ценности, за единни действия, за това, че Европа има шанс само обединена. В същия момент тия същите се изправят и казват, елате тука, който иска, да му дадем едни пари, да му дадем едни мигранти. Това е толкова порочно, това е толкова лицемерно и нечестно, че аз се чудя в какъв свят живеем. Това е недопустимо. Освен това в цялата тази история има една огромна злонамереност от хората, които организират мигрантските потоци.

Вие знаете, че всички тия кораби, които там плуват напред-назад и някой ги иска, друг не ги иска и т.н. всички те са тръгнали от либийски териториални води. Значи, ще ви кажа какво се случва. Една голяма лодка се напълва с мигранти, които са платили луди пари за тая работа, някой им ги е дал, разбира се, закарват ги на 10 мили навътре в морето, до края на либийските води и подават сигнал. Като преди това каналджиите са се качили на една по-малка лодка и са избягали обратно на брега, защото като пристигнат другите кораби, ще ги арестуват. И на лодката стоят някакви нещастници, които нито могат да карат лодка, нито нищо. И чакат да дойде да ги спасява някой. Освен това глупостта е още една. Хубаво, спасили сте ги тия хора. Защо ги карате на италианския бряг? Това няма повече да се случва, защото италианците няма да искат повече да е така. Спасили сте някакви хора на 10 мили от либийския бряг, ами върнете ги на либийския бряг. Те с всичкия си акъл, тоест с всичката си липса на акъл, взимат и ги разнасят по разни държави. И там вече всеки африканец знае, че единственият начин да се случи тази случка е да отиде да се качи на една лодка, да си купи мястото и там вече край, животът му е уреден на него и на децата му.

Това е напълно недопустимо поведение. Освен това още нещо искам да припомня. В Африка живеят 1 млрд. души в момента. Годишният прираст на Африка е точно 50 милиона души. Всяка година Африканският континент добавя 50 милиона души. Като приберете 1-2 милиона в Европа, какво правите? Ама абсолютно нищо не правите. Само казвате на останалите африканци „Елате всички“. Между впрочем думите „Елате всички“ са вероятно едни от най-вредните думи, изричани от устата на европейски политик през последните години. Знаете кой ги изрече. В отчаяните си опити ние да забравим какво направи Германия в 20-и век, две световни катастрофи, сега Германия причинява трета световна, или хайде, да не е световна, но европейска катастрофа.

– Каква е опасността за България?

– Опасността за България е, ако тръгнат наистина много големи групи хора. И ние предварително трябва да сме решили какво ще правим. Аз отново повтарям, трябва да се покаже пълна решителност за защитаване на границата със сила. Всички, които влизат нелегално, трябва да бъдат съдени и да си излежат наказанието според българския наказателен кодекс.

– Как определяте бежанската политиката на премиера Борисов?

– Бежанската политика на премиера Борисов като цяло е добра. Сега остава нещата, които той казва, да бъдат изпълнени точно. Никакво обратно връщане на имигранти. На базата на някакво отдавна умряло Дъблинско споразумение. Дъблин е отдавна умрял, те се опитват да ни го тикат обратно, който бил първо тук влязъл. България няма никакви ангажименти, нито законови, нито морални, да се грижи за хора, които са влезли по нелегален, престъпен начин в страната. Грешката на България е, че не ги вкарва в затвора. Всеки чужденец, които иска да нарушава свещената българска граница, трябва да знае, че ще го чакат наказанията, предвидени в българския закон.

– А ще приеме ли според вас България бежанци срещу пари, както твърдят от опозицията?

– Искрено се надявам това да не се случи. Защото това ще деморализира окончателно българския народ.

– Пропуск ли е, проф. Константинов, на България, че темата за миграцията и бежанците не беше заложена в приоритетните за страната ни по време на Европредседателството?

– Сега е трудно да се прецени дали е грешка или не. Ние избрахме една нелоша тема, която съответства на традициите на българската политика. И тя беше политическото уреждане дългосрочно на т.нар. Западни Балкани. Които, както знаете, са били погребът на Европа, а сега се надяваме да станат източник на разбирателство и на мир. В края на краищата не може по време на едно европредседателство да поставите всички теми на масата. Ако има война на нашите граници, тогава може да има бежанци. В България бежанци няма. Освен ако не приемем, че в Турция има война.

Този въпрос би могъл да бъде поставен, но това би значело България да се занимава с всички проблеми на света. Така че България правилно си избра темите, които съответстват на нейното влияние и на нейните размери и възможности, а дълг на европейските лидери е да поправят грубите грешки, които направиха, да се извинят на своите народи и да тръгнат по правилния път. Ако не го направят, катастрофално ще загубят изборите през май догодина и Европа рязко ще смени своя курс. Това не трябва да се допуска. Защото, както знаете 1935 години след подобни грешки дойде един друг проект на власт в Германия. Ако това искаме да се случи, нека да правим още глупости. Дай Боже, да ни дойде акъла в главата.

Продължаваме да следим темата. На 28 юни ще се състои среща на ЕС, на която ще се обсъждат нови мерки срещу мигрантската криза в Европа. На нея също ще присъства премиерът Борисов, а част от обмисляните предложения са мигрантите да остават в държавата, в която са влезли в ЕС.

cross.bg

 
image



Гласувай:
2



1. planinitenabulgaria - Тази тема е опасна да се пише по нея.
25.06.2018 21:51
Току що в америкнския жълт вестник Нюйоркбошлаф Дръндрънярин прочетох, че някакаква блогърка се изцепила по тази тема и резултат бъл, че и двете недоволни от постинга й страни я на.бали като за наказание. От красива, със стегната мускулатура жена, мечта за мъжете, те я превърнали в расспоретина според авторитетното лондонско финансово списание Фекалшън Таймс, чиито кореспондент е присъствал на поставянето й на аграфитеп в Гинекологията
Когато пишете по такива теми - с острожно внимание, моля.
Ако в специален постинг обещаете да сте по-осторожна по отношене на вниманието по темите, които подбирате, ще гласувам за него.
цитирай
2. elianna - откачен явно със сексуални проблеми
26.06.2018 20:18
planinitenabulgaria написа:
Току що в америкнския жълт вестник Нюйоркбошлаф Дръндрънярин прочетох, че някакаква блогърка се изцепила по тази тема и резултат бъл, че и двете недоволни от постинга й страни я на.бали като за наказание. От красива, със стегната мускулатура жена, мечта за мъжете, те я превърнали в расспоретина според авторитетното лондонско финансово списание Фекалшън Таймс, чиито кореспондент е присъствал на поставянето й на аграфитеп в Гинекологията
Когато пишете по такива теми - с острожно внимание, моля.
Ако в специален постинг обещаете да сте по-осторожна по отношене на вниманието по темите, които подбирате, ще гласувам за него.

цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравейте!
26.06.2018 23:41
Не е само Меркел!
Виждал съм надпис над общината в Барселона:
- Бежанци, добре сте дошли у нас!
Подобен на -Ела вълчо, изяш ме!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1172787
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031