Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2018 13:19 - Баща остави сина си с увреждания на грижите на премиера
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 687 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 30.07.2018 13:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Момчето е в приемната на МС с багаж и с инструкции за грижите, които ежедневно са необходими
image

Днес се обсъждат двата варианта на Закон за личната помощ и на хората с увреждания в работната група на социалното министерство

image

 Родители на деца с увреждания призовават премиера Бойко Борисов да слезе при тях на протеста тази вечер пред Министерския съвет. Това каза Вера Иванова, една от протестиращите майки, предаде БНР. Тя посочи, че до този момент нямат официална покана за среща от страна на министър-председателя.

Междувременно родителите осъществиха нова протестна инициатива. Емил Мавродиев от Пловдив, баща на момче с детска церебрална парализа, е дошъл в София, за да влезе в приемната на премиера и да остави сина си на грижата му. Той е в приемната на Министерския съвет с багаж, подготвен от него самия и от баща му, както и с инструкции за грижите, които ежедневно са необходими.

 

Петър Мавродиев наскоро е навършил 18 години. Изучил се е в Търговската гимназия в Пловдив. Сега е приет в университета в града, там той ще учи "Специална педагогика". За това, че остава в приемната на правителството за отглеждане от министър-председателя, той обяснява:

 

"Реално нищо не очаквам, защото когато човек очаква, накрая остава разочарован. Просто искам да видя дали реално на някой от тези хора, които са отговорни за законопроектите, за финансирането и за цялата държава ще обърне внимание на един такъв обикновен човек, като мен, който има нужда от рехабилитация и други терапевтични процедури, за да може да се чувствам по-добре физически и да мога да покажа интелектуалния си потенциал".

 

Бащата на момчето - Емил Мавродиев, иска премиерът Борисов да разбере от какво имат нужда хората с увреждания:

 

"Някаква задънена улица виждам, с която не мога да се справя. Поради тази причина, понеже мисля, че човекът, който може да се справи с всичките тези неща и който е най-отговорен за държавата и за всички нас – затова идвам и ще му оставя Петър, да се грижи оттук нататък за него. Ходим и в чужбина. Там даваме огромни средства на българския данъкоплатец, защото повечето от нас не могат да си позволят едни 7-8 хил. евро за 3-4 седмици рехабилитация".

 

Следобед е националното шествие с надслов "Системата ни убива".

 

В момента тече обсъждането на двата варианта на Закон за личната помощ и на хората с увреждания в работната група на социалното министерство.

 

 

image



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1184723
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930