Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2018 10:45 - В Дания бе наложена първата глоба за носене на никаб
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 625 Коментари: 2 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В Дания бе наложена първата глоба за носене на ислямско було – никаб, на 28-годишна жена, предаде "Франс прес". Полицията била повикана в търговски център в североизточния град Хорсхолм, където жената се сбила с друга, която се опитала да й махне никаба, съобщава бТВ.

image

 

При боричкането никабът паднал, но после тя отново си го сложила. Тогава полицията я снимала и взела кадри от инцидента от наблюдателните камери на мола.

Жената била уведомена, че ще получи по пощата известие за глоба от 1000 крони (134 евро) и че трябва или да махне никаба, или да напусне публичното място. Тя избрала второто.

От 1 август носенето на обществени места в Дания на бурка (изцяло покриващо лицето було), никаб (було, което покрива лицето без очите) или други скриващи лицето аксесоари се наказва с глоба до 10 000 крони (1340 евро).

Правозащитници се обявяват против тази мярка, докато поддръжниците й смятат, че тя цели да улесни интеграцията на мюсюлманските имигранти в датското общество.

Други европейски страни, където са въведени подобни ограничения, са Белгия, Франция, Германия и Австрия, отбелязва АФП.

 

 

Няколко факта за бурките Дания наложи забрана върху забрадки, които закриват лицето. Тоест, забрана върху никабите и бурките, и частично над чадорите. Най-сетне виждам правилно решение, взето от европейско правителство, но както се досещате, розовите неолевичари са организирали протести срещу него. image

 

Дахер Ламот, Фейсбук:

Дания наложи забрана върху забрадки, които закриват лицето.

Тоест, забрана върху никабите и бурките, и частично над чадорите.

Най-сетне виждам правилно решение, взето от европейско правителство, но както се досещате, розовите неолевичари са организирали протести срещу него.

Уверявам ви, това са същите, които подкрепят такива безумни документи като Истанбулската конвенция. 

От разговорите с тях веднага мога да си направя следните изводи: това са първосигнални хора, които НИКОГА не четат и не проверяват подробно какво подкрепят, а по инерция се връзват на най-примитивните претенции за морал и етика.

Готови послушно и истерично да подкрепят прозиращите, пълни с дупки, а и с НПО-та и грантове, фалшиви каузи.

Затова нека погледнем фактите, а не да слушаме емоционалните им пристъпи:

1) Никъде в корана не пише, че жената трябва да носи каквато и да е забрадка. "Хиджаб" на арабски буквално означава преграда и може да се тълкува в преносен смисъл.

2) Бурката и никабът са забрадките, които закриват изцяло лицата на жените. Те не се налагат от никое друго мюсюлманско течение, освен от салафити и уахабити. Видите ли такава жена, тогава е ясно - имате саудитски медресета в града и налагане на уахабизъм/политически ислям. Безкрайно нетолерантна идеология, чиято родина - Саудитска Арабия, е забранила християнството и наказва християнските проповеди със смърт, но пък в християнските страни разпространява религиозен радикализъм и изисква "толерантност" към него.

3) Не само това, но и шериатът, към който се стремят салафити/уахабити, е пълна противоположност на всяка демократична, либерална, светска система. Според нея показанията на жените в съда се броят за половин мъжки, не наследяват почти нищо или много малко, а ако се омъжат за чужденец - губят гражданството си. Да не говорим за пребиванията с камъни за "прелюбодейство" или "вещерство".

4) Никабите и бурките, дори чадорите са безкрайно опасни за сигурността и безопасността на обществото.Особено когато такива хора влизат в банки и подобни финансови, или други административни, юридически и учебни институции.

5) Никабите и бурките не само "осакатяват" във всички направления жените - нито могат пълноценно да спортуват, нито да носят свободно дрехи, според стил и климат, нито да се мотивират за публични изяви. Те се налагат от хора, които ако вземат властта в Дания примерно, първите пострадали ще са точно розовите левичарски маси.

Все повече зомбита около нас. Със или без бурки и никаби.

image

 


 



Гласувай:
0



1. elianna - кликнете върху снимката за да се разгледа цялостно!
04.08.2018 10:47
и на датчаните им светна че трябва да се действа срещу бурките!
цитирай
2. radostinalassa - И у нас е забранено носенето на прегради
04.08.2018 11:53
Нали така ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1172110
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031