Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2018 11:58 - Антон Гицов: Институциите ни да скъсат всякакви връзки с джендър организации и проекти
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 830 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Джендър идеологията е в противоречие с основния ни закон

Българското общество и държава отхвърлиха Истанбулската конвенция и това предизвиква ярост в нейните чужди създатели и проповедници и те ще бъдат неуморни да намират вратички за налагането й

След като Конституционният съд реши, че Истанбулската конвенция противоречи на българската конституция, логично следва, че и проповядването на джендър идеологията в нея е в противоречие с Конституцията.

 

В едно демократично общество, всеки може да проповядва най-различни идеи, дори и такива, които са в противоречие с основния ни закон. Ето, някои твърдят, че референдумът след 9-ти септември за премахване на монархията е невалиден, и Симеон Сакскобургготски продължава да е легитимен цар на България. Твърдения на частни лица и организации в противоречие с конституцията, но не споделяно от държавни институции.

 

Друг е въпросът обаче, когато една неправителствена организация, проповядваща налагането на антиконституционната джендър идеология, поддържа топли връзки с висши държавни органи.

 

Пример в това отношение е фондацията „Български център за джендър изследвания“ БЦД. Като първи основен принцип на работата на организацията е посочен „провеждане на джендър подхода и на подхода на социалната справедливост във всички дейности на организацията”. Управител на фондацията, създадена през 1998 г. по време, когато в българския лексикон думата „джендър“ не е съществувала, е г-жа Геновева Тишева, която в началото на т.г. в писмо до „Епицентър“ заплаши с „неизбежни съдебни дела“ като заяви, че се страхува - „може да ме бият и насилват; незнайно защо тя не осъществи заплахите си за съд, но и слава богу досега никой не е понечил да набие или насили.

 

Г-жа Тишева, номинирана някога си от някаква си госпожа за Нобелова награда за мир, има демократичното право да си проповядва каквото си иска, но след решението на Конституционния съд възниква въпроса за топлите връзки на нейната фондация с висши държавни органи. В сайта на БЦДИ като партньори и спонсори на Фондацията са посочени Министерството на финансите, Министерството на правосъдието и Министерството на труда и социалните грижи. Наличието на Министерството на Финансите сочи, че Центъра е прикачен вероятно по някакъв начин към държавната ясла.

 

Партньорството и спонсорството на тези три министерства с тази джендър организация подлежи на сериозна критика. То е било противоречиво и преди, но след решението на Конституционния съд то вече недопустимо. Държавата не може да партнира и спонсорира тази джендър организация, чиято основна цел е проповядването и налагането на Истанбулската конвенция и съдържащата се в нея джендърна идеология.

 

В тази връзка привлича внимание и информацията във в-к „Труд” от 2 август, че учени от Института за изследване на обществото и знанието ИИОЗ) към БАН ще налагат джендър- идеологията след учениците. Те са получили грант от ЮНЕСКО от 24,000 дол. за джендър обучение, като учители ще бъдат обучавани как да се справят с въпроса за неравенството между половете в духа на Истанбулската конвеция. Проектът е наречен „Българският случай” с обучителни курсове на учители в София, Кърджали, Гоце Делчев и Видин, като са предвидени и семинари „с цел постигане на равенство между половете в училище”.

 

Съвършено ясно е, че учените от ИИОЗ са съблазнени от финансовата инжекция от ЮНЕСКО, както и че проектът по същество е антиконституционен, защото под неговата форма неприкрито се прокарва проповядването не джендър идеологията в българските училища. Антиконституционно е и участието на учени от държавно учреждение в проект правещ опит да наложи антиконституционната джендър идеологията, съдържаща се в Истанбулската конвенция в българските училища и в това отношение министерствата на образованието и на правосъдието трябва да вземат ясна и категорична позиция.

 

Нека да е ясно, това че българското общество и държава отхвърлиха Истанбулската конвенция предизвиква ярост в нейните чужди създатели и проповедници и те ще бъдат неуморни да намират вратички за налагането й в страната ни. И ще разчитат в това отношение и на джендър организациите у нас, които продължават да рекламират като свои партньори и спонсори ключови български учреждения.

 

Антон Гицов за Епицентър.бг.





Гласувай:
2



1. ambassador - Здравей, Елиа
05.08.2018 20:24
Само гледайки последните ти публикации, се наброяват около 5 на тема "джендър идеология". Общото впечатление е, че си против, обаче защо тогава и правиш толкова голяма реклама ))))) Това е същото като с гей-парада всяка година. Вдига се целия този шум и цялото внимание се насочва натам, а те само това и искат. Иначе някак си би преминал, без никой да разбере - доста тъжно... Цялата тема според мен е много шум за нищо. Като цяло във всеки един православен народ идеите за хомо/би/транс и прочие не срещат нужното разбиране и това не може лесно да се промени. Нека да си имат правото да бъдат каквито си искат, без обаче да се лобира или да се пропагандира по какъвто и да е начин.
цитирай
2. elianna - Единствено чрез гласност се стига до яснота за ЗЛОТО, което е тази зловеща конвенция!
06.08.2018 00:43
Един от най-големите антрополози на съвременността Рене Жирар на въпрос дали политиката може да ни спаси, отговаря така: "Политиката не може да ни спаси. Ние сме отвъд политиката". "Какво тогава" - питат? Неговият отговор е: "Молете се"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1179805
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930