Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2018 20:17 - Полудяването на Европа: Узакониха ли педофилията във Франция?
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 353 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Партията и правителството на президента на Франция Еманюел Макрон отстъпиха пред все по-засилващия се натиск от страна на либералните среди да бъде нормализирана педофилията и да бъде декриминализиран сексът с деца.

В страната бе приет закон, който не установява долна възрастова граница за децата, когато те дават своето съгласие за секс. С това, възрастни, които правят секс с деца няма да бъдат съдени за изнасилване на дете, ако детето – жертва не може надлежно да докаже, че е имало „насилие, заплаха, принуда или изненада“.

Законът, който официално е срещу сексуалното основаното на джендър насилие (т.нар. „Закон Шиапа“) беше приет от френския парламент на 3 август и незабавно предизвика недоволство в обществото, като организации на родители и за защита правата на децата обвиняват Макрон и правителството му, че са предали френските деца. На подобно мнение са и много държавни служители действащи в сферата на защитата на децата – те считат, че законът сериозно застрашава децата.

Противниците на закона имат основания – наскоро съдът отказа да преследва съдебно двама педофили за изнасилване на 11-годишни момиченца, защото властите не успяха да докажат, че децата не са били съгласни да правят секс.

Няколко граждански организации, вкл. и „Френски съвет на асоциациите за защита на детето“ разпространиха общо изявление за да изразят своето „негодувание“ от отпадането на възрастовата граница. В него те заявяват, че „това (долната възрастова граница – бел.ред.) би трябвало да бъде водещата мярка на закона – въвеждането на възраст, под която децата автоматично ще се считат за неспособни да дадат съгласие за секс с възрастен“. Те настояват, правителството на Макрон да оттегли закона и да установи правна възрастова граница, под която всеки сексуален акт включващ възрастен и дете да бъде считан за изнасилване.

Франция не е единствената страна в ЕС, която постепенно се насочва към декриминализирането на секса с деца. Според Ханс Голдсберг, един от водещите адвокати по проблемите на миграцията, законите за педофилията са остарели и трябва да бъдат премахнати. „Ще има нужда от консолидиране на националните закони под настоящата европейска система по правните аспекти на секса. Повечето от тези национални правила не представляват социалната комплексност на нашето време и са правно безпочвени. Някои дори твърдят, че закон за възрастта на съгласието е станал безпредметен и не трябва да го има повече“, казва той. 

Подобни мнения идват и от САЩ. „Само си помислете, как преди 2000 години, гърците са били много по-отворено общество. Ние трябва да си спомним, че любовта между мъж и момче не е била такова табу, каквото е днес“, заявява културният антрополог в университета на Мичитан Томас Блек.

Наистина, господин Блек има право – в древна Елада е имало подобни връзки и те не са били наказуеми. Но, защо ли господин Блек не споменава едни други особености на същото това „много по-отворено общество“ – остаркизирането, робството, липсата на права на жените, широко разпространеното сексуално насилие и др. подобни? Той не може да не е наясно с това – нали е културен антрополог?! Защо не разглежда цялата „социална комплексност“ на елинското общество? Или изявлението му е просто лицемерно използване на подбрани факти, необходими му да защити педофилията?

Що се отнася до новия закон, приет във Франция, то той трябва да бъде разглеждан и от един по-различен ъгъл – той отваря пътя към узаконяването на браковете с малки деца, което е много желано за привържениците на въвеждането на Шарията в Европа и ще стане един от „крайъгълните камъни“ не нейната ислямизация.

По информация на "Le Figaro" и yournewswire.com".

image



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1172590
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031