Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2018 20:57 - Шофьорът на автобуса-ковчег опитал да се самоубие 3 пъти след трагедията
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 612 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Според държавното обвинение той шофирал с несъобразена скорост по хлъзгавия като лед път 

Той е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на повече от един човек

Шофьорът на катастрофиралия до Своге автобус Григор Григоров е направил три опита да сложи край на живота си, след като в събота следобед управляваният от него рейс с 34 пътници се преобърна в Искърското дефиле, прелетя през 20-метрова пропаст и се приземи на площадка под пътя.

В невижданата от години транспортна трагедия живота си загубиха 17 души, а други 15 агонизират с тежки травми в четири столични болници, пише в. "Телеграф", цитиран от "Канал 3". 

Най-бързо от физическите травми се възстановява човекът, носещ най-голямата вина за касапницата - 59-годишният превозвач Григор Григоров. Той вече е обвинен от прокуратурата за трагедията в Искърското дефиле. Според държавното обвинение Григоров е шофирал с несъобразена скорост по хлъзгавия като лед пътен участък край Своге. Превозвачът от софийското село Божурище е управлявал автобуса ковчег "Ман" с 53 километра в час при максимална допустима скорост от 40 километра в час. Във вторник сутринта Григоров бе изписан от болницата "Царица Йона - ИСУЛ" и конвоиран до ареста на Националната следствена служба. 

Шофьорът е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на повече от един човек и е заплашен от присъда от 15 години затвор. Мнозина обаче са скептични, че превозвачът ще издържи предстоящият съдебен процес - неговото психическо състояние е буквално сринато. Очевидци на последните дни от живота на Григор Григоров споделят, че той е направил три опита да сложи край на живота си от събота следобед насам. Заради опасенията, че шофьорът може отново да направи опит за самоубийство, той е поставен под постоянно наблюдение. Тъмничари дежурят пред килията му в ареста, а психолози от МВР разговарят с него. 

"Когато слязох по стръмното, за да помогна на пострадалите, видях страшна гледка от мъртви и агонизиращи хора, висящи по прозорците на разнебитения автобус. Шофьорът вече бе дошъл в съзнание, но когато погледна и видя гледката, се разплака и поиска да се хвърли и удави в близката река. Повтаряше: Трябва да умра, трябва да умра...", спомня си Младен Василев, който е бил един от първите притекли се на помощ на пострадалите, Няколко часа по-късно, вече настанен в ИСУЛ, Григор Григоров е направил втори опит да отнеме живота си. Той е търсел хапчета, с които да предозира, но бил озаптен от лекарите. "Болничната му стая бе охранявана от полицаи, а медицинските сестри не го оставиха и за минута без надзор, защото се опасявахме, че ще пробва да си пререже вените", споделя болничен санитар. Във вторник, часове преди да бъде отведен в ареста, Григоров направил трети опит за самоубийство. 

Намеренията му да се самозадуши с найлонов плик обаче били осуетени в зародиш. "Вече няма живот за мен, оставете ме да си тегля куршума! Всичките, които затрих, познавах от години. Как ще погледна близките им в очите... ", ридаел Григоров.

 

 

България коментира:
 

Горкият човек! Ще го изкарат виновен и тлъстите, алчни, ненаситни изроди ще продължат да крадлата, да лъжат и да убиват! До кога бе? Не се ли наядохте, накрадохте? Колко още, бе, изроди?! Жал ми е за шофьора, не е той виновен. Човекът има морал и съвест, за разлика от борисов, разните АПИ та, и цялата мафия наричаща себе си политици

една българка

Ако някой приближен до управляващата корумпирана пасмина е казал, че това е "" човекът, носещ най голямата вина за касапницата" то аз, а вероятна и повечето нормални българи няма да му повярват! А и номера с 53 км скорост май няма да мине!

Владо

има и още един коментар от нашата съблогърка Росиела надявам се сама да си го изтрие. 

"Милост искам а не жертва. Жертва угодна Богу е дух съкрушен."

Господи помилуй и живите!



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1187473
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930