Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2018 14:59 - Мая Манолова: Изказването на Валери Симеонов за хората с увреждания е срамно, жестоко и безчовечно
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 337 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Кадровите решения са изцяло отговорност на премиера Борисов, уточни тя

За мен няма значение кои са лицата в институциите, в правителството и парламента, важно е те да работят в интерес на българските граждани, заяви националният омбудсман

Изказването на вицепремиера Валери Симеонов за хората с увреждания е срамно, жестоко и безчовечно. Това каза омбудсманът Мая Манолова по време на отчет за три години от встъпването ѝ на поста с Бяла книга на неразрешените проблеми на гражданите, предаде репортер на Агенция „Фокус“. 

„Не са моя работа кадровите решения. Те са си изцяло отговорност на премиера Борисов. Смятам, че това е едно жестоко и безчовечно изказване и отношение. То е недопустимо, абсолютно неприемливо и много жестоко. Оставям тези, които се занимават с политика и управление да го коментират в политически план. Заявявала съм го многократно, аз не коментирам оставки“, коментира Манолова. 

По думите ѝ с кадрови назначения и уволнения не се занимава тя, не е нейна работа, а отговорността е на друг. 

„И този друг е премиерът Борисов. Решенията ги взимат той и българският парламент. Аз се занимавам с политики, с каузи, с преследване на цели в интерес на българските граждани. За мен няма значение кои са лицата в институциите, в правителството и парламента, важно е те да работят в интерес на българските граждани. Моята работа е да ги карам, да ги натискам да работят в интерес на хората. Това правя, независимо от това кои са персонажите. Това е едно срамно изказване“, подчерта омбудсманът. 

„Оптимист съм, че първата стъпка в реформата по отношение на хората с увреждания ще бъде направена. Има ясен ангажимент, поет от властта. През следващата седмица в социална комисия и в пленарна зала ще се разглеждат заедно двата закона – Закона за хората с увреждания и Закона за личната помощ“, обясни Манолова. 

Тя уточни, че е наясно, че реформата няма да се случи от 1 януари, но това от което не е отстъпила, е всяка една от тези точки, които маркират пътя на реформата, да остане в тези закони.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1170075
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031