Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2019 05:44 - Томосът на разкола (приписка)
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 826 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Г-н Архондонис, титулуван Негово Божествено Всесветейшество Вартоломей, Архиепископ на Константинопол – Новия Рим и Патриарх Вселенски, сътвори дела богупротивни и човекоугодни и нанесе нечувани оскърбления на Едната Света Съборна и Апостолска Църква: анексира чужда каноническа територия; самообяви се за „Източен папа”; легитимира разколници, самозванци и предадени на анатема, обдари ги с автокефалия и томос; погази свещените канони, правилата апостолски и на вселенските събори; и понеже извърши това безчиние, изпадна в ерес небивала, и посрами, и унизи, и опозори Константинополската катедра; и предизвика разкол в православния свят ради амбиции, властолюбие и алчност…

Забрави Архондонис, че е пръв по чест, но не и по власт – властта узурпира, честта изгуби.

 

Томосът, връчен на украинските разколници няма нищо общо с Вярата, с Православието, с Църквата, с Бога – съвсем.

Това е политически инструмент. Пътен лист за втори мандат на Порошенко. Дозволение за овластените неонацисти да грабят църквите и манастирите на УПЦ-МП, да бият и убиват духовници и миряни, да разширят територията на гражданската война. „Нотариален акт”, с който „по право” Вартоломей си присвоява каноническа територия на РПЦ ведно с нейното паство, собственост и безценни духовни съкровища.

За САЩ това е нов етап на войната срещу Русия – религиозна. Понеже никакви войни и провокации не сломяват Русия, САЩ започват антиправославен поход срещу Русия, в съучастие с подопечните им Вартоломей и новооглашените „автокефалници”. За да унижат и сломят Русия като унижат и сломят РПЦ.

Поместните православни църкви са поставени пред фалшива дилема: да „избират” между неканоничната „Светейша църква на Украйна” (СЦУ, според фамозния томос) и каноничната УПЦ-МП. Няма избор между разкола и Светото православие. Изборът е ясен. Войната срещу РПЦ е война срещу Православието. Срещу православната цивилизация. Срещу нашия Господ Бог Иисус Христос, глава и домостроител на Църквата. Изходът от тази война е предизвестен.

Велислава Дърева

image



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1172279
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031