Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2019 20:29 - Шествия в страната в защита на традиционното семейство (ВИДЕО)
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 622 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 08.06.2019 20:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Националният поход на семейството се проведе в София, Пловдив, Бургас, Варна и Русе

В Бургас шествието се провежда за шеста поредна година. Близо 100 души издигнаха плакати „Здраво семейство, здраво общество“, „Не на джендъридеологията“ и „Всяко дете заслужава мама и татко“

Два протеста в столицата се провеждат срещу "София прайд". И двата са съгласувани със Столичната община. Събитията се обявяват в защита на семейните ценности под надслов "Да запазим децата от разврата", предаде БНР. 

Горещото време не отклони участниците в протеста в защита на традиционното семейство. На трибуна пред сградата на Народното събрание - бившия Партиен дом, се събраха кора, които издигнаха лозунги и сини и червени балони, за да подкрепят възпитанието на децата в традиционни семейства. Има жени, облечени в булчински рокли и мъже със сватбени костюми. 


Ето какво казаха присъстващите: 

"Бихме искали българският народ да се осъзнае и да застане зад тези наши традиционни християнски ценности, така, че наистина децата да растат в нормални семейства, децата да имат своето място, да слушат родителите си. Родителите да имат правото да защитават своите деца и да ги възпитават." 

"Не сме хомофоби. Разграничаваме грешника от греха. Грешника обичаме, а греха мразим и не искаме тази мерзост да превзема България и да нанася допълнителни проклятия върху нашата любима нация." 

Към шествието се присъедини и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. 

По-рано пред пилоните на Националния дворец на културата се събраха млади хора с черни фанелки, привърженици на "Национална съпротива". 

В 18 часе те тръгнаха на протестното си шествие по предварително съгласуван маршрут по бул."Витоша", бул."Княгиня Мария-Луиза", "Дондуков", "Цар Освободител", ул."Раковска", ул."Оборище", до Паметника на незнайния воин с плакати "Да запазим децата от разврата". Шествията са охранявани от многобройна полиция, за да не се стигне до сливането им и сблъсъци. 

В 17 часа започна събирането на "Национална съпротива" на пилоните пред НДК. Това са млади момчета, до 20 години, които не пожелаха да застанат пред микрофонана "Хоризонт" и които обявиха, че са демократи и че са излезли да пият бира. Обединяваше ги това, че са с черни фанелки и надписи "Национална съпротива-България". 

Лидерът им Благовест Асенов каза, че вече 12 години протестират в деня на "София прайд", защото са привърженици на традиционните семейни ценности и се обявяват против хомосексуализма. 

"Хубаво е, че все повече хора ни подкрепят". 

В Бургас шествието се провежда за шеста поредна година. Близо 100 души, основно представители на протестански църкви, се включиха в защита на традиционното семейство. Те издигнаха плакати „Здраво семейство, здраво общество“, „Не на джендъридеологията“ и „Всяко дете заслужава мама и татко“. Шествието премина по главната улица „Александровска“ до площада пред сградата на община Бургас. Повечето двойки бяха облечени в сватбени рокли и костюми. Те се обявиха против парада“София прайд“: 

"Семейството е мъж и жена, това е Божествения модел. Това е, което трябва да знаят децата ни и в това да бъдат възпитавани." 

"За по-голям и по-добър морал в България. Членуваме в протестантска църква в Бургас." 

"Християнското семейство служи на Бога!" 

Шествия в защита на традиционното семейство между мъж и жена ще се проведе в още няколко големи града в страната - Пловдив, Варна и Русе. Организатори са Националната асоциация "Поход за семейството" в партньорство с протестански църкви. 

Навсякъде участниците ще приемат обща декларация за насърчаване на семейните двойки и против джендър образованието и джендър политиките. В различните градове ще има различни прояви, каза Нели Тончева от организаторите: 

"Предвижда се рисуване от деца, певчески изпълнения, специално в Бургас ще има танц на семействата под звуците на духовата музика. Някъде ще се пуснат балони във въздуха с надпис "Да, семейство от мъж и жена". Някъде хората ще са облечени или в сватбени облекла или в цветови, розови тениски за жени и сини тениски за мъже". 
 

 



Гласувай:
2



1. izpitatel - джендър
08.06.2019 21:10
В свободен превод от "Приказка за цар Салтан" от Пушкин:

Роди царицата в нощта,
нито син, ни дъщеря.
И се срещат помежду ни,
нито хора, ни маймуни...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1172308
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031