Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2020 14:10 - Писна ли им на американците от Делян Пеевски?
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 1937 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Журналистът Николай Стайков от Антикорупционният фонд, който започна свое разследване „Осемте джуджета“, сподели пред Слави Трифонов, че е получил морална подкрепа от американския посланик у нас Херо Мустафа.

Случайна ли е тази подкрепа?

След срещата г-жа Мустафа сподели. „Ние приветстваме независимото разследване и всякакви други достоверни действия, насочени към разкриване на корупционни практики, които разрушават обществения договор и подкопават демокрацията.”

 Антикорупционният фонд се финансира от фондация „Америка за България.“ Фондацията е продължение на дейността на Българо-американския инвестиционен фонд, основан от правителството на САЩ, с цел подпомагане развитието на частния сектор в България. С две думи правителството на САЩ стои зад фондация „Америка за България“ и следи за какво се харчат парите на американските данъкоплатци.

В разследването „Осемте джуджета“, бизнесменът Илия Златанов казва: „Значи, това не е Специализирана прокуратура, това е специализирана престъпна група. Те си фабрикуват каквито искат документи.“

 В интервютата, Златанов споменава имената на депутата от ДПС Делян Пеевски (който имал интерес към заводите за асансьори заради предстоящо европейско финансиране за подмяната им), на главния прокурор Иван Гешев (покрай протестите за избора му и „който като бъде избран всичко ще си дойде на мястото“), на вътрешния министър Младен Маринов, чийто брат бил шофьор на Петър Петров. Спомената е и охранителната фирма „Делта гард“, с шеф – скандалният Митко Каратиста, бившият ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Франтишек  и шефа на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Петър Петров – Пепи Еврото е известен, като пряк началник на младия следовател Делян Пеевски, назначен в икономическия отдел на Столичното следствие през 2005 г. За връзка между двамата освен Илия Златанов свидетелства и банкерът Цветан Василев: „В моменти на откровеност Делян Пеевски ми е казвал: Дадеш му /б.р.на Пепи Еврото/ една бутилка уиски, изпие я и може да спретне каквото поискаш обвинение на когото кажеш.“

Интересно до какво ще доведе проверката на прокуратурата по сагата „Осемте джуджета“. Главният прокурор Иван Гешев неглижира случая като заяви,  „че не се притеснява да провери осем джуджета и 10 малки негърчета“.

Но Илия Златанов намесва неговото име, на вътрешния министър Младен Маринов /,  на шефа на НСО Борислав Сарафов, на магистрати и адвокати.

Няма как Иван Гешев  да замете под килима това разследване, след като е ясно, че е подкрепено от американското посолство. Как ще се измъкне сух между капките Пепи Еврото е въпрос с повишена трудност.

Започва ли детронирането на Делян Пеевски, като кадровик в съдебната система? Писна ли им на американците от влиянието на Пеевски в бизнеса, медиите, съда и прокуратурата?

Въпроси, чиито отговори ще разберем скоро.

barometar.net



Гласувай:
5



1. 1997 - А в какво се състои интересът на американците от бизнеса на богатите хора у нас?
07.07.2020 23:41
Да не би да са им конкуренция при експлоатирането на българите и природните богатства на България? Да не би всеки богат българин да е заплаха за американското влияние в България? Май те искат българите да сме едни проскубани кокошки, които от страх се увиват в звездно-раирания флаг?
Всеки интерес на САЩ към България е злотворен.
цитирай
2. jupel - мутри -Боко и Делян
18.08.2020 15:44
Доган наполовин циган

ЧУЖДИТЕ ВЪРТЯТ БЪЛГРИЯ ,НАОДА НИ НА МАЛКИЯ СИ ПРЪСТ, БРАВО!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2166709
Постинги: 1198
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031