Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2022 19:15 - Благословени от божественото: Древни легенди и съвременни истории
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 1118 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Благословени от божественото: Древни легенди и съвременни истории

image

(Minghui.org) В живота има много несигурности и нещастието може да ни сполети по всяко време. От древни времена до наши дни обаче винаги е имало хора, които по някакъв начин са успявали да предотвратят опасността и да останат в безопасност. По-долу са дадени няколко примера.

Почтен будител

Лу Шушен (1509 – 1605 г.) е учен от династията Мин. След като печели първо място на столичния изпит през 1541 г., той получава титлата Джин Ши (почетен учен) и е назначен на длъжност в Имперската академия. По-късно се завръща в родния си град, тъй като баща му се разболява критично и остава там три години след смъртта на баща си.

По-късно Лу е повишен в министър на церемониите, отговарящ за Имперския колеж. Заради почтеността и усърдието му в работата, впоследствие той е повишен в министър на гражданските дела. Но не интересувайки се от славата и материалния интерес, Лу отказва това повишение, позовавайки се на лошо здраве. Следващият император Музонг опитва отново да го повиши, но Лу пак отказва. Синът на Музонг, императорът на Шънзунг, тогава назначава Лу за министър на обредите. Лу няма избор и приема.

Когато Лу напуска дома си за столичния изпит в по-ранните си години, провинциалният служител Уан Хуа сънува сън, в който стотици хора се покланят на човек и скандират името му Лу Шушен. Както очаквал Уанг, Лу спечелил първото място при излизането на резултата от изпита. „Лу е благословен от божественото и той ще има велико бъдеще“, казал Уанг на своите помощници.

И така станало. Лу не само живял дълъг живот, но и оцелял в много инциденти. Един път до него рухнала стена, а друг път дървена дъска паднала на главата му, но и двата пъти бил добре. Освен това, когато пътувал, времето било винаги хубаво и дори ако денят бил дъждовен или ветровит, бързо се обръщал в слънчев. Как може да се обясни всичко това, ако не с небесни благословии?

Търговец под закрила 

Джин, собственик на заложна къща в династията Джин, бил благородна личност. Той бил не само коректен към клиентите си, но и зачитал техните нужди. От време на време опрощавал лихвите на бедните, за да могат да си изкарват прехраната. Освен това той не начислявал лихва за зимните палта в студените дни, както и за летните дрехи в горещите дни. Много хора му били крайно благодарни. Неговата щедрост и добри дела не попречили на заложната му къща да печели добре и той станал един от най-богатите хора в региона.

Веднъж дошла група мафиоти и много богати семейства били ограбени. Но бизнесът на Джин не бил засегнат. Местните власти не можели да разберат защо и подозирали, че Джин има връзки с мафиотите. След като арестували и разпитали всички мафиоти обаче, те открили, че нито един мафиот няма връзка с Джин. От любопитство служител ги попита защо тогава са пропуснали заложната къща на Джин.

„Всъщност ние ходихме там няколко пъти, но всеки път виждахме много въоръжени божества отгоре на сградата му [охраняващи бизнеса]“, обяснил един мафиот, „Ето защо никой от нас не посмя да се забърква там“.

Едва тогава служителите и местните жители разбрали какво се е случило – добротата и добрите дела на Джин са спечелили закрилата на божественото. Длъжностните лица го удостоили с плакет и разпространили историята му нашироко в региона.

Дърво с “разум”

Ето и една история, съобщена преди от Minghui.org. В градче между провинция Хенан и провинция Анхуей живеел човек на име Ли Тонг. Резиденцията му била разделена на северна, южна и западна част. Той живеел в южната част, а наемал северната и западната част за ресторантьорство.

Северният и южният участък били много близко един до друг, с разстояние от само един метър. Интересното е, че имало голямо тунгово дърво, растящо в пролуката повече от 20 години и било с диаметър на ствола над 70 сантиметра. Тъй като дървото загинало предишната година, Ли планирал да наеме някой, който да го отсече. Но няколко компании отказали да се ангажират с това. Дървото е твърде голямо, казали те. Когато пада, стволът му вероятно ще повреди сградата, а корените му също могат да разрушат основата на сградите наоколо.

Един ден през зимата на 2006 г. обаче дървото паднало със силен звук при един порив на вятъра. За всеобща изненада дървото паднало перфектно, сякаш е направило сложно изчисление. То паднало в източна посока и повредило само няколко плочки от къщата на съседа. Не само това, ами коренът останал прав, сякаш някой го бил изскубнал, като стърчал право нагоре. Така че нямало никакви повреди по стените и основите на сградите наоколо.

Съседите и приятелите на Ли също били изумени. Било истинско чудо, че дървото паднало така. Ако дървото бе паднало в грешна посока по време на обяд, ресторантът и обядващите в него биха могли да бъдат сериозно наранени.

След като научили, че Ли практикува медитативната практика Фалун Гонг дълго време, хората идвали да видят това чудо. Подобно на други практикуващи, Ли се стремял да живее според принципите на Истина-Доброта-Търпение, и да бъде добър човек. Той често разказвал на хората как Китайската комунистическа партия (ККП) е унищожила традиционната китайска култура, застрашавайки бъдещето на Китай.

 В резултат на това няколко души се заинтересували да изучават Фалун Гонг и много хора решили да напуснат организациите на ККП, за по-добро бъдеще.

Оцеляване след земетресението в Съчуан

През май 2008 г. става силно земетресение в провинция Съчуан, при което загиват над 69 000 души и най-малко 4,8 милиона души остават без дом. Една практикуваща Фалун Гонг, която тогава живяла в Уенчуан, един от най-тежко засегнатите райони, си спомня за преживяното.

Май е натоварен сезон за фермерите, както за прибиране на оризовата реколта, така и за засаждане на новите семена. Работата на полето е в разгара си и хората често се връщат вкъщи за обедна почивка. „По обяд на 12 май някак си семейството ми не искаше да остане вкъщи и всички излязохме да работим на полето“, пише тя, „точно по това време земята се разтресе и някои от нас паднаха на земята. Бяхме шокирани от земетресението и също така бяхме щастливи, че оцеляхме."

Къщата на младия брат на тази практикуваща била повредена от земетресението, но семейството му не било засегнато. На тяхната сестра също се посрутило жилището, но нямало пострадали. Нейният 70-годишен братовчед, който често си дремвал по обяд, в този съдбовен ден не полегнал, тъй като някой го поканил да излязат. Веднага след излизането му на улицата почти всички къщи в района се сринали...

„Въпреки че ККП е измислила много лъжи да клевети Фалун Гонг, всички членове на моето семейство знаят, че практиката е добра. Те също така напуснаха организациите на ККП, за да избегнат потъването с режима“, пише практикуващата, „Това може да обясни техния късмет“.

Добротата може да промени съдбата, жестокостта поканва бедствия

Минала карма и настоящи заболявания

Как Фалун Дафа превръща бандит в честен човек

Нравствеността е най-доброто лекарство и рецепта за решаване на всички болести и бедствия

Чудеса за подобряване на духа и тялото

Връзката между здравето и морала

Където има повече добри хора, има по-малко бедствия

Как германски младеж елиминира пристрастяването си към видео игрите

Източник/ци: Blessed By the Divine: Ancient Legends and Modern-Day Stories | Falun Dafa - Minghui.org




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39760506
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031