Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2016 07:37 - Спорът
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 520 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.05.2016 07:38


 Тези дни си писах с един виртуален приятел във Фейсбук. Бяхме на различни позиции и, уви, никой не успя да убеди другия в неговата теза. 

С негово съгласие публикувам сега кореспонденцията ни с надежда да се получат по-добри отговори. Или поне полезен диспут.

–––––––––––––––––––––––––

Здравейте Мартине!
Има едно уравнение на Дрейк! То е във връзка с броя на цивилизациите в нашата галактика! Ще се опитам да го перефразирам – n=N*k1*k2*k3*k4 и още няколко коефициента! n е броя на цивилизациите! N – брой на звездите в галактиката ни! k1 – коефициент отчитащ звездите като нашата, k2 – звезди имащи скални планети около тях, k3 – скални планети имащи атмосфера и вода в течно състояние, k4 – условия на живот като на Земята. И още няколко коефициента! Та броя цивилизации е в границите от нула до няколко десетки милиона. 
Защо ви пиша това? Ако човек е копие или отражение на Бога, то следва че и извънземните ще са такива! Има обаче много фактори които показват, че е много малко вероятно да има извънземни които да са като две капки вода със земляните! 
На първо място е гравитацията на една планета. Ако е като тази на Земята то по размери вероятно ще са като нас, ако планетата е по-голяма, то е възможно те да са с по-малки размери, така по-леко ще понасят своете тегло, ако планетата е по-малка то биха могли да са по-големи! Тук може да се включи и налягането на атмосферата! 
На второ място е ДНК! Малко е вероятно да имаме еднаква ДНК. Пример : игуаните на островите Галапагос и останалите. Първите са развили лов във водата, вторите на сушата. Едното ДНК не е като другото! 
Припомням ви и завладяването на инките – те били победени не от хората на Кортес, а от вирусите и заболяванията които испанците носели със себе си! Виждате че хора живеещи на една планета са силно зависими от условията на живот! Защо трябва да си мислим, че сме създадени по един калъп? 
Един въпросите които днес са особено дискутирани – за еволюцията. Няма да се впускам в съждения. Ще посоча пример – микобите, бактериите не се влиаят от антибиотиците! Преди са нямали тази резистентност! Толкова за еволюцията.
Не знам дали сте ръководили хора за да разберете, че това не е лесна задача. Та след като зведзите в нашата галактика са на 100 милиарда, то според мен голяма е вероятността цивилизациите да са няколко милиона! Представете си как биха могли да бъдат ръководени или управлявани толкова цивилизации! Във вселената пък галактиките са милиарди, и ако във всяка има няколко милиона цивилизации, то явно броят им е прекалено голям!
Темите които засегнах също са прекалено много! Би ми било интересно вашето мнение!

С уважение!
....

–––––––––––––––––––––––––––––––

Здравей приятелю,

ами какво да кажа... Напомняш ми до някъде на други мои приятели. И те така, като теб, търсят питат и имат много по-силна вяра от моята. 
Аз вярвам в Хритос, реален, живял и Възкръснал. И след това станали безброй чудеса в Неговото име, защото е Бог. А те вярват в имагинерни неща, хипотези, извънземни, произход от червей, риби и маймуни. 
Един ден се случи така, че мой приятел го оперираха тежко и не можа да се възстанови. Това беше преди около 15 години. Чакаха го, едва ли не, да почине. Лежеше у тях и страдаше. И тогава аз плахо му предложих да му направят маслосвет. Той, понеже беше тогава атеист, се почуди, но прие. И повярвай ми, след тайнството, в което той едва ли изобщо вярваше, още същия ден, стана от леглото! 
Днес има голяма икона над същото това легло. 
Та, знам ли, може би ти звучи логично да няма Висш разум, а животът да се самосъздава (каква силна вяра само е това), но повярвай ми – не е така. 
Великият Едисон например след като направил чутовното си откритие станал дълбоко вярващ. А когато умирал, прошепнал н жена си: "Там, при Бога, е много хубаво..." 
Виж ако имаш време тази история (линка долу), може би ще ти е интересна.

Сърдечни поздрави.

http://www.lechitel.bg/newspaper.php?s=2&b=289

М. Ралчевски

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Здравейте Мартине, 
прочетох историята и мисля, че има много подобни разкази! Знам няколко такива които не са свързани с религията! При болест рак (не помня къде и какъв) французойка се излекува сама след като и давали 2 (два) месеца! Друг - българин, множествена склероза, чакал летален изход. Излекувал се сам без вяра! Има още много подобни примери! 
Аз мисля, че нивото на развитието на медицината съвсем не е високо! Имам предвид, че не се познава напълно човешкия организъм и почти напълно не се познава психиката на човек! При истории от цитираните от вас и мен, общото е че има коренна промяна на начина на живот! Промяната на начина на живот се обуславя от смяната условията в които до сега е живял човек! Освен това много голямо значение има и психиката на човек! Тя има съществено значение! По някакъв необясним начин (за сега) психиката може да контролира организма. Да определя границата до която той изпълнява задачите си. 
За извънземните - има много разкази за тях, но никои не ги е виждал, т.е. материални доказателства. Смятате ли, че бог създал огромната вселена за да я засели само с една цивилизация? Това ще е най-мащабното прахостничество! Има сериозни надежди, че на спътника на Юпитер, Европа може да се открие извънземен живот! Има се предвид - микробен! В момента се разработва апарат които да провери тези надежди! 
Безспорни са доказателствата, че възрастта на Земята е 4,5 милиарда години! А човечеството е на приблизителна възраст от около 2-3 милиона години. А цивилизацията (според официалната история) е около 6000 години. Обяснете за вас - кому е необходимо планетата да се насели (според библията) едва преди 6000 а 4,5 милиарда години да е била празна? Или все пак не е била празна? 
Относно създаването на живота. На нашата планета всички подчертавам всички животни и растения се размножават по един и същ начин. Да приемем че женската яйцеклетка е компютъра, а мъжкия сперматозоид е програмата. и тогава започва чудото на сътворението! Начинът на размножаване и при хората, маймуните, овцете, пчелите, ябълките, дюлите и т.н. е еднакъв! Всички изброени до тук не се различаваме май!

С уважение,
.....

––––––––––––––––––––––––

Здравей отново,
Библията не е учебник по физика или пък по биология, тя е написана с цел спасението на човешката душа. 
Така, че не е правилно да търсим там научни отговори. Въпреки, че св. Василий Велики има епохален труд за времето си, в което обяснява, защо е било нужно на Бог да сътвори земята за толкова много време преди да сътвори човекът. Казва се ""Шестоднев"". 
А за чудесата с моите близки и приятели – да, така е, невярващия човек не може да приеме намесата на Бог колкото и да е очевидна тя, измъчва се, защото не е готов за истината и търси различни обяснения.

М. Ралчевски

    image   Когато няма никаква надежда Тази година се навършват 20 години от едно събитие, което никога няма да забравя. Предполагам, че някои от вас ще се почудят, а други дори може и да се присмеят над това, което ще прочетат, защото ще им се стори нереално. Аз обаче вярвам, че ще има немалко читатели, за които споделеното ще се окаже… CLUB50PLUS.BG    



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1181181
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930