Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2018 16:50 - Конституционният съд реши да образува дело за Истанбулската конвенция
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 261 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 20.03.2018 16:52


 Докладчик е съдия Анастас Анастасов

Юристите трябва да решат дали документът съответства на основния закон и може да бъде ратифициран

 
     
 

 

Конституционният съд реши да образува дело за Истанбулската конвенция. Това съобщиха от пресцентъра на Конституционния съд.

 

Конституционният съд единодушно допусна за разглеждане по същество конституционно дело № 3/2018 г., образувано по искане на 75 народни представители от 44-то Народно събрание на основание на чл. 149, ал. 1, т. 4 от Конституцията на Република България за произнасяне за съответствие на сключената от Република България Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие с Конституцията на Република България преди ратификацията ѝ.
Докладчик по делото е съдия Анастас Анастасов.

 

КС бе сезиран от ГЕРБ на 8 февруари. Подписката внесоха председателят на правната комисия Данаил Кирилов и депутатът Тома Биков. "ГЕРБ поиска становището на Конституционния съд за съответствие на Истанбулската конвенция на българската конституция", обясни тогава пред журналистите Кирилов.

Целта на народните представители бе съдът да реши дали конвенцията съответства на българската конституция и съответно, подлежи на ратификация.

 

По-рано на брифинг в парламента Кирилов каза следното: "Ако Конституционният съд постанови, че има несъответствие с Конституцията, тогава българското общество ще има два варианта за избор: да се запази Конституцията и да не се ратифицира Конвенцията или да променим Конституцията. Ние не твърдим, че в Конвенцията има правна възможност за признаване на еднополовите бракове, но нека и Конституционният съд да провери текстовете и да се произнесе".

 

 

НАРОДЪТ НЕ Е СЪГЛАСЕН. ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО.

Рени

В идеологията на конвенцията има такива неща, че еднополовите бракове ще ни се сторят приказка. Продажното правителство ще си измие ръцете с конституционния съд. А ако в този съд има все още почтени юристи, ще помислят за съдбата на и без това смазаните млади българи и за бъдещето на децата.
Барбара


Този ""ход"" на европейските колониални администратори е празен и лишен от логика. Това, че нещо не противоречи на конституцията не означава, че то ""подлежи"" на ратификация. Въпросът е друг. Народът не иска конвенцията, не защото тя противоречи на конституцията, а защото отваря врата към нови правни норми уреждащи бракове между еднополови двойки, осиновявания и куп други извращения.

Watchdog


За всеки тъпанар стана ясно, че тази конвенция е поредната идеология, поредният член първи, който искат да ни натресат в конституцията като за комунистическата партия. Всички разбраха и че е едно юридическо недоразумение. Ако тия в КС са юристи (но не платени адвокати) значи ще вземат правилното решение. Но се съмнявам!
Борко Димитров


 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1183391
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930