Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2018 03:05 - Външно: Няма промяна в позицията на България! София няма да гони руски дипломати!
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 761 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 27.03.2018 03:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Страната ни се въздържа от остри мерки по случая „Скрипал“ Председателят на Европейския съвет Доналд Туск обяви от Варна, че 14 страни от ЕС въвеждат тази санкция
 
 

Страната ни се въздържа от остри мерки по случая „Скрипал“

Външно: Няма промяна в позицията на България! София няма да гони руски дипломати!

 

  Кремъл: Путин ще реши как да се отговори на изгонването на руски дипломати
     

Москва ще отговори на тези "неприятелски" действия, обяви външното министерство на Русия

Ние много съжаляваме във връзка с взетите решения. Като причина се посочва т.нар. случай Скрипал. Вече сме заявявали и повтаряме: Русия не е имала и няма нищо общо с този случай, заяви говорителят Дмитрий Песков
 Русия ще анализира ситуацията с решенията на САЩ, редица страни от Европейския съюз и други държави да изгонят руски дипломати заради отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал във Великобритания, след което нейното външно министерство ще представи на президента Владимир Путин предложения за ответни мерки.

 

Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

"Предстои да анализираме ситуацията, възникваща във връзка с обявените решения за изгонване на наши дипломати от редица страни. Основният анализ ще бъде направен в нашето дипломатическо ведомство. След това ще бъде докладвано на президента и ще му бъдат представени предложения за ответни мерки. Окончателното решение ще бъде взето от руския държавен глава", заяви Песков. По думите на говорителя Русия съжалява за тези решения и ще отговори въз основа на принципа на реципрочността.

 

"Ние много съжаляваме във връзка с взетите решения. Като причина се посочва т.нар. случай Скрипал. Вече сме заявявали и отново повтаряме: Русия не е имала и няма нищо общо с този случай. Разбира се, както и преди, ще се ръководим от принципа на взаимността", каза той. Песков засега не прогнозира дали решението на САЩ за изгонване на руски дипломати ще се отрази на перспективите за руско-американска среща на върха.

 

Руското външно министерство заяви, че решението на редица страни да изгонят руски дипломати няма да остане без последици и Москва ще отговори на тези "неприятелски" действия. "Провокативният жест на солидарност с Лондон от тези страни, които се огъват пред британските власти по т.нар. афера Скрипал и не си направиха труда да разберат обстоятелствата около случилото се, е продължение на конфронтационния курс на изостряне на ситуацията", каза министерството. "Съюзниците на Великобритания сляпо следват принципа на евроатлантическото единство във вреда на здравия разум, нормите на цивилизования международен диалог и принципите на международното право", заяви той. Председателят на комисията по международни въпроси на долната камара на руския парламент Леонид Слуцкий определи решенията на редица страни от ЕС и на САЩ да изгонят руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания заради отравянето на Скрипал като "абсолютно безпрецедентен антируски заговор". Според него това "взривява цялата система на международното право". Той изрази увереност, че "ответните мерки на Русия ще бъдат повече от адекватни и ще последват в близко време".

 

Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов каза, че САЩ и Русия носят особена отговорност за мира и сигурността в целия свят в качеството си на постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН и най-силни ядрени държави. По думите му Русия ще отговори по подходящ начин на решението на САЩ за изгонване на 60 руски дипломати и че подобни действия не могат да останат безнаказани. "Вашингтон не разбира от нищо друго освен от сила. Помните ли какво беше през 70-те години, когато нашите водеха битка на хокейното игрище с Канада? Даже не се ръкуваха с нас. И едва когато разбихме канадския национален отбор започнаха да ни уважават, да ни подават ръка", каза той, предаде БТА.

 

Източник Новини.бг

 

България не е вземала решение за експулсиране на руски дипломати заради случая „Скрипал“. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от МВнР.


Още в събота се появи информация в британския печат, според която България ще изгони руски дипломати от страната ни, припомня „Фокус“. Тогава от Министерството на външните работи заявиха, че София няма такива планове за момента.
По-рано днес председателят на Европейския съвет Доналд Туск обяви във Варна, че 14 страни от ЕС ще изгонят руски дипломати заради скандала с бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му, подложени на въздействието на нервно-паралитичен газ в британския град Солсбъри на 4 март.
Според британските власти използваното вещество е разработено в Русия и Москва е замесена в инцидента. Руските власти категорично отрекоха и посочиха, че нито в Съветския съюз, нито в Русия е имало програми за разработване на такова вещество.




Гласувай:
0



1. elianna - ТИКВЕНИК
27.03.2018 03:16
Преизбирането на Путин им действа като червен плащ на бик. Треска ги тресе.

Владимир Владимирович, конфискувай всичкото имущество в Русия на тези, които гонят руски дипломати. Спри им газа на Германия и сие. Стига вече си ги глезил!!!!___Наглосаксите САМО ОТ СОПА РАЗБИРАТ.___Пример__Идиота Чърчил.___Що мразеше българите. Щото им яде боя!!!
цитирай
2. elianna - 132 са изгонените руски дипломати
27.03.2018 03:18
Норвегия и Унгария също гонят руснаци
САЩ екстрадира 60 души, Великобритания е втора с 23, а Украйна – 13
19 държави обявиха днес за екстрадирането на руски дипломати. Общият брой на екстрадираните е 132-ма души.

Най-много-60-са екстрадираните руски дипломати от САЩ. Вашингтон закри и едно от консулствата на Русия, това в Сиатъл. Великобритания е втора с 23-ма екстрадирани дипломати.

Украйна, която е във въоръжен конфликт в източната си част с подкрепяни от Москва сепаратисти, изгони 13 руски дипломати.

Четири държави екстрадираха по 4 руски дипломати. Франция, Германия, Полша и Канада.
Две държави са с по трима изгонени - Чехия и Литва. Четири държави са екстрадирали по двама-Италия, Холандия, Дания и Албания.

Останалите гонят по един руски дипломат- Латвия, Естония, Финландия, Румъния, Хърватска и Швеция.

Още две държави от Европа се присъединиха към екстрадирането на руски дипломати, съобщи RT. Норвегия и Унгария обявиха ,че като израз на солидарност ще изгонят по един от акредитираните в тези страни руски дипломати.

цитирай
3. elianna - сара
27.03.2018 03:21
Хайде, хайде! Преди да се репчите, вижте и вие какви ги натворихте! Търпяхте един воайор и една пияна свиня начело на държавата ви, оставихте пияндето да съсипе ей така ссср (не, че е бил хубав, но 27М от вашите хора са загинали за него) , и след като я съсипа, да се обади на Джордж Буш, за да докладва за добре свършената работа! Срам! Позор! Защо пищите сега след всичкото, което натворихте? Е, не ви съжалявам!
цитирай
4. elianna - Сурвакар Балкански
27.03.2018 03:23
Отново проклетата квотна система засмука страните членки на ЕС.!Също както при разпределянето на мигрантите! САЩ са най преданни на великобритания и държат знамето на незаконните гонения на руски дипломати без доказана вина !Никой обаче не се замисля ,че това е бомбата която в недалечно бъдеще ще взриви целия ЕС! Но както ги е обзела параноята ,няма да има нищо чудно в това и ще остане в историята и джендър идеологията и ЕС!
цитирай
5. elianna - Христо Ботьов
27.03.2018 03:26
Меркел дърта ялова слива бездетна Макрон 0 женен за баба си бездетен чикиджия Саулиус Сквернялис литва бездетен холандският премиер Марк Рюте и той джендър бездетен шведският премиер Стефан Лофвен бездетен премиерът на Люксембург Ксавие Бетел бездетен шотландският първи министър Никола Стърджън бездетен Юнкер тоже и. т. н. какво очаквате от тези изроди
Тия ЛЪЖЦИ и ПЛАДНЕШКИ РАЗБОЙНИЦИ така започнаха и войната в Ирак, съсипаха държавата загинаха милиони невинни......създадоха ислямска държава, напълниха Европа с бежанци и атентатори!!!!
цитирай
6. elianna - Чехия и Италия ме учудват. Те имаха вид на нормални.
27.03.2018 03:29
Идиоти, сър.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1182744
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930