Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2018 20:51 - Масирани ракетни удари по военни обекти в Сирия, не е ясно кой е извършил атаките
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 579 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Основна цел е била база на противовъздушната отбрана

Все още не е ясно кой стои зад атаките, при които загинаха над 25 военни. Държавната информационна агенция САНА съобщава, че ударените обекти са в провинциите Хама и Алепо

База на противовъздушната отбрана и складове с боеприпаси на сирийската правителствена армия бяха поразени тази нощ при масиран ракетен удар, съобщават световните агенции, цитирани от bTV. Все още не е ясно кой стои зад атаките, при които загинаха над 25 военни, сред тях – вероятно и иранци.

 

Държавната информационна агенция САНА съобщава, че ударените обекти са в провинциите Хама и Алепо. Според Сирийската обсерватория за човешките права, която има информатори на терен, основна цел на ударите са били складовете за зенитни ракети на елитната 47-ма бригада южно от гр. Хама. Свързани с опозицията сайтове съобщават за мощни експлозии, видеа в социалните мрежи също показват взривоете.

 

Обстрелвани са били и обекти около авиобаза „Найраб” близо до международното летище на Алепо. Според проучване на израелската телевизия „Ай 24 Нюз” именно там е кацнал товарен полет от Техеран по-малко от 24 часа по-рано.

 

При ударите има жертви, но за момента информациите са противоречии. Сайтове, близки до иранското правителство, публикуваха данни за голям брой загинали ирански военни. По-късно обаче тези информации бяха опровергани.

 

Не е ясно и кой е извършил атаките. САЩ, Великобритания и Франция по-рано през този месец поразиха обекти, свързани с химическите войски на Сирия. Израел, на свой ред, удари авиобаза Т-4, където, според Тел Авив, е имало ирански команден център за управление на безпилотни самолети.

 

Израелски медии цитират американски източници, които отричат тази нощ да са били бомбардирани цели в Сирия. Израел Кац, който отговаря за спецслужбите в правителството на еврейската държава, заяви пред репортери, че не е бил уведомен за извършвани удари.

 

Това обаче не означава много, тъй като Израел рядко потвърждава участието си в авиоудари по цели извън своята територия. В същото време, в Тел Авив се обявиха срещу всякакви опити на Иран да снабдява с оръжие режима на Башар ал-Асад и подпомагащата го срещу опозицията шиитска групировка „Хизбулла”.

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1172055
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031