Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2018 03:23 - Георги Марков: ЕС е изчерпан, не може да защитава живота и здравето на европейските граждани
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 254 Коментари: 0 Гласове:
0



 Германия и Франция трябва да спрат да се опитват да командват другите страни, смята той

"Защо няма мониторинг над Германия? С какво нашата правна система е по-лоша от германската? Двойните стандарти трябва да бъдат премахнати", категоричен е бившият конституционен съдия

ЕС е изчерпан, не може да се справи с основното си призвание да защитава живота и здравето на европейските граждани. Това каза във вечерния блок „Това е България“ на Радио „Фокус“ народният представител от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков. Той каза още, че мигрантската криза няма да доведе до разпадане на Съюза. 

Според него ЕС е замислен като Европейски Съединени щати, но това няма да се състои, защото най-малко вишеградците искат силен съюз на силни държави. Марков обвини ръководствата на европейските институции в двойни стандарти. 

„Защо са двойните стандарти? Какви са тези намеци, че няма да има фондове за страните, които не спазват върховенството на закона? Това е гнусна шега на брюкселските бюрократи. Визирам опита за европейска инквизиция на Полша. Председателят на управляващата полска партия „Право и справедливост“ Ярослав Качински е избран с над 50%, за да махне тези съдии, които са над 65 години. Ние също ги махнахме, но защо тогава никой не рева срещу България? Защото не е Качински – не е консерватор. Защо няма мониторинг над Германия? С какво нашата правна система е по-лоша от германската? Двойните стандарти трябва да бъдат премахнати. Германия и Франция трябва да спрат да се опитват да командват другите европейски страни", коментира Марков. 

Според него нито една от централноевропейските страни не е по-малко европейска от тях в нито едно отношение. По думите му премиерът на Унгария Виктор Орбан се е оказал прав в спора с германския канцлер Ангела Меркел относно бежанците. 

Той добави, че на мини срещата на върха в неделя не може да се реши нищо. Марков поздрави премиера Бойко Борисов за изказването му относно затварянето на границите. Според него мигрантите трябва да бъдат изнесени извън границите на Европа.

 

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1181081
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930